Βαριά ήττα υπέστη η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού από τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας, στην πρεμιέρα του «Akropolis Cup».

Η ομάδα του Ιβάνοβιτς, αγωνιζόμενη με πολλές απουσίες (Νέλσον, Φώτσης, Μαυροκεφαλίδης, Σλότερ και Γιάνκοβιτς), συνετρίβη το Σάββατο με 76-51 από τους οικοδεσπότες, οι οποίοι κυριάρχησαν στο παρκέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «τριφύλλι» δεν βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ, καθώς τα πολλά λάθη και η αστοχία το έθεσαν γρήγορα εκτός μάχης.

Μάλιστα, στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκό έμεινε στους 8 πόντους, με τη Ζαλγκίρις να δίνει ρεσιτάλ στην επίθεση και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με διαφορά ασφαλείας (43-24).

Τυπικής διαδικασίας το υπόλοιπο της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό να τελειώνει τον αγώνα με 51 πόντους. Οι μοναδικοί που διασώθηκαν από τον αποψινή απογοητευτική εμφάνιση ήταν οι Μπατίστα (20π.) και Γκιστ (15π.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Κυριακή η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς θα αντιμετωπίσει στο «μικρό τελικό» του τουρνουά τον ηττημένο του Γαλατάσαραϊ-Λοκομοτίβ Κούμπαν.

Πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης και με αφορμή τον εορτασμό των 70ων γενεθλίων της η Ζαλγκίρις Κάουνας τίμησε τον πιο εμβληματικό παίκτη της ιστορίας της, αλλά και του λιθουανικού μπάσκετ, τον Άρβιντας Σαμπόνις.

Η φανέλα με το Νο11 που φορούσε ο Λιθουανός «γίγαντας» στην αρχή της καριέρας του στη Ζαλγκίρις υψώθηκε στον ουρανό της «Zalgirio Arena». Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά η λιθουανική ομάδα αποσύρει τη φανέλα ενός παίκτη.

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 43-24, 56-36, 76-51

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 2, Μποχωρίδης 4, Θριτ, Παππάς 4, Διαμαντίδης 2, Γκιστ 15 (1), Μπατίστα 20 (18 ριμπ.), Κόνιαρης 2, Διαμαντάκος 2.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης