Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο… μικροσκόπιο της Euroleague, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση εστίασε στις αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι στο «πράσινο» ρόστερ, ανέλυσε την περιφέρεια και τη γραμμή ψηλών της ομάδας, στάθηκε στη σταθερή αξία του «τριφυλλιού», τον Νικ Καλάθη, ενώ κατέληξε επισημαίνοντας ότι… «αν τα νέα αποκτήματα στη γραμμή των ψηλών θα παίξουν εξίσου σημαντικό ρόλο και αν ο Τζόνσον μεταφέρει τις ικανότητές του στην ευρωπαϊκή σκηνή, τότε η σεζόν μπορεί να μείνει αξέχαστη για τον Παναθηναϊκό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά το αφιέρωμα της Euroleague στον Παναθηναϊκό:

«Η πρώτη από τις πολλές αλλαγές που έγιναν στον Παναθηναϊκό, ήταν στον πάγκο όπου ο Ρικ Πιτίνο αποχώρησε και την θέση του ανέλαβε, ο Αργύρης Πεδουλάκης, που την περυσινή χρονιά οδήγησε το Περιστέρι στα ημιτελικά της A1 Ανδρών και διανύει την τρίτη του περίοδο στον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε με την προσθήκη του κατόχου της Euroleague και MVP του 2014, Ταϊρίς Ράις, του σπουδαίου σκόρερ Τζίμερ Φριντέτ και του έμπειρου πλέι μεικερ, Γιάννη Αθηναίου. Ο Πεδουλάκης έφερε μαζί του από το Περιστέρι, τον δυναμικό φόργουορντ Μπεν Μπέντιλ και τρεις δυναμικούς Αμερικανούς τους Τζόνσον, Ουάιλι και Μπράουν, με τον δεύτερο να έχει αγωνιστεί για λίγο στην Euroleague, με την Γκραν Κανάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Η επιθετική λειτουργία, θα είναι ευθύνη του “μαέστρου” Νικ Καλάθη, που μπορεί να ελέγξει τον ρυθμό και να δημιουργήσει εύκολες ευκαιρίες για σκοράρισμα στους συμπαίκτες του, με τον υπέροχο τρόπο παιχνιδιού του.

Ο Ράις που ήταν MVP του Final Four στο Μιλάνο το 2014, όταν κατέκτησε το τρόπαιο η Μακάμπι Τελ Αβίβ, θα προσφέρει και αυτός δημιουργικά, ενώ θα έχει ευθύνες και στο κομμάτι του σκοραρίσματος.

Μία ακόμα σοβαρή “απειλή” από το τρίποντο, θα είναι ο Τζίμερ Φριντέτ που θα κάνει ντεμπούτο στην Euroleague, μετά την πορεία του στην Κίνα με την Σανγκάη όπου είχε κατά μέσο όρο 36, πόντους. Ο έμπειρος Νίκος Παππάς επιστρέφει στην δράση, ενώ και ο Αθηναίου από τον πάγκο θα δώσει βοήθειες στον Νικ Καλάθη.

ΓΡΑΜΜΗ ΨΗΛΩΝ

Το μεγαλύτερο κορμί του Παναθηναϊκού, ο Γιώργος Παπαγιάννης θα έχει μία ακόμα ευκαιρία να αναπτύξει το ταλέντο του, μετά από μία σεζόν που είχα σημαντικό ρόλο.

Μεγάλες απαιτήσεις υπάρχουν από τον, έμπειρο φόργουορντ που προέρχεται από το NBA, τον Ουέσλεϊ Τζόνσον που θα κάνει ντεμπούτο στην Ευρωλίγκα.

Ο πρώην φόργουορντ του Ολυμπιακού, Ιωάννης Παπαπέτρου θα αποτελεί μία δυναμική λύση στο σκοράρισμα και στα ριμπάουντ, ενώ και ο Ριόν Μπράουν είναι ένας πολυποίκιλος παίκτης, που προέρχεται από μία δυνατή σεζόν με τον Προμηθέα Πατρών.

Ο βετεράνος ΝτεΣόν Τόμας παραμένει στο ρόστερ και θα αποτελέσει απειλή από μακριά, μπορώντας να αγωνιστεί και στις δύο θέσεις των φόργουορντ, ενώ επίσης ο Ίαν Βουγιούκας θα προσθέσει εμπειρία και δύναμη στο “ζωγραφιστό”.

Ο κόουτς Πεδουλάκης, γνωρίζει καλά τις ικανότητες και τι μπορεί να προσφέρει ο Μπέντιλ, που τον είχε παίκτη του πέρυσι (2019) στο Πέριστέρι. Ο Μήτογλου και ο Ουάιλι προσφέρουν μέγεθος στους ψηλούς και συμπληρώνουν μία δυνατή γραμμή ψηλών.

ΠΑΙΚΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ

Δεν είναι δύσκολο να πεις, πως ο Νικ Καλάθης θα είναι ο παίκτης-κλειδί της φετινής πορείας του Παναθηναϊκού. Ο μάστερ στις… ασιστ προέρχεται από δύο εκπληκτικές σεζόν, όπου ως ηγέτης του Παναθηναϊκού αποτέλεσε μέλος της καλύτερης πεντάδας της Ευρωλίγκας (2018, 2019), σπάζοντας το ρεκόρ στις ασίστ και παράλληλα μετά από πολλά χρόνια, έγινε ο πρώτος που έκανε triple double. Ο Καλάθης γίνεται καλύτερος κάθε χρόνο που περνάει και έχει πάρει την ομάδα του, στις πλάτες του. Πλέον πρέπει να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στο Final Four, για πρώτη φορά μετά το 2012.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η επιτυχία της νέας backcourt σε όλη τη διαδρομή της σεζόν θα κρίνει αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να εδραιώσει τη θέση του στο πρώτο μισό της βαθμολογίας. Με τον Καλάθη να καθοδηγεί την ορχήστρα, τον Φριντέτ να πετάει… καυτές βόμβες και τον δυναμισμό του Ράις να έχει προστεθεί, ο συνδυασμός για τους “πράσινους” μοιάζει εξαιρετικός και η ομάδα μπορεί να είναι μεταξύ των κορυφαίων στο σκοράρισμα φέτος. Τα νέα αποκτήματα στη γραμμή των ψηλών θα παίξουν εξίσου σημαντικό ρόλο και αν ο Τζόνσον μεταφέρει τις ικανότητές του του στην ευρωπαϊκή σκηνή, τότε η σεζόν μπορεί να μείνει αξέχαστη για τον Παναθηναϊκό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης