Μετά από τρεις εβδομάδες αγωνιστικής απραξίας, λόγω κορωνοϊού, ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται για τον αγώνα του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη (12/1, 21:30) στο ΟΑΚΑ, για την 20ή αγωνιστική της Euroleague.

O προπονητής των «πρασίνων», Δημήτρης Πρίφτης, μίλησε για τη «μάχη» με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, αλλά και για την απόκτηση του Σέρβου πόιντ γκαρντ Στέφαν Γιόβιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δημήτρης Πρίφτης τόνισε για την ταλαιπωρία με τα κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες: «Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους, να είναι όλοι υγιείς. Ήταν μια δοκιμασία αυτό το εικοσαήμερο, από το τελευταίο παιχνίδι που παίξαμε με το Λαύριο. Ελλιπέστατη θα τη χαρακτήριζα αυτή την περίοδο σε ό,τι αφορά τις προπονήσεις. Έλειψαν αρκετοί παίκτες, και προφανώς μετά από μια σημαντική περίοδο απραξίας δεν είναι εύκολη η επανένταξη.

Μιλάμε για κάποια παιδιά, τα οποία είναι με μιάμιση-δύο προπονήσεις για τα επίσημα παιχνίδια που έρχονται, σε μια δύσκολη εβδομάδα. Προφανώς είναι δύσκολο τόσο για μας όσο και για τους παίκτες. Κυρίως γι’ αυτούς γιατί έχουν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις από άποψη φυσικής κατάστασης.

Σε ό,τι αφορά τη δική μας δουλειά, κάποια παιδιά, τέσσερα-πέντε, προπονήθηκαν καλά, κάποια άλλα ήταν σε απραξία. Όταν όλοι αυτοί μαζί βρεθούν στο γήπεδο, πρέπει να βρεθεί μια μέση διαδρομή για να γίνουν κάποια πράγματα. Δεν είναι απλό, αλλά αρκετές ομάδες υποφέρουν από την ίδια κατάσταση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο προπονητής του Παναθηναϊκού είπε: «Έχει μέγεθος, έχει physicality, έχει αρκετά έντονο το στοιχείο του παιχνιδιού από το low post, διαβάζει πολύ καλά. Προφανώς έχει χημεία γιατί είναι μια ομάδα σχεδόν ίδια τα τελευταία χρόνια. Θα είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι».

Για τον Στέφαν Γιόβιτς, ο Πρίφτης επισήμανε: «Είναι μετά από αρκετό καιρό απραξίας αγωνιστικού ρυθμού. Σαφώς χρειάζεται και προοδευτική επανένταξη. Ας έρθει πρώτα να τον δούμε, σε τι κατάσταση θα είναι τις πρώτες ημέρες και πώς θα ανταποκριθεί και προοδευτικά με μια κλιμάκωση, να μπει στην προπόνηση και τα παιχνίδια. Θα το δούμε μέρα με την ημέρα.

Σε περίπτωση που θα είναι καλά αγωνιστικά και θα έρθει σε σωστή φυσική κατάσταση, προφανώς είναι πολύ καλός παίκτης, που έχει διάβασμα και εμπειρία. Μπορεί να σετάρει το παιχνίδι. Είναι ένας πολύ κατάλληλος παίκτης ανάμεσα στον πάγκο και στο υπόλοιπο της ομάδας, αυτή η σύνδεση που χρειάζεται πολλές φορές, είναι ιδανικός. Στην περίπτωση φυσικά που θα είναι σε καλή κατάσταση και στον ρυθμό που πρέπει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης