Στην Euroleague θα αγωνίζεται και τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Παναθηναϊκός.

Στη γενική συνέλευση των ομάδων-μετόχων, που έγινε τη Δευτέρα μέσω τηλεδιάσκεψης, οι «πράσινοι» επανέλαβαν την επιθυμία τους να αποχωρήσουν από τη διοργάνωση, καταθέτοντας παράλληλα τις θέσεις τους και τις αντιρρήσεις τους με τον τρόπο λειτουργίας αυτής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως τα στελέχη της Euroleague ξεκαθάρισαν πως δεν υπάρχει πρόθεση για συναινετικό διαζύγιο ανάμεσα στις δύο πλευρές,.

Μάλιστα υπενθύμισαν στους «πράσινους» ότι αν κάνουν το βήμα της αποχώρησης θα πρέπει να καταβάλλουν το ποσό των 10 εκατ. ευρώ, όπως προβλέπει η απαραίτητη ρήτρα.

Παράλληλα, η Euroleague υπογράμμισε πως σε περίπτωση που φύγει το «τριφύλλι», τότε θα κάνει προσφυγή για διαφυγόντα κέρδη, που θα φτάνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ ακόμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεδομένου λοιπόν ότι το «τριφύλλι» δεν είναι διατεθειμένο να πληρώσει το ποσό των 20 εκατ. ευρώ συνολικά για να αποχωρήσει από τη διοργάνωση θα συνεχίσει και τη νέα αγωνιστική περίοδο να συμμετέχει στην Euroleague.

Έπειτα από την σύσκεψη της Δευτέρας (22/06) η Euroleague εξέδωσε ανακοίνωση με τις αποφάσεις που πάρθηκαν και θα τεθούν προς συζήτηση στο επόμενο ΔΣ, τον Ιούλιο, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα του Παναθηναϊκού.

Η διοργάνωση τόνισε πως απέρριψε το αίτημα των 6 φορές πρωταθλητών Ευρώπης, ενώ επεσήμανε ότι οι υπόλοιπες 10 ομάδες έμειναν σταθερές στη δήλωση της 12ης Ιουνίου.

«Απορρίπτεται το αίτημα του Παναθηναϊκού να μεταφέρει την άδεια που έχει, καθώς δεν υπήρξε κάποια εγγύηση από την ομάδα ότι θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στις άλλες δέκα ομάδες που έχουν συμβόλαιο με την Ευρωλίγκα. Επίσης, οι ομάδες επανέλαβαν τη δήλωση που υπέγραψαν στις 12 Ιουνίου», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Euroleague.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης