Ο Τσάβι Πασκουάλ αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής στην Α1 μπάσκετ των ανδρών για δεύτερη σερί χρονιά.
Ο Καταλανός τεχνικός «εξαργύρωσε» με αυτόν τον τρόπο την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό για δεύτερη διαδοχική σεζόν.
Ο 46χρονος Ισπανός πρώτευσε στις ψηφοφορίες των αρχηγών και των προπονητών των 14 ΚΑΕ του πρωταθλήματος και του κοινού.
Στη ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών συγκέντρωσε 9 ψήφους (με ποσοστό 32,14%, ενώ δεύτερος ήταν ο Ηλίας Παπαθεοδώρου με 8, ήτοι ποσοστό 28,57%), ενώ στις προτιμήσεις του φίλαθλου κοινού ψηφίστηκε από το 56,54% (στην δεύτερη θέση ισοβάθμησαν οι Ηλίας Παπαθεοδώρου και Μάκης Γιατράς με 9,54%).
Στη ψηφοφορία των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ο Πασκουάλ ήταν δεύτερος με 25,58%, ενώ πρώτος ήταν ο Γιατράς με 32,56%.
Ο Πασκουάλ μιλώντας για την ανάδειξή του σε κορυφαίο προπονητή της σεζόν, τόνισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που με ψήφισαν και με ανέδειξαν προπονητή της χρονιάς. Είναι μια σπουδαία τιμή.
Περισσότερο απ’ όλους, βέβαια, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στην ομάδα και –φυσικά- τους παίκτες μου, χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσα να κερδίσω αυτό το βραβείο.
Το σημαντικότερο όλων είναι ότι κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και δώσαμε χαρά στους φιλάθλους μας. Υπόσχομαι ότι και την καινούρια σεζόν θα δουλέψουμε σκληρά για να τους κάνουμε υπερήφανους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης