Με στόχο να… ρεφάρει για την απρόσμενη ήττα από τη Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ αναχώρησε ο Παναθηναϊκός για την Ποντγκόριτσα, όπου την Παρασκευή (2/11, 20:00) αντιμετωπίζει την ουραγό της Euroleague, Μπούντουτσνοστ, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.
Οι «πράσινοι» προπονήθηκαν επί ελληνικού εδάφους το πρωί της Πέμπτης (1/11) και εν συνεχεία αναχώρησαν από το ΟΑΚΑ για το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, χαρακτήρισε «τελικό» το ματς με την ομάδα του Μαυροβουνίου, ενώ για τον Ματ Λοτζέσκι είπε: «Είναι πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς ο Λοτζέσκι, φέτος περισσότερο από ποτέ».

Ο Καταλανός προπονητής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ δήλωσε κατά την αναχώρηση του «τριφυλλιού»: «Το παρελθόν πέρασε, πρέπει να μιλάμε για το τώρα. Είμαστε στο 2-2, χάσαμε ένα παιχνίδι στον πόντο και ένα στην παράταση.
Αυτή είναι η δουλειά μας, αυτό είναι το σπορ. Άλλες φορές κερδίζεις, άλλες χάνεις. Για εμάς είναι ένας τελικός. Είναι νωρίς και περίεργο για τελικό, αλλά έτσι είναι. Πρέπει να κερδίσουμε. Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Με την Αρμάνι ήταν κοντά στο σκορ, η Μακάμπι νικούσε μέχρι το τέταρτο δεκάλεπτο στην πρεμιέρα μέσα στο ΟΑΚΑ. Μπορεί η Μπούντουτσνοστ να έχει 0-4 αλλά είναι καλή ομάδα».

Σχετικά με την επόμενη αντίπαλο των «πρασίνων», ο Πασκουάλ δήλωσε: «Δεν έχω επίσημη ενημέρωση για το ρόστερ της Μπουντούτσνοστ. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε. Ακόμα και αν πρέπει να προσαρμοστούμε θα είμαστε σίγουροι. Είναι πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς ο Λοτζέσκι, φέτος περισσότερο από ποτέ. Δεν θέλουμε όμως να βρίσκουμε δικαιολογία όταν χάνουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο Κωνσταντίνος Μήτογλου μίλησε εκ μέρους των παικτών του Παναθηναϊκού στο αεροδρόμιο της Αθήνας. «Πρόκειται για ένα επικίνδυνο ματς και μία δύσκολη έδρα. Έχουμε προετοιμαστεί και θα δώσουμε τα πάντα για την νίκη και την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα.
Έχει πολλές λύσεις σε άμυνα και επίθεση η Μπουντούτσνοστ. Είναι πιο σκληρή από άλλες ομάδες. Είμαστε έτοιμοι. Έχουμε δει τα λάθη μας, εστιάσαμε σε αυτά. Έχουμε έρθει με εντελώς διαφορετική νοοτροπία» δήλωσε ο νεαρός φόργουορντ του Παναθηναϊκού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης