Μπορεί να μην έδωσε σαφή απάντηση για το μέλλον του, ωστόσο σίγουρα οι δηλώσεις του Ρικ Πιτίνο αναφορικά με το κολεγιακό πρωτάθλημα θα άφησαν ικανοποιημένους τους φίλους του Παναθηναϊκού.

Ο Αμερικανός προπονητής μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του και, αφού αρχικά έκλεισε την πόρτα του NCAA, επεσήμανε πως θέλει να συνεχίσει να προπονεί και να κερδίζει τίτλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά ο Πιτίνο μιλώντας στον Γκάρι Πάρις και στο Espn Radio 92,9 ανέφερε τα εξής: «Κερδίσαμε και το Κύπελλο Ελλάδας και το Πρωτάθλημα Ελλάδας. Το πιο συναρπαστικό, όμως, είναι πως όταν έφτασα στην ομάδα, ήμασταν σχεδόν… αποκλεισμένοι από τα playoffs της Euroleague. Εμείς τα καταφέραμε, παίξαμε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και αυτό που κάναμε ήταν συναρπαστικό. Ήμασταν… νεκροί, αλλά τα καταφέραμε, κάναμε οκτώ νίκες στη σειρά και η μία από αυτές στο Μιλάνο απέναντι στην Αρμάνι που τελικά δεν μπήκε στα playoffs και μπήκαμε εμείς».

Για την αποχώρηση του Ολυμπιακού στον αγώνα Κυπέλλου: «Στο γήπεδο υπάρχουν δίχτυα, είδα απίστευτα πράγματα στην έδρα του Ολυμπιακού. Λίγες ημέρες αργότερα ήρθαν στο δικό μας γήπεδο για έναν αγώνα Κυπέλλου. Ήμασταν στο +15 στο ημίχρονο, όμως δεν εμφανίστηκαν ποτέ για το δεύτερο ημίχρονο και τιμωρήθηκαν. Ρωτούσα τους διαιτητές και τους αρμόδιους να μάθω γιατί έγινε αυτό και μου είπαν πως είχαν παράπονα από τους διαιτητές. Αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά. Και να σκεφτεί κανείς πως ο Ολυμπιακός έχει προπονητή τον Ντέιβιντ Μπλατ που έχει υπάρξει προπονητής και στο ΝΒΑ, στους Κλίβελαντ Καβαλίερς».

Για το μέλλον του κι αν προτίθεται να επιστρέψει στο NCAA, όπου είναι ένας μύθος: «Δεν νομίζω πως ενδιαφέρω πλέον το κολεγιακό μπάσκετ. Πρέπει να είμαι ρεαλιστής. Μου αρέσει να προπονώ, θέλω να κερδίζω, θέλω να πάρω ακόμη ένα πρωτάθλημα. Αλλά είμαι ρεαλιστής. Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα. Έχω καταφέρει πράγματα. Έγινε κάτι για το οποίο δεν είχα καμία ιδέα. Έχω πάντα κάτι στο μυαλό μου. Το 80% των ανθρώπων αδιαφορεί για τα προβλήματα που έχεις και το 20% χαίρεται που τα έχεις. Εγώ πιστεύω πως όσο κι αν αγαπώ το κολεγιακό μπάσκετ, έχω τελειώσει από αυτό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ουσιαστικά ο Πιτίνο ναι μεν δεν ανέφερε κάτι συγκεκριμένο, αλλά αν σκεφτεί κανείς πως πριν αναχωρήσει είχε γράψει πως είτε θα μείνει στις ΗΠΑ και στο κολεγιακό πρωτάθλημα, είτε θα επιστρέψει στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό και είτε θα σταματήσει την καριέρα του, ένα στίγμα της απόφασής του το έδωσε.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης