Ικανοποιημένος από την απόδοση του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος του αγώνα με την Χίμκι έμεινε ο Ρικ Πιτίνο, όπως δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου, μετά τον αγώνα, στο ΟΑΚΑ. Ο προπονητής των «πράσινων» εξήρε την απόδοση των Τόμας και Μήτογλου, ενώ χαρακτήρισε ως καλοδεχούμενη την πίεση που υπάρχει στην ομάδα στην προσπάθεια για παρουσία στα πλέι οφ.

Αναλυτικά ο Ρικ Πιτίνο δήλωσε: «Κάναμε σπουδαία δουλειά στο πρώτο μέρος. Εκμεταλλευτήκαμε τα mismatch. Ο Τόμας και ο Μήτογλου είχαν 13/18 σουτ στην θέση “4”. Ο ΝτεΣόν παίζει τρομερό μπάσκετ από τη στιγμή που ήρθα. Το μόνο μας λάθος είναι ότι δώσαμε επτά τρίποντα στην αντίπαλο. Στο δεύτερο μέρος δεχτήκαμε ένα, δείγμα της θέλησης ομάδας, να μην χάσει από τα τρίποντα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς γιατί ο Παναθηναϊκός χάνει τις υπέρ του μεγάλες διαφορές, επισήμανε: «Η άλλη ομάδα και ο άλλος προπονητής πληρώνονται για να παίζουν. Είναι καλές ομάδες και θα προσαρμοστούν. Οποιαδήποτε ομάδα με ευχέρεια στο σουτ θα το αξιοποιήσει. Το “κλειδί” μιας καλής ομάδας είναι na σταματήσεις τον ρυθμό της άλλης ομάδας. Είμαστε αήττητοι στην έδρα μας. Πριν το ματς είπα στους παίκτες ότι έχουμε οκτώ παιχνίδια στη διοργάνωση. Πρέπει να νικήσουμε και τα επτά. Υπάρχει πίεση, λέξη την οποία θεωρώ την καλύτερη λέξη για έναν προπονητή και αθλητή. Είναι το καλύτερο δώρο και προνόμιο. Το να χάσουμε στη Ζαλγκίρις και με τη Μιλάνο μας έβαλε σε δύσκολη θέση. Αυτό το δώρο της πίεσης είναι το καλύτερο δώρο. Θα δείξει ποιος είναι έτοιμος, ποιος το θέλει. Είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση. Οι δικαιολογίες είναι δείγμα αδυναμίας».

Τέλος, για το πρόβλημα του Παναθηναϊκού στα εκτός έδρας παιχνίδια, δήλωσε: «Αν κοιτάξεις τα στατιστικά εκτός έδρας, 3-4 παίκτες δεν παίζουν κοντά στην απόδοσή τους συγκριτικά με την εντυπωσιακή εμφάνιση στο ΟΑΚΑ. Θα μιλήσω στους παίκτες και μόλις μάθουμε το γιατί θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης