Ο Μάριο Χεζόνια αναδείχθηκε πιο θεαματικός παίκτης στην Α1 μπάσκετ των ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2020-21, όπως γνωστοποίησε σήμερα (6/7) ο ΕΣΑΚΕ.

Ο Κροάτης φόργουορντ, ο οποίος εντάχθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου στο δυναμικό του Παναθηναϊκού, ήταν πρώτος στην ψηφοφορία των προπονητών και των αρχηγών των ομάδων του πρωταθλήματος και δεύτερος στις ψηφοφορίες των φιλάθλων και των εκπροσώπων των ΜΜΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου έχει ως εξής:

«Ο Μάριο Χεζόνια ήταν ο πιο Θεαματικός Παίκτης της Stoiximan Basket League της σεζόν 2020-21. Ο 26χρονος Κροάτης φόργουορντ υπέγραψε στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στις 22 του περασμένου Φεβρουαρίου προερχόμενος από πέντε σεζόν στο NBA με τα χρώματα των Ορλάντο, Νέας Υόρκης και Πόρτλαντ.

Ο Χεζόνια ήταν πρώτος στην ψηφοφορία των προπονητών και των αρχηγών των 12 ομάδων – που διαμορφώνει κατά 60% το τελικό αποτέλεσμα στα Stoiximan Basket League Awards- με 5 ψήφους (ποσοστό 20,83%) και δεύτερο τον Τάισον Κάρτερ του Λαυρίου Megabolt ο οποίος συγκέντρωσε 4 προτιμήσεις (18,18%).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κροάτης περιφερειακός ήταν δεύτερος στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού με ποσοστό ψήφων 12,84%. Πρώτος ήταν ο Κερέμ Καντέρ του Κολοσσού H Hotels με 13,48%.

Ο Χεζόνια ήταν, επίσης, δεύτερος στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με 5 ψήφους (12,5%). Πρώτος στις προτιμήσεις των δημοσιογράφων ήταν ο Κάρτερ με 6 ψήφους (15%).

Ο Κροάτης NBAer «διαδέχεται» ως Πιο Θεματικός Παίκτης του Πρωταθλήματος τον Θανάση Αντετοκούνμπο, ο οποίος είχε αναδειχθεί πιο Θεαματικός και τις δύο σεζόν που αγωνίστηκε στην «ομάδα του τριφυλλιού» (2017-18 και 2018-19) πριν μετακινηθεί στο Μιλγουόκι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης