Σάβιτς: «Ιδανικός ο Τζόρτζεβιτς»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015, 07:44
Σάβιτς: «Ιδανικός ο Τζόρτζεβιτς»
Η παλιά δόξα του Σέρβικου μπάσκετ και πρώην συμπαίκτης του Σάσα Τζόρτζεβιτς, Ζόραν Σάβιτς, μίλησε για το νέο προπονητή του Παναθηναϊκού και δήλωσε βέβαιος ότι θα πετύχει.

«Αποτελεί την ιδανική λύση για τον πάγκο του Παναθηναϊκού! Είναι ο κατάλληλος προπονητής και ο πρόεδρος της ομάδας έκανε την καλύτερη επιλογή που τον διάλεξε. Γνωρίζω ότι ο Παναθηναϊκός έχει πραγματοποιήσει κάποιες αλλαγές και ο Σάσα είναι ο άνθρωπος που μπορεί να αντεπεξέλθει πλήρως στις απαιτήσεις της ομάδας» ήταν τα πρώτα λόγια του άλλοτε συμπαίκτη του Τζόρτζεβιτς στην εθνική Σερβίας, στο Goal, προσθέτοντας: «Είναι πολύ καλός προπονητής. Μπορεί να δώσει κίνητρο σε όλους τους παίκτες. Τόσο στους έμπειρους όσο και στους νεαρούς. Μην ξεχνάμε ότι οδήγησε την εθνική ομάδα της Σερβίας στη δεύτερη θέση του κόσμου. Ήταν κάτι το φανταστικό. Πιστεύω ότι θα πετύχει στον Παναθηναϊκό».

Αναφορικά με το στιλ που προτιμά ο Σέρβος κόουτς, ο Σάβιτς σημείωσε: «Επιλέγει αθλητικούς παίκτες και προτιμά το παιχνίδι με τις σωματικές επαφές. Παράλληλα, δίνει μεγάλη έμφαση στην άμυνα, ενώ θέλει η ομάδα του να τρέχει στο ανοικτό γήπεδο. Ξαναλέω ότι είναι ο κατάλληλος προπονητής για τον Παναθηναϊκό. Του αρέσει να δουλεύει κάτω από πίεση. Δεν τη φοβάται καθόλου. Είτε ασκείται από τους οπαδούς, είτε από τους αντιπάλους, είτε από το γεγονός ότι πρέπει να κερδίζει. Ο Σάσα μπορεί να σταθεί στο ύψος του και να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σε επιτυχίες. Είναι γεννημένος ηγέτης. Όπως ήταν ηγέτης ως παίκτης, είναι ηγέτης και σαν προπονητής».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη συνεργασία του Τζόρτζεβιτς με τον Διαμαντίδη, εξήγησε: «Η παρουσία του Διαμαντίδη είναι καταλυτική και ο Σάσα το γνωρίζει καλά αυτό. Πιστεύω ότι θα συνεργαστούν τέλεια γιατί είναι ο παίκτης που ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία του. Άλλωστε είναι εκείνος που θα πάρει το τελευταίο σουτ, κάτι που έκανε και ο Τζόρτζεβιτς ως παίκτης».

Διαβάστε επίσης: Τζόρτζεβιτς: «Έρχομαι στον Παναθηναϊκό»

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015, 07:46