Στο παρελθόν έχει περάσει η επική κόντρα που είχαν τους τελευταίους μήνες ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο CEO της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, και το γεγονός ότι ο τελευταίος βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης στην Αθήνα για να παρακολουθήσει τους αγώνες του τουρνουά στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του Ισπανού σε αγώνα του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ έπειτα από πολύ καιρό και προφανώς ως επίσημος προσκεκλημένος της οικογένειας Γιαννακόπουλου θα καθίσει δίπλα στον ιδιοκτήτη της «πράσινης» ΚΑΕ στην πρώτη σειρά των επισήμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη κι αν αυτό δεν συμβεί για κάποιο (απίθανο) λόγο, το σίγουρο είναι ότι μέσα στο διάστημα της διήμερης παραμονής του Ισπανού στην Αθήνα θα συζητήσουν και τετ-α-τετ κατά τη διάρκεια κάποιου γεύματος ή δείπνου, ενώ είναι παραπάνω από βέβαιο ότι στην ατζέντα της κουβέντας θα υπάρχουν και οι λέξεις: Αθήνα-Φάιναλ Φορ-2020, αφού είναι γνωστή η εκατέρωθεν επιθυμία να επιστρέψει το φάιναλ φορ της διοργάνωσης στην Αθήνα για πρώτη φορά μετά το 2007.

Στη διάρκεια όλων αυτών των μηνών που ακολούθησαν το πλέον ψυχροπολεμικό κλίμα στις σχέσεις των δύο πλευρών από το 2013 και εντεύθεν υπήρχε πάντα ένα κρίσιμο ερώτημα: Τι θα συμβεί με τις ποινές που είχαν επιβληθεί και σε οικονομικό και σε προσωπικό επίπεδο στον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού.

Ο ίδιος θεωρούσε εξοντωτικές τις ποινές τόσο σε προσωπικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, αλλά κυρίως, όπως κατ’ επανάληψη είχε αναφέρει στον στενό του κύκλο, «ένδειξη έλλειψης σεβασμού» από την πλευρά της Ευρωλίγκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Novasports.gr, οι ποινές αυτές έχουν «παγώσει». Σύμφωνα με κύκλους της Ευρωλίγκας, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε ήδη πληρώσει περισσότερο από το 50% των προστίμων που του είχαν επιβληθεί, ενώ εκκρεμούσαν και κάποιες ποινές απαγόρευσης εισόδου του στο ΟΑΚΑ σε αγώνες της Ευρωλίγκας.

Καμία από αυτές τις ποινές δεν είναι ενεργή αυτήν τη στιγμή και αυτή η απόφαση της Ευρωλίγκα αποτέλεσε τον καταλύτη για την παραμονή του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση.

Μπορεί ουδέποτε είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά να ανακοινώθηκε επίσημα οτιδήποτε και προφανώς δεν θα ανακοινωθεί, αλλά η συγκεκριμένη απόφαση της Ευρωλίγκας να «παγώσει» τις κυρώσεις εναντίον του Γιαννακόπουλου ήταν η κίνηση καλής θέλησης που περίμενε ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού για να μείνει η ομάδα στη διοργάνωση.

Όπως σημειώνεται πάντως στο δημοσίευμα του novasports.gr, οι ποινές αυτές είναι on hold: δηλαδή δεν έχουν διαγραφεί, απλώς σε ένδειξη εκατέρωθεν καλής διάθεσης έχουν «παγώσει».

Κάτι που σημαίνει ότι εάν για οποιονδήποτε λόγο υπάρξει νέος κύκλος «πολεμικής» και αντιπαραθέσεων στο μέλλον, ουδείς μπορεί να αποκλείσει την ενεργοποίησή τους…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης