Συνέντευξη σε ισπανικό μέσο παραχώρησε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, στην οποία μίλησε με θερμά λόγια για τον Παναθηναϊκό, τονίζοντας ότι έχει το ιδανικό περιβάλλον για έναν προπονητή.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Λιθουανού προπονητή στη «Mundo Deportivo»:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον λόγο που δεν προχώρησε η μετακίνησή του στην Μπαρτσελόνα και το «δέσιμο» που έχει με την πόλη και τους φιλάθλους: «Συνέβησαν διάφορα. Ένας νέος παίκτης πρέπει να δουλέψει σκληρά και να δώσει το καλύτερό του για την ομάδα. Για έναν νέο προπονητή υπάρχουν περισσότερα πράγματα: Θα πρέπει να μιλάς με τους ιδιοκτήτες και να τα βλέπεις πιο σφαιρικά. Στην Μπαρτσελόνα αυτό είναι δύσκολο, καθώς δεν ξέρεις ποιος ακριβώς είναι ο επικεφαλής και ποιος παίρνει τις αποφάσεις. Θα πρέπει να πείσεις πολλούς ανθρώπους, ενώ από την άλλη εμένα δεν με έπεισε κανένας. Δεν είναι μόνο η Μπαρτσελόνα που έχω μεγάλο δέσιμο. Για πάντα θα είναι μεγάλη η αγάπη μου για τον Παναθηναϊκό. Οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί είναι του στιλ μου, καθώς αφήνουν όλες τις αρμοδιότητες στον προπονητή. Δείτε πόσο καλά πηγαίνει ο Τσάβι Πασκουάλ εκεί. Έχει τον τελευταίο λόγο στις μεταγραφές και γενικά αυτό είναι το μοντέλο που αρέσει στους προπονητές».

Για το αν υπάρχει δομικό πρόβλημα στην Μπαρτσελόνα: «Δεν είμαι μέσα στην ομάδα, αλλά κάθε καλοκαίρι συμβαίνουν περίεργα. Από ‘κει και πέρα, δεν θέλω πω άλλα. Μετά την αποχώρηση του Πασκουάλ, το τμήμα δεν είχε καλά αποτελέσματα. Τώρα, είναι ξεκάθαρο το πόσο καλή δουλειά έκανε ο Τσάβι εκεί».

Για το αν «χάλασε» τις συζητήσεις με τους «μπλαουγκράνα» η πρόσληψη του Πέσιτς: «Όχι, έχουμε μιλήσει ήδη με τον Πέσιτς για τη ομάδα. Μιλήσαμε γενικά για τη δομή, που είναι το πιο σημαντικό για μένα, καθώς θέλω να ξέρω με ποιον δουλεύω. Ήθελαν να μιλήσουμε μετά το Final Four και είπα ας προχωρήσουμε, μιλώντας αρχικά με τον μάνατζέρ μου και να δούμε τι θα συμβεί. Αλλά η Μπαρτσελόνα δεν έκανε το επόμενο βήμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το αν είναι αλήθεια ότι είχε μεγάλες απαιτήσεις: «Δεν φτάσαμε μέχρι εκεί. Πράγματι, είχαμε συζητήσει κάποιες ιδέες, όπως κάνει ο κάθε προπονητής. Αυτό το καλοκαίρι θα ήταν μία καλή ευκαιρία για να υπογράψω στην Μπαρτσελόνα, καθώς αναμένεται να πάρει πολλούς παίκτες. Μπορεί να δημιουργήσει μία ομάδα που θα αρέσει».

Για τις φήμες που τον θέλουν να αρνείται να συνεργαστεί με τον Σβέτισλαβ Πέσιτς: «Αυτό δεν είναι αλήθεια, δεν έχω πρόβλημα. Δεν ήξερα αν θα υπογράψω και δεν ήξερα αν ο Πέσιτς θα συνέχιζε σε άλλο πόστο. Όλα αυτά είναι υποθέσεις».

Για την πρόταση των Ράπτορς
: «Είχαμε μία πολύ όμορφη εμπειρία με τους Ράπτορς, οι οποίοι με πέρασαν από συνέντευξη στη Λιθουανία. Η αλήθεια είναι ότι μου άνοιξαν τα μάτια. Ήταν η πρώτη μου συνέντευξη με ομάδα του ΝΒΑ και αυτό με ενθουσίασε. Λίγες ημέρες μετά το Final Four επικοινώνησε μαζί μου ο τζένεραλ μάνατζερ των Ράπτορς και περίπου δέκα ημέρες αργότερα ήρθε για να μιλήσουμε. Η πρόταση ήταν για το πόσο του πρώτου προπονητή! Έπειτα από δύο εβδομάδες υπέγραψαν τον Νικ Νερς, αλλά ήταν μία αξέχαστη εμπειρία για μένα. Δεν περίμενα μία πρόταση από το ΝΒΑ τόσο γρήγορα και δεν νομίζω ότι η επόμενη ευκαιρία για εκεί θα έρθει σύντομα».

Για τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο:
«Νομίζω ότι ο Ναβάρο είναι πάνω από κάθε παίκτη και προπονητή. Έχει δώσει τα πάντα στο τμήμα. Θα έπρεπε να είχε συμφωνήσει κάτι την περασμένη χρονιά, αλλά τώρα είναι αργά. Πλέον, έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει, καθώς μπορεί να το κάνει αυτό. Το καλύτερο για εκείνον θα ήταν να είχε συμφωνήσει το περασμένο καλοκαίρι, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Τώρα, θα πρέπει να παίξει μία σεζόν και μετά να πει αντίο. Ο συγκεκριμένος παίκτης έχει δώσει τα πάντα στην ομάδα και θα πρέπει να έχει την αποχώρηση που του αξίζει. Δεν μου αρέσει που έχουμε φτάσει μέσα Ιουλίου και δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Αλλά, όπως είπαμε και πριν, η Μπαρτσελόνα είναι ένας πολύ δύσκολος σύλλογος».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης