Σε λάθη τακτικής απέδωσε την ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο, ο Γιώργος Βόβορας και υποστήριξε πως «έγινε παραβίαση κανονισμών και κύλησαν 10″ με την μπάλα στα χέρια του διαιτητή», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος «θα κάνει μεγάλη προσπάθεια να βοηθήσει την ομάδα».

Ο Γιώργος Βόβορας είπε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μία ταλαντούχο επιθετικά ομάδα. Είχαμε στόχο να ελέγξουμε την άμυνα, θέλαμε να κρατήσουμε την Αρμάνι κάτω από τους 80 πόντους, κάτι που δεν πετύχαμε. Χρειάζεται να προσέχεις τις λεπτομέρειες που σε αυτό το επίπεδο είναι σημαντικές. Στην τελευταία κατοχή κάναμε λάθη τακτικής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ένσταση που κατέθεσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ο Βόβορας υποστήριξε: «Καταθέσαμε ένσταση γιατί θεωρούμε ότι έγινε παραβίαση κανονισμών και κύλησαν 10″ με την μπάλα στα χέρια του διαιτητή. Θα αποφασίσουν οι αρμόδιοι για την εκδίκαση. Σε 48 ώρες έπρεπε να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας μετά από μία κακή εμφάνιση στην Μαδρίτη. Προβληματίζει η εικόνα της ομάδας εκτός έδρας. Δεν είμαστε εκεί που θέλαμε».

Ο υπηρεσιακός προπονητής του Παναθηναϊκού και πρώην συνεργάτης του Πασκουάλ θέλησε να ευχαριστήσει τον Καταλανό τεχνικό που αποτελεί παρελθόν από τους «πράσινους»: «Πρέπει να ευχαριστήσω τον κόουτς Πασκουάλ για την εξαιρετική συνεργασία. Μάθαμε πράγματα και γίναμε καλύτεροι άνθρωποι. Μας δίδαξε ήθος και μας έδωσε κατεύθυνση ως προς το πώς να βλέπουμε τα πράγματα. Ήταν σημαντικός για τον σύλλογο. Προσπαθήσαμε σήμερα μετά από έντονη φόρτιση. Παλέψαμε, δώσαμε το 100%, με τα λάθη μας. Είχαμε την ατυχία με την θλάση του Λάνγκφορντ. Με τον Παπαπέτρου εκτός περιορίστηκαν οι βοήθειες από τον πάγκο. Κάναμε λάθη και όποια σε αυτό το επίπεδο κάνει τα λιγότερα κερδίζει».

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού σχολίασε: «Σίγουρα όταν έχεις αρνητικά αποτελέσματα υπάρχει πίεση στην προσπάθεια να δείξεις άλλη εικόνα. Είναι ξεκάθαρα τα προβλήματα. Για να κερδίσεις κάποια ματς χρειάζεται το σκορ, να ανοίξεις το γήπεδο, να έχουμε καλύτερο ποσοστό στα τρίποντα. Υπάρχουν πολλά τακτικά θέματα που αναλύσαμε επί ώρες. Πιστεύω ότι είναι μικρή η διαφορά από την επιτυχία στα κακά αποτελέσματα. Το τελευταίο διάστημα κάναμε την προσπάθειά μας αλλά δεν είχαμε την δεύτερη δύναμη να μείνουμε στο ματς. Δεν ήμασταν σκληροί πνευματικά για 40 λεπτά. Στοιχίζει στην Ευρωλίγκα. Όταν πήγαμε στους τρεις πόντους το πιστεύαμε αλλά το μεγάλο σουτ του Τζέιμς και οι λεπτομέρειες στοιχίζουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την προσωπική εμπειρία ως πρώτος προπονητής, τόνισε: «Ο κόουτς Πεδουλάκης είναι σημαντικός άνθρωπος. Μέσα σε 48 ώρες είναι δύσκολο να μπεις σε διαφορετικές θέσεις. Το είπε ο πρόεδρος και ο Πασκουάλ, έτσι είναι ο επαγγελματικός αθλητισμός. Νομίζω κάναμε καλή δουλειά πνευματικά και τακτικά».

Για το μέλλον του Παναθηναϊκού εξήγησε: «Θα κάνει μεγάλη προσπάθεια ο πρόεδρος να βοηθήσει την ομάδα. Είμαστε σε σημείο που δεν ονειρευόμαστε και θέλαμε. Πιστεύω ότι η ομάδα έχει χαρακτήρα. Όπως χάσαμε από Μιλάνο και Ζαλγκίρις μπορούμε να κερδίσουμε την έδρα μας. Θα γίνουν κινήσεις για το καλό της ομάδας, με την έλευση του νέου προπονητή. Εχουμε δυναμική σαν σύλλογος».

Παππάς: «Συγγνώμη»

Ο Νίκος Παππάς με δηλώσεις του στη NOVA παρουσιάστηκε απογοητευμένος και ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Είμαστε σε αμήχανη θέση. Είμαι εδώ για να πω κάτι στον κόσμο, αλλά δεν ξέρω τί. Έχουμε πει πολλά λόγια σε αυτά τα ατυχή αποτελέσματα. Τι άλλο να πω στον κόσμο; Χόρτασαν και αυτοί. Ας πάρουμε και καμιά νίκη. Συγγνώμη από τον κόσμο που ήρθε να μας στηρίξει, από τον πρόεδρο που τα σκάει, τον κύριο Θανάση και από τον Τσάβι Πασκουάλ, που ίσως να φταίμε και εμείς που έχασε την δουλειά του. Έχω κουραστεί και εγώ. Όταν χάνουμε μέσα στο ΟΑΚΑ και σχετικά εύκολα, ενώ έχουμε καλό ρόστερ, φταίμε. Είναι ιδανικό να παίζεις στο ΟΑΚΑ με 15.000 κόσμου. Πρέπει να αρχίσουμε να κερδίζουμε. Πρέπει να βρούμε τί φταίει, να δουλέψουμε περισσότερο και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Ειλικρινά, δεν ξέρω».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης