Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στις 21:00 (EΡΤ3) τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ και φιλοδοξεί να μετατρέψει σε… φιέστα τίτλου το game 3 των τελικών της Basket League.

Η ομάδα του Πειραιά προηγείται με 2-0 στη σειρά των τελικών για τα πλέι οφ της Α1 Ανδρών/Basket League και έχει μια μοναδική ευκαιρία να «σκουπίσει» τη σειρά, μέσα στην έδρα της, και να κατακτήσει το 13ο πρωτάθλημα Ελλάδας στην ιστορία της και πρώτο από το 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αναμένεται κατάμεστο, αφού η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε sold out στα εισιτήρια ήδη από την Τετάρτη 15/6.

Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μετρά 40 πρωταθλήματα Ελλάδας στην ιστορία του, εκ των οποίων τα πέντε τελευταία διαδοχικά (από το 2017), θα επιδιώξει να μειώσει σε 2-1 και να επιστρέψει η σειρά στο ΟΑΚΑ ώστε να δώσει παράταση στις ελπίδες του για ανατροπή.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δείξει πάντως πως είναι ικανοί για «sweep», μετρώντας μέχρι στιγμής 6 νίκες και μόλις 1 ήττα σε όλες τις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό, σε Ελλάδα και Euroleague, την τρέχουσα σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την κατάκτηση της 4ης θέσης στη Euroleague, ο Ολυμπιακός έχει θέσει στόχο το νταμπλ στην πρώτη σεζόν του μετά την επιστροφή στα «μεγάλα σαλόνια» από την Α2, αφού νωρίτερα φέτος αναδείχθηκε κυπελλούχος Ελλάδας.

Από την πλευρά των «ερυθρολεύκων», τόσο ο Σακίλ Μακ Κίσικ όσο και ο Λιβιό Ζαν-Σαρλ θα αγωνιστούν κανονικά, ενώ από την πλευρά του «τριφυλλιού» δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, με τον Βασίλη Καββαδά να έχει προβάδισμα έναντι του Νίκου Χουγκάζ για τη δωδεκάδα.

Aξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ενδεχομένως να είναι το τελευταίο παιχνίδι στη σπουδαία καριέρα του Γιώργου Πρίντεζη.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης