Ο Τσάβι Πασκουάλ στη συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας αναφέρθηκε στα όσα έγιναν στο «Nick Galis Hall» και δήλωσε με νόημα ότι αρκετοί ήρθαν και του είπαν «καλώς ήρθες στην Ελλάδα».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη. Συγχαρητήρια στον Άρη για την πορεία του στη διοργάνωση κι ιδιαίτερα στον προπονητή του. Θα ήθελα να γιορτάσουμε τον τίτλο με όλους τους οπαδούς μας και την οικογένεια του Παναθηναϊκού. Η διοργάνωση άρχισε με τον κ. Πεδουλάκη κι ένα μέρος της αξίζει σε εκείνον. Κάναμε μια πολύ καλή πορεία στο Κύπελλο κερδίζοντας δύο ματς εκτός έδρας. Η αρχή του παιχνιδιού είχε δύο σκληρές άμυνες, με ελάχιστες ευκαιρίες για δημιουργία και με πολύ υψηλό επίπεδο αμυντικό κι όχι επιθετικό. Παίξαμε καλύτερα επιθετικά στο πρώτο και το τρίτο δεκάλεπτο, λιγότερο στο δεύτερο και στο τέταρτο. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζεις και λίγες φορές παίζεις άσχημα και κερδίζεις».

Για την παρουσία των Καλάθη και Φελντέιν: «Παντού στον κόσμο υπάρχουν τόσοι προπονητές όσοι και κάτοικοι. Εγώ προσπαθώ να βοηθώ τους παίκτες μου και να βρίσκω τη λύση σε κάθε ματς με διαφορετικούς παίκτες. Τα δύο αυτά παιδιά μας βοηθούν πολύ κατά τη διάρκεια της σεζόν. Σήμερα ήταν το 43ο ή 44ο παιχνίδι, κάτι που δείχνει τη δυσκολία που έχουν οι παίκτες να παίζουν καλά σε όλα τα ματς. Όλοι έχουν σκαμπανεβάσματα. Σήμερα πάντως υπάρχουν κι άλλα καλά πράγματα, εκτός από την παρουσία των δύο παικτών. Όπως η απόδοση του Τζεντίλε στην τρίτη περίοδο, που μας έδωσε τη διαφορά για να επικρατήσουμε. Για να κερδίζει η ομάδα σε δύσκολα ματς οι παίκτες θα πρέπει να προσφέρουν σε διαφορετικούς ρόλους σε διαφορετικές στιγμές».

Για τα όσα έγιναν εξωαγωνιστικά: «Έμαθα πολλά σήμερα. Περίπου 10 άτομα μού είπαν ‘καλώς ήρθες στην Ελλάδα’. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι για να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά και να πάμε σε έναν κόσμο όπου οι οπαδοί τα δίνουν όλα για τις ομάδες τους, αλλά χωρίς να ξεπερνάνε τα όρια. Έχω μεγάλο σεβασμό για τον κόσμο, όμως κάθε χώρα έχει τα δικά της προβλήματα. Όταν ζεις έναν τελικό Κυπέλλου στην Ισπανία, με οκτώ διαφορετικές ομάδες σε μια πόλη, χωρίς ζώνες ασφαλείας και αστυνομία, είναι κάτι πολύ όμορφο. Μακάρι να το ζήσουμε κι εμείς εδώ. Πριν έρθω στην Ελλάδα είδα πολλά παιχνίδια με τέτοια επεισόδια και είχα προετοιμαστεί πνευματικά για τέτοια πράγματα. Δεν είχα προετοιμαστεί να ξεκινήσει τόσο αργά το ματς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το πού αφιερώνει τον τίτλο: «Πρώτα στην οικογένεια του Παναθηναϊκού, στον Μάνο και τον Δημήτρη που μου έδειξαν εμπιστοσύνη και το να τους την επιστρέψω με έναν τίτλο είναι κάτι που μου αρέσει».

Για το αν θα αντάλλασσε το Κύπελλο με συμμετοχή στο Final 4: «Είναι κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει, οπότε δεν το βάζω καν στο μυαλό μου. Θα δούμε αν μπορούμε να περάσουμε στο Final 4. Πήραμε έναν τίτλο και γυρίζουμε σελίδα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης