O Όντεντ Κάτας έκανε το χρέος του απέναντι στη διοίκηση της Χάποελ Ιερουσαλήμ, είχε για τελευταία φορά την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας του Ισραήλ, στην ήττα της από την Τουρκ Τέλεκομ και έρχεται την Πέμπτη (15/1) στην Ελλάδα για να υπογράψει στον Παναθηναϊκό. «Είναι μια μεγάλη πρόκληση,» δήλωσε ο διάδοχος του Γιώργου Βόβορα και πρώην παίκτης των «πρασίνων».

Η αλήθεια είναι πως θα προτιμούσε να είχε αποχαιρετήσει τη Χάποελ με νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση του Basketball Champions League, αλλά το βράδυ της Τετάρτης (13/1) εξασφάλισε το «εισιτήριο» η Τουρκ Τέλεκομ. «Είναι μια σκληρή ήττα για μας. Ήταν ένα πολύ σημαντικό ματς, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ελπίζω τα παιδιά να πάρουν την πρόκριση στην έδρα της Λιμόζ. Θα ήθελα να αποχωρήσω από εδώ με ένα καλύτερο συναίσθημα. Ακόμη κι αν νικούσαμε θα ήταν δύσκολο για μένα να φύγω από ένα μέρος που αγάπησα πολύ και μου πρόσφερε πολλά. Αποφάσισα να αναλάβω μια άλλη μεγάλη πρόκληση. Νιώθω πιο έτοιμος από ποτέ και με τα κατάλληλα εφόδια για να αντιμετωπίσω κάθε κατάσταση. Αυτό οφείλεται και στην εμπειρία που είχα στη Χάποελ. Εδώ “χτίσαμε” κάτι μεγάλο και νιώθω υπερήφανος για όσα καταφέραμε. Ο κόσμος μού έδειξε την αγάπη του όλες αυτές τις ημέρες, μας έλειψε πολύ φέτος. Ζήσαμε φανταστικές στιγμές, κυρίως λόγω της βοήθειας των φιλάθλων μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό, σε άλλο ρόλο, ο Όντεντ Κάτας δήλωσε: «Νιώθω έτοιμος για την πρόκληση. Νομίζω πως το παρελθόν μου στον Παναθηναϊκό με βοήθησε για να πάρω αυτήν την ευκαιρία. Ήταν μία δύσκολη απόφαση, αλλά ίσως δεν θα είχα κάποια αντίστοιχη ευκαιρία στο μέλλον. Είναι μία μεγάλη πρόκληση ο Παναθηναϊκός», ανέφερε ο Κάτας και επιβεβαίωσε την αναχώρησή του για την Αθήνα.

«Θα προπονήσω την ομάδα για το ματς με την Φενέρμπαχτσε. Δεν είχα τον χρόνο να προετοιμάσω την ομάδα, επειδή είχα υποχρεώσεις με την Χάποελ, αλλά τώρα θα έχω χρόνο να μάθω όλα όσα χρειάζομαι».

Επιπρόσθετα, ο Κάτας που παραμένει στη θέση του Ομοσπονδιακού τεχνικού του Ισραήλ μίλησε για το πρόβλημα που υπάρχει σχετικά με τα «παράθυρα» και τους αγώνες που συμπίπτουν με αυτούς της Euroleague, λέγοντας: «Δεν είχαμε χρόνο να σκεφτούμε αυτή την κατάσταση και να βρούμε μία λύση. Θα είμαι με την εθνική Ισραήλ και θα βρω μία λύση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης