Στον έλεγχο του ρυθμού από πλευράς των παικτών του, στο β΄ μέρος του ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ, απέδωσε τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού ο Τσάβι Πασκουάλ. Ο Καταλανός τεχνικός των «πρασίνων» δήλωσε: «Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που γίνονται πολλά λάθη, όμως στο πρώτο ημίχρονο εμείς κάναμε πάρα πολλά, κυρίως στα αμυντικά ριμπάουντ. Στο δεύτερο ελέγξαμε καλύτερα το ρυθμό, τρέξαμε όποτε έπρεπε, είχαμε καλές δευτερεύουσες επιλογές και καταφέραμε να φτάσουμε μ’ αυτό τον τρόπο στην πολύ σπουδαία νίκη» είπε ο Καταλανός τεχνικός.

Ο Λιθουανός γκαρντ του Παναθηναϊκού, Λούκα Λεκαβίτσιους, αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού στη μεγάλη νίκη, με ανατροπή στο ΟΑΚΑ, επί του Ολυμπιακού. Ο ίδιος, όμως στάθηκε στην ομαδική άμυνα και στην ώθηση που πήραν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του από τον κόσμο των «πρασίνων». Ο Λεκαβίτσιους επισήμανε: «Πήραμε μία νίκη σε ένα σημαντικό παιχνίδι. Ο κόσμος μας βοήθησε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Το “κλειδί” ήταν η άμυνα. Στο πρώτο μέρος, ο Τίμα μάς τιμώρησε με τα τρίποντα, αλλά βελτιωθήκαμε και πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη. Κάθε παιχνίδι στη EuroLeague είναι σημαντικό. Το πρόγραμμα είναι σκληρό, αλλά δεν είναι δικαιολογία. Όλοι παίζουν με όλους». Αναφερόμενος στον Θανάση Αντετοκούνμπο που έβγαλε εξαιρετική ενέργεια, χάρη στην οποία ο Παναθηναϊκός, επέστρεψε από το -7 του ημιχρόνου, ο Λεκαβίτσιους είπε: «Είναι εκπληκτικός. Παίζει με πολλή ενέργεια και μας βοήθησε να γυρίσουμε το παιχνίδι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νικ Καλάθης ήταν εκ των κορυφαίων των «πρασίνων» μία ακόμη φορά. Μετά τη νίκη επί της ομάδας του Πειραιά δήλωσε: «Το να νικάς τον Ολυμπιακό είναι κάτι που σίγουρα σου δίνει ώθηση για τη συνέχεια. Είναι ένα μεγάλο αποτέλεσμα για εμάς και το πήραμε επειδή παίξαμε καλή άμυνα. Οι άμυνες δίνουν την νίκη σε αυτά τα παιχνίδια. Έκανε φοβερό παιχνίδι και ο Λεκαβίτσους. Οι μεγάλοι παίκτες είναι για τα μεγάλα ματς και ο Λεκάβιτσους είναι μεγάλος παίκτης».

Στη συνεισφορά των Λεκαβίτσιους, Αντετοκούνμπο, στάθηκε με δηλώσεις του ο Τζέιμς Γκιστ μιλώντας στην κάμερα της NOVA: «Δυο παίκτες μας οδήγησαν στη νίκη. Ο ένας ήταν ο Θανάσης Αντετοκούμπο που έβγαλε πολύ ενέργεια και ο άλλος ήταν ο Λεκαβίτσους. Μας έδωσαν το παράδειγμα και εμείς το ακολουθήσαμε». Στη συνέχεια, Ο Γκιστ τόνισε: «Παίξαμε το μπάσκετ που ξέρουμε, δείξαμε τις δυνατότητές μας. Πάντα παίζει ρόλο η τακτική σε αυτά τα ματς αλλά πρέπει να το θέλεις και πολύ και εμείς δείξαμε ότι θέλαμε πολύ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης