Στην αποστολή του Παναθηναϊκού για το Κάουνας συμπεριελήφθη την τελευταία στιγμή ο Ιαν Βουγιούκας.

Ο σέντερ των «πρασίνων» δεν είχε προπονηθεί την Τρίτη (5/12), λόγω ίωσης, αλλά το πρωί της Τετάρτης (6/12) αισθάνθηκε καλύτερα και ταξίδεψε στη Λιθουανία, ενόψει της «μάχης» με τη Ζαλγκίρις, για την 11η αγωνιστική της Euroleague.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τσάβι Πασκουάλ λίγο πριν αναχωρήσει η αποστολή του τριφυλλιού δήλωσε: «Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Η Ζαλγκίρις παίζει πολύ καλή άμυνα, την οποία χρησιμοποιεί για να σκοράρει στον αιφνιδιασμό.

Θα πρέπει να προσέξουμε τα λάθη μας. Θα πρέπει να είμαστε και προσεκτικοί στα plays μας στην επίθεση και να ελέγχουμε τον χρόνο του αγώνα. Στην άμυνα, ξέρουμε ότι έχουν δύο – τρεις παίκτες που ποστάρουν και σουτάρουν. Πρέπει να τους κοντρολάρουμε.

Ο Πάνγκος και ο Μιλάκνις είναι σημαντικοί παίκτες, κάπως διαφορετικοί. Πρέπει να τα κοντρολάρουμε όλα στο παρκέ, αλλά κυρίως τα λάθη και να είμαστε καλοί αμυντικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση για το «πράσινο» σερί στη Euroleague, ο Καταλανός προπονητής του Παναθηναϊκού, είπε:

«Είμαστε σε αυτό το μομέντουμ και είμαστε χαρούμενοι. Αλλά αυτά είναι παρελθόν. Είμαστε στο παρόν. Πετάμε για το Κάουνας.

Πρέπει να κερδίσουμε πάλι. Είναι μέρος της ζωής μας. Δεν έχει σημασία τι συνέβη πριν». Όσο για την ελληνική νοοτροπία, που κάνει Θεό κάποιον όταν κερδίζει και τον μηδενίζει όταν χάνει, δήλωσε: «Δεν είναι μόνο στην Ελλάδα έτσι, αλλά παντού στον κόσμο.

Ξέρουμε ποια είναι η κατάσταση. Είμαστε σε καλή θέση. Πρέπει να “παλέψουμε” για να μείνουμε εκεί. Έχουμε μια νέα πρόκληση μπροστά μας, ένα δύσκολο ματς. Πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης