Εκτός από τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο, η Euroleague κάλεσε σε απολογία και τον Κιθ Λάνγκφορντ. Η αρμόδια επιτροπή της Euroleague κάλεσε τον Αμερικανό γκαρντ των «πρασίνων» να δώσει εξηγήσεις για τη δήλωσή του σχετικά με το μαρκάρισμα του Αργεντινού Φακούντο Καμπάτσο στην κρίσιμη προτελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού, στον πρώτο προημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης, επί ισπανικού εδάφους.

Κατά τη Media Day στο «Wizink Center» της Μαδρίτης, την Πέμπτη (18/4), ο Κιθ Λάνγκφορντ δήλωσε για την επίμαχη φάση: «Έχει χαμηλό κέντρο βάρους και νομίζω πως οι διαιτητές στα πλέι οφ, όπως και στο ΝΒΑ, θα έπρεπε να αφήνουν τους παίκτες να κρίνουν τα παιχνίδια. Επέτρεψαν λίγο τη σκληράδα και βρισκόταν συνέχεια στο χώρο του, ακόμη κι όταν προσγειώθηκα. Νομίζω αυτό ήταν αντικανονικό. Αυτό που με απογοήτευσε ήταν τα διαφορετικά κριτήρια. Είτε καλή είτε κακή άμυνα, έπρεπε να μας αφήσουν κι εμάς στην άλλη πλευρά να βγάλουμε παρόμοια επιθετικότητα. Να σφύριζαν με τον ίδιο τρόπο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόσο ο Ρικ Πιτίνο, ο οποίος επίσης κλήθηκε σε απολογία για δηλώσεις του σχετικά με τη διαιτησία, όσο και ο Κιθ Λάνγκφορντ έχουν χρονική προθεσμία 72 ωρών για να παρουσιαστούν ενώπιον της επιτροπής ή να στείλουν υπόμνημα και να απολογηθούν, ενώ αναμένεται να τιμωρηθούν με πρόστιμο.

Σε απολογία κλήθηκε και ο Τζέισον Γκρέιντζερ, καθώς, μετά τον πρώτο αγώνα ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπασκόνια, σχολίασε τη διαιτησία με ανάρτησή του στο Twitter, την οποία πάντως διέγραψε λίγη ώρα αργότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης