Συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό παραχώρησε ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, σχολίασε την αποχώρηση του Ολυμπιακού στο ημίχρονο του ημιτελικού Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, χαρακτηρίζοντάς την ακραία απόφαση.
 

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Open:

– Διανύεις μία σεζόν που μέχρι τώρα έχει φέρει μία κατάκτηση Κυπέλλου. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και μια ιδιαίτερη χρονιά στην Ευρωλίγκα. Κάνε μου έναν απολογισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Να ξεκινήσω με το Κύπελλο. Είναι ο πρώτος τίτλος στη σεζόν και μας κάνει πολύ χαρούμενους. Μία πρόωρη επιτυχία. Μένουν άλλοι δύο τίτλοι. Στο πρωτάθλημα είμαστε πρώτοι και εκεί θα τελειώσουμε κατά πάσα πιθανότητα, αν συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Σίγουρα, δεν σημαίνει ότι θα κερδίσουμε τον τίτλο, αλλά κι αυτό είναι μία επιτυχία. Στην Ευρωλίγκα, βρισκόμαστε σε μία δύσκολη θέση. Υπάρχουν ελπίδες για την πρόκριση και από εκεί και πέρα έχουμε δει πάρα πολλά πράγματα να γίνονται στα playoff, και νομίζω ότι εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε για να κερδίσουμε μία θέση στην οκτάδα».
 

– Η σεζόν περιλάμβανε και μία αλλαγή προπονητή. Έφυγε ο κ. Πασκουάλ ήρθε ο κ. Πιτίνο.

«Περιττά τα λόγια για τον κόουτς Πιτίνο. Η πορεία του και ό,τι έχει κάνει μέχρι σήμερα τα λένε όλα. Έχουμε καταφέρει να παίξουμε μία πιο επιθετική άμυνα, να βγούμε στον αιφνιδιασμό να δημιουργήσουμε κλεψίματα και να προκαλέσουμε μία πίεση την οποία ακόμα δεν έχουμε τελειοποιήσει αλλά προσπαθούμε μέρα με την ημέρα να την κάνουμε καλύτερα».
 

– Ο Παναθηναϊκός δείχνει να έχει το ψυχολογικό αβαντάζ έναντι του Ολυμπιακού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Σίγουρα υπάρχει το ψυχολογικό αβαντάζ. Όταν κερδίζεις ανεβαίνει η ψυχολογία σου και νιώθεις ότι μπορείς να κερδίσεις κάθε παιχνίδι. Χάσαμε μέσα στο ΣΕΦ με μία μεγάλη διαφορά και αυτό μας πόνεσε και μας πλήγωσε τον εγωισμό. Έτσι κάναμε κάτι παραπάνω για να δείξουμε καλύτερη εικόνα».
 

– Για το ματς του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό, γνωρίζεις πως είναι και οι δύο πλευρές του νομίσματος. Ως παίκτης του Ολυμπιακού είχες αντιμετωπίσει κάτι αντίστοιχο;

 

«Υπήρχε η σκέψη να μην κατέβουμε να αγωνιστούμε. Σε μία ιστορία υπάρχουν δύο πλευρές και ακούγοντας τες μπορείς να δώσεις δίκιο και στις δύο. Από εκεί και πέρα το να μην κατέβεις είναι κάτι ακραίο. Το τελευταίο στάδιο να πω».
 

– Έχεις σκεφτεί ότι έπρεπε εξαρχής να έχεις έρθει στον Παναθηναϊκό;

«Δεν μετανιώνω για το παρελθόν μου. Το έχω ακούσει και εγώ. Πέρασα 5 χρόνια στον Ολυμπιακό. Κατέκτησα δύο πρωταθλήματα. Βρεθήκαμε σε δύο Final-4. Είμαι περήφανος για αυτά που κατακτήσαμε. Από εκεί και πέρα είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ».
 
-Αν μπορούσες να πάρεις κάποιον παίκτη από τον Ολυμπιακό μαζί σου. Ποιος θα ήταν αυτός;
 

«Δύσκολη ερώτηση. Με όλα τα παιδιά είχα εξαιρετική σχέση και συνεχίζω να έχω. Δεν αλλάζει κάτι σε θέμα ανθρώπινων σχέσεων. Δεν μπορώ να διαλέξω κάποιον γιατί θα αδικήσω τους άλλους. Όλα τα παιδιά είναι εξαιρετικά και είμαι χαρούμενος που υπήρξαμε συμπαίκτες και ίσως να υπάρξουμε ξανά στην Εθνική ομάδα».-

-Τον πρόεδρο Δημήτρη Γιαννακόπουλο πως θα τον χαρακτήριζες;

«Με εμάς είναι εξαιρετικός. Ως εργοδότης έχει την ομάδα πολύ χαρούμενη. Σε περιόδους που η ομάδα δεν παίζει καλά, είναι εκεί για να μας ξυπνήσει. Να είναι πιο αυστηρός. Είναι το κεφάλι του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Είναι αυτός που παίρνει τις αποφάσεις και κρίνεται για αυτό από τόσο κόσμο. Διαχειρίζεται πάρα πολλά πράγματα πάρα πολύ καλά στην ομάδα και πολλές φορές η εικόνα που βγαίνει στις κάμερες, και από στιγμές που μπορεί να φαίνονται λανθασμένες, χαλάνε την εικόνα του ως άνθρωπο».
 

– Οι αποδοκιμασίες και οι συμπεριφορά που βρήκες στην επιστροφή σου στο ΣΕΦ σε πείραξαν;

«Ήταν κάτι που το περίμενα μέσες άκρες. Ο κόσμος αποφάσισε να με αποδοκιμάσει και αυτό είναι οκ για εμένα, γιατί το πιο σημαντικό έχει να κάνει με τη δική μου χαρά και της οικογένειας μου και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Το όνειρο μου είναι να εδραιωθώ στον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που κερδίζει τίτλους και αυτό την χαρακτηρίζει. Να μη γελιόμαστε, θέλουμε έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Είναι κάτι που έχει λείψει από τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια. Πρέπει όλοι να δουλέψουμε για αυτό. Μπορεί να μην είναι φέτος. Μπορεί του χρόνου ή σε δύο χρόνια αλλά πρέπει ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης».
 
– Το καλοκαίρι η Εθνική ομάδα έχει μπροστά της την πρόκληση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας…
 
«Έχουμε πάρα πολύ μεγάλες βλέψεις και μία πάρα πολύ δυνατή ομάδα. Μετά από κάποια χρόνια, πηγαίνουμε με την ελπίδα για κάτι καλό, για κάποιο μετάλλιο. Και θέλουμε να δείξουμε μία πάρα πολύ καλή εικόνα. Είναι τιμή για έναν αθλητή να παίζει στην Εθνική ομάδα. Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Θα είναι πρωτόγνωρο και για εμένα γιατί δεν έχω ξαναπάει στην Κίνα και θα είναι υπέροχη εμπειρία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης