Στη Βιτόρια φιλοδοξεί να κατακτήσει το πρώτο του εφετινό ευρωπαϊκό «διπλό» ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα διασταυρώσει τα ξίφη του απόψε στις 21.30 (Novasports 2) με την Μπασκόνια, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Euroleague.
Η ψυχολογία στο στρατόπεδο του «τριφυλλιού» σαφώς έχει βελτιωθεί μετά τις νίκες επί του Ολυμπιακού και της Μπαρτσελόνα.
Εντούτοις, μακριά από το σπίτι τους οι «πράσινοι» αγνοούν μέχρι στιγμής το ροζ φύλλο, για το οποίο θα παλέψουν απέναντι στους Βάσκους, προκειμένου να πατήσουν πιο γερά τα… πόδια τους στην οκτάδα της Euroleague.
O προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας, Τσάβι Πασκουάλ, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει διαθέσιμα όλα του τα όπλα στην «πράσινη» «φαρέτρα», κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να παρατάξει την ομάδα του στη Βιτόρια με την καλύτερη δυνατή σύνθεση.
Στην αντίπερα όχθη, για την Μπασκόνια το συγκεκριμένο ματς είναι από τα επονομαζόμενα «do or die», καθώς μέχρι στιγμής οι Βάσκοι έχουν ρεκόρ 2-6, έχοντας υποστεί ήδη αρκετές εκτός προγράμματος ήττες.
Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς, ο οποίος εδώ και λίγες ημέρες έχει επιστρέψει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να δει αν θα έχει στη διάθεσή του τον Τζέισον Γκρέιντζερ, ο οποίος είναι αμφίβολος για το ματς με το «τριφύλλι».

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία) και Πιότρ Παστούσιακ (Πολωνία).

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:

Νταρουσάφακα – Αναντολού Εφές 88-93
Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 88-83
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Φενέρμπαχτσε 70-74
Γκραν Κανάρια – Μπάγερν Μονάχου 74-89

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου

19.45: Ζαλγκίρις Κάουνας – Χίμκι Novasports 4
21.30: Μπούντουτσνοστ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας Novasports 5
21.30: Μπασκόνια – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ Novasports 2

22.00: Μπαρτσελόνα – Αρμάνι Μιλάνο Novasports 4

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης