Έναν εκ των κορυφαίων σέντερ της Euroleague, τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, θα κληθεί να σταματήσει ο Γιώργος Παπαγιάννης, το βράδυ της Παρασκευής (6/12, 21:30), στο ΟΑΚΑ, όταν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» στο πρώτο ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων» της σεζόν. «Είναι ένας από τους κορυφαίους ριμπάουντερ στη Euroleague. Εμείς οι ψηλοί πρέπει να δώσουμε “μάχη”,» παραδέχτηκε ο σέντερ του Παναθηναϊκού στη Media Day των «πρασίνων» και πρόσθεσε: «Eίναι το μεγαλύτερο ντέρμπι της Ελλάδας. Όλη η Ευρώπη θα το παρακολουθήσει… οπότε υπάρχει μεγάλο κίνητρο για το ματς!»

Ο Κωνσταντίνος Μήτογλου από την πλευρά του εξήγησε πως λόγω της μη συμμετοχής του Ολυμπιακού στην Basket League «μας λείπουν αυτά τα παιχνίδια». Στη συνέχεια είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού, Γιώργο Πρίντεζη: «Ο Γιώργος είναι ένας εξαιρετικός παίκτης που βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο για πολλά χρόνια. Θα είναι μια πρόκληση για εμένα, όμως είναι ένα καινούριο παιχνίδι και πρέπει να ξεχάσουμε το παρελθόν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά, ο Γιώργος Παπαγιάννης δήλωσε: «Πρέπει να εμφανιστούμε προετοιμασμένοι και όπως είμαστε τις τελευταίες μέρες. Σίγουρα το πιο σημαντικό κομμάτι θα είναι η άμυνα. Έχουμε πάρει 3 σερί ματς στην Euroleague, έχουμε ένα πολύ καλό σερί και θέλουμε να το κρατήσουμε. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση».

Για τον Νίκολα Μιλουτίνοβ, είπε: «Τόσο εγώ όσο και όλοι οι ψηλοί πρέπει να τον περιορίσουμε στα ριμπάουντ. Είναι ένας από τους κορυφαίους ριμπάουντερ στη Euroleague. Εμείς οι ψηλοί πρέπει να δώσουμε “μάχη”».

Για τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Παπαγιάννης ανέφερε: «Eίναι το μεγαλύτερο ντέρμπι της Ελλάδας. Όλη η Ευρώπη θα το παρακολουθήσει, οπότε υπάρχει μεγάλο κίνητρο για το ματς. Θέλουμε να είναι γεμάτο το ΟΑΚΑ και σίγουρα θα είναι. Εμείς θέλουμε τη στήριξη του έκτου παίκτη μας, των φιλάθλων μας και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πάρουμε τη νίκη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μήτογλου τόνισε: «Μας λείπουν αυτά τα παιχνίδια. Παίζουμε στην έδρα μας, θα είναι ένα ματς με μεγάλη ένταση και πρέπει να μπούμε πολύ συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό αν θέλουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό και την τύχη της αναμέτρησης».

Ως προς τα “κλειδιά” της αναμέτρησης ο Μήτογλου είπε: «Και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε εξαιρετικό ρυθμό. Έχουμε βρει τα πατήματά μας και το δείξαμε από τις δύο εκτός έδρας νίκες. Αυτό βέβαια είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι που θα κριθεί στη διάθεση, που πιστεύω ότι θα κρίνει και το αποτέλεσμα».

Στο τέλος, ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού Κωνσταντίνος Μήτογλου ρωτήθηκε για τη “μάχη” με τον πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού, Γιώργο Πρίντεζη: «Ο Γιώργος είναι ένας εξαιρετικός παίκτης που βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο για πολλά χρόνια. Θα είναι μια πρόκληση για εμένα, όμως είναι ένα καινούριο παιχνίδι και πρέπει να ξεχάσουμε το παρελθόν,» απάντησε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης