Ο Παναθηναϊκός Superfoods επικράτησε 82-80 της Ρεάλ στο ΟΑΚΑ, σε παιχνίδι για την 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και βελτίωσε το ρεκόρ του στο 6-3. Οι «πράσινοι», που βρίσκονται στην τρίτη θέση της κατάταξης, διατήρησαν το απόλυτο των νικών στις εντός έδρας αναμετρήσεις τους.

Για να πάρει η νίκη πράσινο χρώμα… χρειάστηκε ένα τρίποντο του Νίκου Παππά στα 22”, μετά από κλέψιμο και ασίστ του Σίνγκλετον, το φάουλ του Ρούντι Φερνάντεθ στον Γκιστ και η ψυχραιμία του Αμερικανού από τη γραμμή των βολών, ενώ νωρίτερα 2/2 βολές είχε Λούκα Ντόντιτς. Στο τέλος το τρίποντο του Τόμπκινς και ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρωταγωνιστής των «πράσινων» με σπουδαία εμφάνιση στο δεύτερο μέρος, ήταν ο Κέι Σι Ρίβερς, με 20 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Ο Γκιστ ολοκλήρωσε το ματς με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ ο Καλάθης είχε 12 πόντους και 8 ασίστ και ο Σίνγκλετον 10 πόντους. Από την Ρεάλ 19 πόντους έβαλε ο Ντόντσιτς με 8 λάθη και από 12 οι Τόμπκινς και Ρέγες.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ γρήγορο ρυθμό και τον Παναθηναϊκό να παίρνει το προβάδισμα. Ο Ματ Λοτζέσκι ξεκίνησε με δύο εύστοχα τρίποντα και ένα λέι απ βάζοντας τους «πράσινους» +6 (8-2), όμως η Ρεάλ επέστρεψε και με πόντους από τους Κοζέρ, Γιούστα, Ντόντσιτς και Ταβάρες προηγήθηκε 12-11. Με σερί 8-0 ξέφυγε με 4 (15-11), ενώ με προσωπικές ενέργειες του Λούκα Ντόντσιτς η «βασίλισσα» έφτασε και σοτ +9 (28-19). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε 28-23 υπέρ των Ισπανών, καθώς οι «πράσινοι» σκόραραν με τους Βουγιούκα και Ρίβερς.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ρεάλ επέβαλε τον γρήγορο ρυθμό της και «χάλασε» το μυαλό των παικτών του Πασκουάλ με αποτέλεσμα να ανοίξει περισσότερο τη διαφορά. Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να περιορίσουν τη «βασίλισσα», ενώ και στον επιθετικό τομέα έδειξαν να δυσκολεύονται. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τη Ρεάλ να προηγείται με 14 πόντους διαφορά (54-40) και τους «πράσινους» να αναζητούν το… restart που θα τους έβαζε εκ νέου στο ματς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε στην τρίτη περίοδο να κυριαρχήσει και να «σβήσει» το κακό του ξεκίνημα. Οι «πράσινοι» έδεσαν την άμυνά τους και βρήκαν σκορ στην επίθεση με αποτέλεσμα να ισοφαρίσουν το ματς! Με ένα σερί 13-0 με πόντους από τους Καλάθη, Γκιστ και Ρίβερς το «τριφύλλι» πλησίασε στους 3 (56-53), ενώ η Ρεάλ για παραπάνω από μισό δεκάλεπτο πήρε μόλις πέντε πόντους, όλους από τον Καμπάτσο. Ο Σίνγκλετον ισοφάρισε στη συνέχεια σε 62-62, όμως οι Ισπανοί έκλεισαν το δεκάλεπτο +6 (64-70) με buzzer beater τρίποντο του Καμπάτσο.

Στην τελευταία περίοδο οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε διαγωνισμό λαθών και αστοχίας, όμως ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που βγήκε κερδισμένος, με τον Καλάθη να μειώνει στο 35΄ σε 72-73, μετά από κλέψιμο του Γκιστ. Ο Ρίβερς με τρίποντο στο 36΄ πέτυχε την ανατροπή (75-73) και σήκωσε το ΟΑΚΑ στο πόδι!

Ο Ντίοντσιτς έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσα με τρίποντο (77-77, στο 39΄), ενώ ο Τόμπκινς με ½ βολές χάρισε στη Ρεάλ το προβάδισμα με 78-77. Ωστόσο, ο Παππάς στην πρώτη του απόπειρα από τα 6.75 ευστόχησε και έγραψε το 80-78. Το παιχνίδι πέρασε στη ρουλέτα των βολών, με το Γκιστ να διαμορφώνει στα 17΄΄ για τη λήξη το 82-80, το οποίο δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη, καθώς ο Τόμπκινς αστόχησε στο τρίποντο.



Τα δεκάλεπτα:
23-28, 40-54, 64-70, 82-80.


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης