Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς ενημέρωσε το blog του στη Euroleague και αναφέρθηκε στο κρίσιμο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ερυθρό Αστέρα. Ο γκαρντ των «πράσινων» ζήτησε νίκη για τα 29α γενέθλια του.

Οι δηλώσεις του Ούκιτς:

«Καλημέρα και πάλι,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία μέρα ιδιαίτερη για μένα, περιμένοντας μια μέρα σημαντική για την ομάδα. Αντιμετωπίζουμε τον Ερυθρό Αστέρα σε έναν αγώνα που θα μπορούσαμε να πούμε ότι είμαστε με την πλάτη στον τοίχο.

Εμείς βάλαμε τον εαυτό μας σε αυτή τη θέση. Από την αρχή της χρονιάς δεν έχουμε παίξει όπως θα θέλαμε και μπορούμε. Σταθήκαμε και άτυχοι, χάνοντας τρία παιχνίδια σχεδόν με τη λήξη. Και είχαμε και έχουμε τραυματισμούς. Και δεν είμαστε η μοναδική ομάδα με ανάλογα προβλήματα.

Η Λαμποράλ Κούτσα παρουσιάστηκε με εντελώς διαφορετική ομάδα στη Λευκωσία και στην Ισπανία. Δεν μπορεί τα προβλήματα να αποτελούν άλλοθι ή -ακόμη περισσότερο- δικαιολογία. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τα πάντα στο γήπεδο. Δεν πρέπει να κοιτάμε πίσω όμως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας με τον Ερυθρό Αστέρα είναι ο ιδανικός για να κάνουμε την καινούρια αρχή που θέλουμε. Θέλουμε να ανέβουμε, να παίξουμε καλύτερα και το ιδανικό θα ήταν να γίνει αυτό τώρα, άμεσα. Η ποιότητα που έχουμε θα πρέπει να βγει στο παρκέ, θα πρέπει να παίξουμε με ενθουσιασμό, διάθεση, να βγάλουμε ενέργεια στο παρκέ, ενέργεια που σίγουρα θα μας δώσει και ο κόσμος στο ΟΑΚΑ, ώστε να φτάσουμε στη νίκη.

Όλα αυτά θα γίνουν μια μέρα μετά τα γενέθλιά μου. Τι θα ήθελα για να τα γιορτάσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μία μέρα μετά; Τη νίκη! Σε ατομικό επίπεδο για μένα είναι πολύ σημαντικό να βρω το ρυθμό μου. Από πλευράς φυσικής κατάστασης νιώθω καλύτερα σε σχέση με προηγούμενους αγώνες και τώρα θα ήθελα να βρω το ρυθμό μου.

Ελπίζω ότι θα συνεχίσω να βελτιώνομαι και ότι θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε ως ομάδα. Ακόμη δεν είναι αργά για να παίξουμε το μπάσκετ που θέλουμε και να ανεβάσουμε τον πήχη και σε προσωπικό και σε ατομικό επίπεδο.

Παρά το γεγονός ότι έχουμε φέρει τον εαυτό μας σε δύσκολη θέση, δεν είναι αργά να κάνουμε αυτό που πρέπει, να ανέβουμε επίπεδο και να βρεθούμε εκεί που ανήκουμε. Αρχικά στο Top 16 και εκεί πια βήμα βήμα για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε.

Τι θα ήθελε για τα γενέθλιά μου αν αφήσω το μπάσκετ στην άκρη; Υγεία! Για μένα και την οικογένειά μου. Αν είσαι υγιής μπορείς να κάνεις τα πάντα. Αν δεν είσαι, όλα μεταμορφώνονται σε προβλήματα. Μόνο αυτό λοιπόν…».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης