Mε τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος για τον Ρικ Πιτίνο, εν όψει της αυριανής αναμέτρησης της Μακάμπι επί του Παναθηναϊκού, προειδοποιώντας ότι το «τριφύλλι» έρχεται αποφασισμένο στο Τελ Αβίβ.
Μιλώντας για την κρίσιμη αναμέτρηση με τους «πράσινους» ο 52χρονος τεχνικός τόνισε: «Έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό παιχνίδι. Όλα όσα μένουν είναι σημαντικά. Όσο περνάει ο καιρός τα ματς θα γίνονται όλο και πιο σημαντικά. Θέλω να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Γνωρίζουμε τη δυσκολία του αγώνα. Η αλλαγή προπονητή έφερε ένα νέο στυλ παιχνιδιού και ξέρουμε πώς παίζει ο Παναθηναϊκός. Πρέπει να μείνουμε στο πλάνο μας. Ελπίζω να έχουμε τη στήριξη του κοινού μας και να είναι γεμάτο το γήπεδο, γιατί μπορούμε να φτάσουμε στα προημιτελικά μαζί με τον κόσμο μας».

Ερωτηθείς για το αν το παιχνίδι είναι ξεχωριστό για τον ίδιο, λόγω του παρελθόντος του απέναντι στο «τριφύλλι», ο Σφαιρόπουλος είπε: «Για εμένα όλα τα ματς είναι ίδια. Πρόκειται για μια ελληνική ομάδα. Το σημαντικό είναι να προετοιμαστούμε καλά. Το παιχνίδι δεν θα είναι διαφορετικό για εμένα» και συμπλήρωσε για τον Ρικ Πιτίνο: «Είναι ένας θρύλος και όλοι τον σέβονται. Έκανε απίστευτα πράγματα, είναι ένας μεγάλος δάσκαλος του μπάσκετ. Προσπαθούμε όλοι να κάνουμε πράγματα, όπως τα έκανε εκείνος. Η σύνδεση Ευρώπης – ΝΒΑ είναι μεγαλύτερη από ποτέ, όπως βλέπετε. Βλέπετε πόσοι παίκτες και προπονητές έρχονται από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη».

Αναφορικά με τα «κλειδιά» της αναμέτρησης, ο Έλληνας κόουτς τόνισε: «Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να καταλάβουμε ότι το ματς δεν θα έχει κριθεί μέχρι τέλους. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και να παίξουμε με ενέργεια. Τακτικά, δεν θέλω να ανοίξω τα χαρτιά μου. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40′. Στα τελευταία παιχνίδια δεν το καταφέραμε μέχρι τέλους. Πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί και δυνατοί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για την ήττα από την Χάποελ Τελ Αβίβ στο τοπικό ντέρμπι, ο Έλληνας προπονητής υποστήριξε: «Φυσικά, ήταν ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα για όλους μας. Όμως, πρέπει να ξεπερνάς ένα άσχημο αποτέλεσμα και να μένεις με τα πόδια στο έδαφος, ύστερα από μια μεγάλη νίκη. Οι παίκτες ξέρουν πώς να διαχειρίζονται τέτοιες περιστάσεις και να συγκεντρώνονται για το επόμενο παιχνίδι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης