Ο Παναθηναϊκός σημείωσε τη 10η εφετινή… «κατοστάρα» του σε σύνολο 17 αγώνων στην Basket League με νίκη του επί του ΠΑΟΚ, η οποία ήρθε μέσα από δύο ιστορικές επιδόσεις τριπόντων. Σε ομαδικό επίπεδο αφού είχε 21 εύστοχα σουτ ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση συνολικά του επαγγελματικού Πρωταθλήματος και σε ατομικό με τα επτά τρίποντα του Άντι Ράουτινς.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ στην επίσημη ιστοσελίδα του:

– Οι “πράσινοι” είχαν 21/33 τρίποντα και ισοφάρισαν το ρεκόρ όχι μόνο της φετινής σεζόν αλλά συνολικά της Α1 Ανδρών, αφού είχαν 21/34 στο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής με τον Ηρακλή.

– Ο Άντι Ράουτινς είχε 7/8 τρίποντα και πέραν του ότι ισοφάρισε το ρεκόρ περιόδου του Πρωταθλήματος αφού επτά είχε και ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους στο ίδιο γήπεδο με τον Άρη απέναντι στους “πράσινους”, ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση εύστοχων τριπόντων στην ιστορία των “πράσινων”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από επτά εύστοχα τρίποντα είχαν ακόμη…

– Ο Κένεντι Ουίνστον στο εκτός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό της σεζόν 2007-08 (7/8).

– Ο Ντρου Νίκολας στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό της σεζόν 2009-10 (7/12).

– Ο Μάρκους Ντένμον στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα της σεζόν 2017-18 (7/8).

Επίσης:

– Ο Νικ Καλάθης πραγματοποίησε τη 250ή εμφάνιση του στην Α1 Ανδρών. Είναι μόλις ο 6ος παίκτης στην ιστορία των “πράσινων” που έφτασε σε αυτόν τον αριθμό στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93).

– Ο Ντεσόν Τόμας είχε 10 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ. Έτσι έγινε ο τέταρτος παίκτης του Παναθηναϊκού στο φετινό Πρωτάθλημα που έφτασε σε “double-double” μετά τους Μήτογλου (4), Παπαγιάννη (1) και Παππά (1). Τέσσερις διαφορετικούς παίκτες με τέτοια επίδοση έχει εμφανίσει μόνο η Λάρισα. Οι “πράσινοι” έφτασαν στα επτά τη θεσσαλική ομάδα και τον ΠΑΟΚ ενώ στην πρώτη θέση της λίστας παραμένει ο Ήφαιστος με εννιά “double-double” όλα από τον Σον Έβανς.

– Ο Παναθηναϊκός σημείωσε 39 πόντους στον αιφνιδιασμό και ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση του Πρωταθλήματος που ήταν δική του, αφού 39 είχε και στο ματς της 6ης αγωνιστική με τη Λάρισα εκτός έδρας.

– Οι νικητές είχαν έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, επίδοση που σημείωσαν ακόμη εντός με τον Προμηθέα, εκτός με τη Λάρισα και εντός έδρας με τον Ηρακλή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης