Πανευτυχής για τη μετεγγραφή του στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Σανγκ Πινγκ.

Ο 29χρονος φόργουορντ, που αποτελεί τον πρώτο Κινέζο παίκτη που θα αγωνιστεί στην Ευρώπη, μιλώντας στην ιστοσελίδα της πατρίδας του «tianjinwe.com», χαρακτήρισε όνειρό και τρομερή εμπειρία το γεγονός ότι ανήκει πλέον στο «τριφύλλι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αναζητούσαν έναν παίκτη σαν εμένα, δηλαδή ελεύθερο, δεν είχα συμβόλαιο, οπότε οι συζητήσεις κύλησαν με ομαλό τρόπο κι υπέγραψα. Το συμβόλαιό μου είναι διάρκειας 1+1+1 χρόνου, με κάθε οψιόν να ανήκει στην ομάδα.

Το να αγωνιστώ στην Ευρώπη ανέκαθεν ήταν όνειρό μου, λατρεύω το ευρωπαϊκό μπάσκετ, είναι καλύτερο απ’ το ΝΒΑ, κάθε χρονιά ενδιαφέρομαι αρκετά για ποια ομάδα θα κατακτήσει τον τίτλο στην Ευρώπη και τώρα το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Θα φυλάξω για πάντα μέσα μου αυτή την εμπειρία» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Κυρίως έχω αγωνιστεί στην Κίνα, αλλά διαθέτω εμπειρία απ’ τις Η.Π.Α., τα αγγλικά μου είναι καλά, είμαι ομαδικός παίκτης, είμαι σε καλή φυσική κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γνωρίζω καλά τις ευρωπαϊκές ομάδες, παίζουν ολοκληρωτικό μπάσκετ, τα αγωνιστικά στοιχεία μου ταιριάζουν, αισθάνομαι πως η εμπειρία μου απ’ τις Η.Π.Α., όπως και το ομαδικό πνεύμα μου, θα με βοηθήσουν να προσαρμοστώ στη νέα ομάδα μου κι ο Παναθηναϊκός δε μου είναι άγνωστος, έχω μάθει πολλά πράγματα γι’ αυτόν.

Ένας απ’ τους συμπαίκτες μου στο κολέγιο με συμβούλεψε να είμαι ο εαυτός μου, να ακούω τις εντολές του προπονητή και για τα υπόλοιπα θα φροντίσει η λογική».

«Δεν περιμένω αμέσως να έχω πρωταγωνιστικό ρόλο ή μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Θα χρειαστεί να μάθω αρκετά πράγματα, να βελτιωθώ, πρόκειται για μία αξιόλογη εμπειρία» πρόσθεσε, για να καταλήξει: «Έκανα την αρχή, μακάρι να αποτελέσω και τη γέφυρα ανάμεσα στην Κίνα και στους Ευρωπαίους παίκτες».

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης