Ο Ρικ Πιτίνο δεν έκρυψε πως είχε αρκετά παράπονα από τους παίκτες του Παναθηναϊκού μετά τη νίκη επί της Μπασκόνια, αλλά χωρίς την υπερκάλυψη του -9 της Βιτόρια. Ο Αμερικανός τεχνικός πάντως τόνισε πως θεωρεί ότι η ομάδα του πλέον είναι πολύ βελτιωμένη και πως αν σταθεροποιήσει την καλή της απόδοση για 30-32 λεπτά, μπορεί να κερδίσει τους πάντες. Ξεκινώντας από την Αρμάνι την Παρασκευή στο Μιλάνο.

Αναλυτικά ο 66χρονος προπονητής μίλησε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Για το παιχνίδι με την Μπασκόνια: «Συνήθως είμαι πολύ ικανοποιημένος και χαρούμενος όταν κερδίζω ένα παιχνίδι, αλλά σήμερα δεν συμβαίνει αυτό. Παίξαμε στο πρώτο μισό του αγώνα εξαιρετικό μπάσκετ, το καλύτερο που έχουμε παίξει μέχρι στιγμής. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η εικόνα μας δεν ήταν ίδια. Ήμασταν στατικοί, κάναμε εύκολα λάθη. Ίσως μας επηρέασε και η ατμόσφαιρα και παρασυρθήκαμε από το συναίσθημα λόγω του θανάτου του Θανάση Γιαννακόπουλου. Είχαμε 20 deflections στο πρώτο μισό. Παίξαμε εξαιρετικά στο πρώτο μισό, δεν ξέρω αν μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Μετά είχαμε 7 ελεύθερα σουτ, αλλά τα χάσαμε. Το πρόβλημα όμως δεν ήταν αυτό. Χάσαμε πολλά ριμπάουντ, κοιτάζαμε την μπάλα. Θα πρέπει να κοιτάξουμε τα επιθετικά ριμπάουντ έτσι όπως είναι φτιαγμένη η ομάδα μας. Χάσαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε με 10 πόντους, αλλά είναι πολύ δύσκολο όταν παλεύουν δύο ομάδες για τα playoffs. Πριν από 2,5 μήνες είπα σε όλους ότι υπάρχει πιθανότητα να προλάβουμε, αλλά δεν ήμουν σίγουρος. Μετά από αυτό το διάστημα μπορώ να πω ότι έχουμε γίνει μια πολύ καλή ομάδα μπάσκετ. Πάμε στο Μιλάνο γνωρίζοντας ότι είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Αν καταφέρουμε να παίξουμε όπως παίξαμε για 30-32 λεπτά σήμερα, τότε μπορούμε να κερδίσουμε τους πάντες».

-Για τον εγωισμό που έδειξαν οι παίκτες του στο δεύτερο ημίχρονο: «Και πάλι θα πω ότι παίξαμε καλά στο πρώτο μισό. Δεν νομίζω ότι ήμασταν εγωιστές στο δεύτερο ημίχρονο. Έχω πει στους παίκτες μου να μην αφήνουν το χρονόμετρο να κυλάει και να μην σουτάρουν στα 5 δευτερόλεπτα. Τα παιδιά θα πρέπει να βελτιωθούν σε αυτό. Χάσαμε πολλά τρίποντα, πολλά λέι-απ. Οι αντίπαλοι μάς σκότωσαν με τα pick ‘n’ roll τους. Τώρα χρειάζεται να ανασυνταχθούμε αφού έχουμε το παιχνίδι στο Μιλάνο. Δεν μπορώ να παραπονεθώ, αφού κερδίσαμε 5 συνεχόμενα παιχνίδια, τα 3 εξ αυτών ήταν εκτός έδρας. Είμαι απογοητευμένος και τους το είπα που δεν κερδίσαμε με διαφορά».

-Για το πόσο εύκολο είναι να επαναλάβει η ομάδα του την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου: «Είναι πιθανό να παίξουμε όπως σήμερα. Είχαμε 20 deflections, 6 κλεψίματα σε αυτό το διάστημα. Μετά από αυτό, ανεβαίνει η ψυχολογία σου και παίζεις καλύτερη άμυνα. Μετά χάσαμε σουτ, πέφτει η αυτοπεποίθησή σου, δεν παίζεις την άμυνα που πρέπει και ρίχνεις το φταίξιμο στους διαιτητές. Οι καλές ομάδες παίζουν καλή άμυνα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είτε είναι εύστοχες, είτε άστοχες. Στα δύο τελευταία λεπτά παίξαμε καλή άμυνα και μπράβο στους παίκτες μου. Όταν καταφέρνεις να μαθαίνεις μέσα από τη νίκη, είναι το καλύτερο μάθημα. Ο κόσμος μας ήταν φοβερός και μας βοήθησε πάρα πολύ στο πρώτο μισό. Προερχόμαστε από 5 σερί νίκες, παίζουμε καλά, ακόμα και εκτός έδρας. Καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση όταν ήταν δύσκολο το πρόγραμμα και τώρα που έχουμε πιο εύκολο πρόγραμμα, θα πρέπει πάλι να το αντιμετωπίσουμε και να ανταπεξέλθουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: sport-fm

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης