Ο Λεωνίδας Κασελάκης, στις δηλώσεις του ενόψει του αυριανού αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Ρεάλ Μαδρίτης, τόνισε ότι η ομάδα του θα παίξει για τη νίκη απέναντι στη «βασίλισσα», επισημαίνοντας πάντως ότι οι Ισπανοί δεν συγχωρούν τα λάθη.

«Για εμάς είναι ένα ματς-πρόκληση καθώς αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που είναι κάθε χρόνο ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague. Εμείς, από την πλευρά μας, πρέπει να εστιάσουμε στα αδύνατα σημεία της Ρεάλ γιατί έχει πολλά δυνατά σημεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Πρέπει να “χτυπήσουμε” τις λιγοστές της αδυναμίες με υπομονή και αυτοπεποίθηση για 40 λεπτά. Θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με αυτό που έγινε πριν λίγο καιρό στο ΟΑΚΑ και το οποίο κρίθηκε στην παράταση.

»Έχουμε αρκετές αλλαγές, έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στη λειτουργία μας. Από την άλλη και η Ρεάλ θα έχει κάποιες απουσίες, οι οποίες προφανώς δεν θα πρέπει να μας αποπροσανατολίσουν γιατί διαθέτει πολύ μεγάλο βάθος στο ρόστερ της και μπορεί να τις καλύψει. Επομένως, είναι ένα ματς που θα κριθεί καθαρά από τη συγκέντρωσή μας και την ένταση που δεδομένα θα πρέπει να έχουμε για 40 λεπτά».

Όσον αφορά στον στόχο του Παναθηναϊκού, ο Κασελάκης ήταν ξεκάθαρος: «Εννοείται ότι πάμε για τη νίκη, πάμε για το καλύτερο δυνατό. Σίγουρα υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, καθώς αντιμετωπίζουμε μια ομάδα υψηλού επιπέδου, αλλά θεωρώ ότι έχουμε χρέος να κάνουμε μια μεγάλη νίκη και να την αφιερώσουμε στον κόσμο μας, καθώς πολλές φορές έχει απογοητευτεί φέτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θέλουμε να του δώσουμε μια μεγάλη χαρά. Δεν ξέρω αν θα είναι με τη Ρεάλ, αλλά η ομάδα έχει το πνεύμα του νικητή. Οπουδήποτε παίζει, πηγαίνει για τη νίκη. Θεωρώ πως έχει δείξει τις ικανότητες να το κάνει, το θέμα είναι να δείξουμε την απαραίτητη συγκέντρωση για να το κάνουμε και σε διάρκεια».

Τέλος, σχετικά με τον Όντεντ Κάτας και τις αλλαγές που έχει φέρει στην ομάδα, ο Λεωνίδας Κασελάκης σχολίασε: «Ο κόουτς έχει αλλάξει πολλά πράγματα, έχει τη δική του φιλοσοφία και στην επίθεση και στην άμυνα.

»Στο μπάσκετ δεν υπάρχουν σωστά και λάθη, το θέμα είναι αυτά που κάνεις να τα στηρίζεις 100%. Εστιάζει πολύ στο θέμα της δημιουργίας μέσα από το “pick ‘n’ roll” και αυτό νομίζω πως είναι κάτι που δίνει σε όλους τους παίκτες την ευκαιρία να γίνουν μέρος στην επιθετική λειτουργία.

»Σε σχέση με το ματς με τη Λάρισα, εμείς θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην άμυνα, καθώς η Ρεάλ είναι μια ομάδα που δεν συγχωρεί κανένα λάθος. Θα πρέπει να κατεβάσουμε το παθητικό μας αν θέλουμε να έχουμε πιθανότητες για τη νίκη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης