Δε θα μπορούσε παρά να είναι χαρούμενος ο Τσάβι Πασκουάλ για τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΤΣΣΚΑ, που σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα, φέρνει τον Εξάστερο αγκαλιά με το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Καταλανός κόουτς στάθηκε στην προσήλωση και τη συγκέντρωση που έδειξαν οι παίκτες του, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι, υποκλίθηκε στην τρομερή ατμόσφαιρα που στήθηκε στο ΟΑΚΑ και εξήγησε… τι μας περιμένει στα πλέι οφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά οι δηλώσεις Πασκουάλ

Για τη νίκη και την αναρρίχηση στην τέταρτη θέση: «Είμαστε ευχαριστημένοι. Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω το κοινό για την ατμόσφαιρα που έφτιαξε και μας βοήθησε. Ήταν δύσκολο παιχνίδι και οι δύο ομάδες είχαν πιθανότητες να νικήσουν. Παίξαμε τα τελευταία λεπτά σκοράροντας μόλις δύο τρίποντα. Ήταν σαφής η δυσκολία μας να σκοράρουμε. Αλλά παίξαμε δυνατή άμυνα κι έξυπνα στην επίθεση καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη».

Για τις παρατάσεις και για το ότι ο Παναθηναϊκός δείχνει να είναι σε εξαιρετική κατάσταση: «Παίξαμε πολύ καλά σε άμυνα κι επίθεση στην παράταση. Βρήκαμε τρόπο να σταματήσουμε τους σημαντικούς παίκτες του αντιπάλου. Βρισκόμαστε σε καλό σημείο κι έχουμε βελτιωθεί σταδιακά, αλλά έχουμε πολλά πράγματα μπροστά μας κι όλα μπορούν να αλλάξουν σε μία μόνο μέρα. Είναι δύσκολο να οικοδομήσεις κάτι, αλλά εύκολο να τα καταστρέψεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το ΟΑΚΑ και τη δύναμή του ενόψει πλέι οφ: «Στη θεωρία είναι πιο σημαντικό. Τα πλέι οφ είναι σχεδόν μία διαφορετική διοργάνωση. Κερδίζει πάντα η ομάδα που ελέγχει καλύτερα τα συναισθήματά της. Σήμερα είδαμε ότι το κοινό μπορεί να μας βοηθάει και να μας δίνει ενέργεια, αλλά κάποιες φορές ενεργήσαμε βεβιασμένα. Πρέπει να παίζεις με καρδιά πάντα, αλλά να έχεις κρύο αίμα ώστε να παίζεις με το μυαλό ώστε να ελέγχεις τα συναισθήματά σου. Μας έχει μείνει ένα παιχνίδι. Εξαρτάται από εμάς να βγούμε τέταρτοι, αλλά θα είναι δύσκολο να νικήσουμε στο Τελ Αβίβ. Θα θέλουν να κλείσουν καλά τη σεζόν και είναι δύσκολο να κερδίσεις εκεί».

Για το ότι ο Παναθηναϊκός σκόραρε 85 πόντους χωρίς πολλά τρίποντα: «Πρέπει να προετοιμάζεσαι για τα παιχνίδια και να προσπαθήσεις να βρεις τον τρόπο για να φτάσεις στη νίκη. Μία λεπτομέρεια σε οδηγεί στη νίκη ή στην ήττα. Γι’ αυτό κάθε φορά πρέπει να προετοιμάζεις την ομάδα για να κερδίσει. Γενικώς ενεργήσαμε καλά και πήραμε το παιχνίδι παρά τις κάποιες βεβιασμένες κινήσεις».

Για τις ήττες από Ζαλγκίρις και Νταρουσάφακα και αν η επιστροφή του Γκιστ έχει βοηθήσει στην αμυντική βελτίωση: «Όλα έχουν τη σημασία τους. Πιστεύω ότι αν δεν είμαστε η καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης, είμαστε πολύ κοντά σε αυτό. Τουλάχιστον συνολικά στους πόντους που δεχόμαστε. Όσον αφορά τις κατοχές πρέπει να το κοιτάξουμε. Αυτό δείχνει ότι έχουμε καταφέρει να είμαστε σοβαροί σε ολόκληρη τη διάρκεια της σεζόν κι έχουμε οικοδομήσει το παιχνίδι μας καλά δεδομένων των παικτών που έχουμε. Το ίδιο ισχύει και για την επίθεση που έχουμε κατορθώσει να είμαστε σχεδόν πάντα ανταγωνιστικοί. Με τον Γκιστ έχουμε παραπάνω δυνατότητες και στις δύο πλευρές, ωστόσο προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο παιχνίδι με τους διαθέσιμους παίκτες. Αυτό πρέπει να κάνει ένας προπονητής να μην παίζει πάντα όπως θέλει, αλλά όπως μπορεί».

Πηγή: sport-fm.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης