Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, πριν τον τελικό του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ Μαδρίτης, στο Παλάθιο δε λος Ντεπόρτες, της ισπανικής πρωτεύουσας.

Ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας δήλωσε πως «η νομική διαδικασία κατά του Δ. Γιαννακόπουλου έχει ξεκινήσει» μετά τις απειλές κατά διαιτητών από τον γιο του τέως προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Παύλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη διαμάχη της Ευρωλίγκας με τη FIBA, αλλά και τα υψηλά πρόστιμα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Επιπλέον εξήγησε πως υπάρχουν πιθανότητες να συμμετάσχει η ΑΕΚ στο EuroCup της επόμενης σεζόν με κάρτα ελευθέρας (wild card).

Σχετικά με τη διαμάχη με τη FIBA, ο Μπερτομέου τόνισε: «Για εμάς δεν υπάρχει πρόβλημα. Είναι καλεσμένοι μας στο φάιναλ φορ. Η FIBA ζητάει κάποια λεφτά κι είναι αλήθεια πως υπάρχει μία οφειλή, αλλά με υπαιτιότητα δική της».

Εν συνεχεία εξήγησε πως υπάρχει συμφωνία κατά 95% για το καλεντάρι ώστε οι διεθνείς αγώνες των εθνικών ομάδων να μην διεξάγονται κατά τη διάρκεια της σεζόν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι απειλές που εξαπέλυσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προς τους διαιτητές του 3ου προημιτελικού, Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ ήταν το επόμενο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε: «Ο κ. Γιαννακόπουλος λειτούργησε πέρα από τους κανονισμούς. Ο Παναθηναϊκός δεν φταίει για το τι κάνει ένας άνθρωπος. Έχει τη δύναμη και την εξουσία για να το κάνει. Δεν μπορούμε λοιπόν, να τιμωρήσουμε χιλιάδες φιλάθλους για έναν άνθρωπο. Η νομική διαδικασία κατά του Γιαννακόπουλου έχει ξεκινήσει. Οι δικηγόροι ετοιμάζουν τη δίκη σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία για να τιμωρηθεί εκτός των αθλητικών νόμων για όσα έκανε. Και φυσικά είναι ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού. Είναι χωρίς αμφιβολία ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού. Το ξέρω ότι είναι ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού. Όλοι γνωρίζουν ότι είναι ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού».

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είχαν μπει μέσα στο παρκέ, με τη λήξη του 4ου προημιτελικού με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ –μετά το νικητήριο τρίποντο του Πρίντεζη- κάτι που απαγορεύεται ρητώς από τους κανονισμούς: «Για εμάς έχει μεγάλη σημασία η ασφάλεια του κόσμου και των παικτών. Το πρόστιμο του Ολυμπιακού είναι μεγάλο, υπήρξε όμως παράβαση. Δεν συνέβη κάτι σοβαρό, αλλά τέθηκε εν αμφιβόλω η ασφάλεια των παικτών της Μπαρτσελόνα. Θα έχει συνέπειες και εκτός αθλητισμού. Η Ευρωλίγκα δεν είναι ευχαριστημένη με τα αρκετά άσχημα περιστατικά που έγιναν στα γήπεδα ορισμένων ομάδων. Αν οι σύλλογοι δεν μπορούν να παρέχουν ασφάλεια στις περιοχές της ευθύνης τους, αν οι οπαδοί εισβάλουν στο γήπεδο στο τέλος του αγώνα και αν τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των παικτών, των διαιτητών και των άλλων παραγόντων, θα πρέπει να τιμωρούμε τέτοιες συμπεριφορές. Είναι άλλο πράγμα τα επεισόδια έξω από το γήπεδο, όπως έγινε στο Βελιγράδι. Εκεί πρωτίστως είναι ευθύνη των αρχών της πόλης. Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε συλλογικά το πρόβλημα της βίας».

Σχετικά με τις πιθανότητες να αγωνιστεί στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν η ΑΕΚ, ο Μπερτομέου εξήγησε πως αυτό είναι πιθανό, για το EuroCup, με wild card. Επιπλέον, τόνισε σχετικά με το σύστημα διεξαγωγής της Ευρωλίγκας: «Δεν υπάρχει πρόθεση να εγκαταλείψουμε το φάιναλ φορ για το εγγύς μέλλον. Η τρέχουσα δομή της διοργάνωσης είναι πιο ελκυστική, γιατί είναι απρόβλεπτη και πιο εμπορική. Ξέρετε καλά πως η ΤΣΣΚΑ είναι πιο πιθανό να νικήσει τον Ολυμπιακό σε μια σειρά αγώνων, αλλά σε έναν νοκ άουτ αγώνα ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει αυτό το θαύμα. Εκεί έγκειται η ομορφιά του φάιναλ φορ».

Όσον αφορά το ζήτημα των εσόδων, ο Τζόρντι Μπερτομέου είπε: «Δεν θέλω να φανταστώ ότι μπορούμε να φτάσουμε στον πόλεμο του 2000. Η Ευρωλίγκα μπορεί να γίνει καλύτερη. Δουλεύουμε πάνω στο θέμα των εσόδων κι ήδη το λιγότερο που καλύπτουν οι ομάδες από τα έσοδα είναι το 39% του μπάτζετ τους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης