Ρεπορτάζ: Κατερίνα Νινιού-Ελένη Λούμου

Με πιο δυνατές στιγμές τα βουρκωμένα μάτια του Θανάση Γιαννακόπουλου και τη μεγάλη συγκίνηση του Παύλου Γιαννακόπουλου, όταν ανακοινώθηκε ότι ο «Τάφος του Ινδού» από και στο εξής θα έχει το όνομά του, με αφορμή την τεράστια προσφορά στον σύλλογο, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η μεγάλη γιορτή του μπασκετικού Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

Το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων ήταν κατάμεστο, καθώς ο κόσμος του τριφυλλιού δεν θα μπορούσε να λείπει από το «Honouring Our Legacy» της ομάδας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτος τον λόγο πήρε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος καλωσώρισε τον κόσμο της ομάδας, ενώ έκανε και μία άκρως συγκινητική δηλωση.

«Σας ευχαριστώ για τη σημερινή σας παρουσία και επειδή ακολουθείτε την παναθηναϊκή ιδέα. Θέλω να κάνω μια παράκκληση. Όταν πεθάνω, να με θάψετε με τη σημαία του Παναθηναϊκού», ανέφερε ο ιστορικός παράγοντας της ΚΑΕ, γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο.

Στη διάρκεια της μπασκετικής γιορτής του Παναθηναϊκού φυσικά τιμήθηκε η «χρυσή» πεντάδα» της ομάδας που προέκυψε από την ψηφοφορία του κόσμου των «πράσινων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Διαμαντίδης, Μποντιρόγκα, Αλβέρτης, Φώτσης, Βρανκοβιτς μόλις έκαναν την εμφάνισή τους στο παρκέ γνώρισαν την αποθέωση από τους φίλους της ομάδας, ενώ για καθέ ένα ξεχωριστά η ΚΑΕ είχε ετοιμάσει video που προβλήθηκε με τις καλύτερες στιγμές τους στον εξάστερο.



«Σας αγαπώ και είμαι περήφανος που είμαι εδώ σήμερα. Ευχαριστώ τον Παναθηναϊκό», είπε αρχικά ο Βράνκοβιτς και συνέχισε μιλώντας στα ελληνικά: «Κύριε Παύλο (σ.σ. Γιαννακόπουλο), κύριε πρόεδρε, ευχαριστώ πολύ!».

«Εμείς ζούμε αυτό το κλίμα κάθε μέρα. Όλοι μας ξέρετε πόσο αγαπάμε την ομάδα. Όλοι είμαστε εδώ για εσάς, όπως εσείς για εμάς», ανέφερε με τη σειρά του ο Αντώνης Φώτσης.

Η «σκυτάλη» πέρασε στη «σημαία» του Παναθηναϊκού, Φραγκίσκο Αλβέρτη, με τον «Φράνκι» να δηλώνει: «Ακόμη μία φορά σας ευχαριστώ. Είναι μεγαλείο για εμάς να ανήκουμε στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Στις χαρές και στις λύπες μαζί!».

Σειρά πήρε το «10 (σ.σ. αρ. φαν.) το καλό» του Παναθηναϊκού, Ντέγιαν Μποντιρόγκα: «Για μένα είναι τεράστια τιμή που φόρεσα τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ευχαριστώ μεγάλε πρόεδρε. Είστε πάντα στην καρδιά μου», είπε στα ελληνικά και ο Μποντιρόγκα!

Τελευταίος που πάτησε παρκέ, μέσα σε πανδαιμόνιο, ο διάδοχος του Φραγκίσκου Αλβέρτη στην αρχηγία της ομάδας, Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος βγήκε αγκαλιά με την κόρη του. «Είναι μεγάλη τιμή για μένα που βρίσκομαι εδώ. Παίκτες έρχονται και φεύγουν αλλά αυτή η ομάδα θα είναι πάντα εδώ. Ολοι ξέρετε ότι πρέπει να είστε κοντά και στα δύσκολα και στα εύκολα. Σας ευχαριστούμε», είπε ο «3D», ο οποίος στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έσπευσε στη συνέχεια να μοιράσει τα βραβεία στην κορυφαία «πράσινη» πεντάδα της τελευταίας 25ετίας, τα οποία ήταν από μία πλακέτα στο σχήμα του «τριφυλλιού».

Ο «Τάφος του Ινδού» έγινε… «Κλειστό Γυμναστήριο Παύλος Γιαννακόπουλος»

Στο πρώτο… ημίχρονο της αποψινή υπέρλαμπρης γιορτής στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός βράβευσε την αγωνιστική ιστορία του, στο δεύτερο, όμως τίμησε τον «δημιουργό» αυτής της ιστορίας.

Υπό τις ιαχές των φιλάθλων «είναι τρελός ο πρόεδρος» και με την προβολή σκηνών στο παρκέ από τις διακρίσεις και τα σπουδαία ονόματα που έντυσε στα «πράσινα» ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Ηλίας Μιχαλαριάς πήρε το μικρόφωνο και δήλωσε: «Αφιέρωσε τη ζωή του σε όλο το σύλλογο κι όχι μόνο στο μπάσκετ.

Σήμερα έχω την τιμή να ανακοινώσω την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να δώσει το όνομα στο κλειστό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, εκεί όπου ξεκίνησαν όλα, στον κορυφαίο παράγοντα του Παναθηναϊκού, κύριο Παύλο Γιαννακόπουλο».

Μάλιστα, σε απευθείας σύνδεση με τον «Τάφο του Ινδού» έγιναν τα αποκαλυπτήρια του «Κλειστού Γυμναστηρίου Παύλος Γιαννακόπουλος». «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού που βρίσκονται κοντά μας», δήλωσε συγκινημένος ο τιμώμενος.

Έγιναν τα αποκαλυπτήρια των νέων εμφανίσεων

Παράλληλα έγιναν τα αποκαλυπτήρια της φετινής εμφάνισης του Παναθηναϊκού. Τα χρώματα των βασικών εντός και εκτός έδρας εμφανίσεων του Παναθηναϊκού για τη σεζόν 2015/16 είναι o κλασικός συνδυασμός πράσινου και λευκού, με μια πρωτότυπη οριζόντια ρίγα να ξεχωρίζει, ενώ η τρίτη εμφάνιση της ομάδας είναι σε γκρι χρώμα.

Μια ιδιαίτερη λεπτομέρεια στα σορτσάκια των εντός και εκτός έδρας εμφανίσεων είναι τα έξι αστέρια που αντιστοιχούν στις ισάριθμες κατακτήσεις της Ευρωλίγκας.

Μάλιστα, για πρώτη φορά φέτος, ο Παναθηναϊκός θα φέρει άρωμα ΝΒΑ στις εμφανίσεις του, καθώς θα χρησιμοποιήσει σε επιλεγμένους αγώνες της Α1 Ανδρών την καινοτόμο κοντομάνικη εμφάνιση, όπου το πράσινο χρώμα κυριαρχεί.

Φωτογραφικό υλικό από τη μεγάλη γιορτή του Παναθηναϊκού:








Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης