Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην αγωνιστική δράση της Euroleague, μετά την αναβολή του αγώνα του με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, την περασμένη εβδομάδα, υποδεχόμενος την Παρασκευή (6/11) την ισχυρή ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ, για την 7η αγωνιστική.

Ο τεχνικός των «πρασίνων», Γιώργος Βόβορας, στάθηκε στις τρεις απουσίες που θα έχει η ομάδα του, εξήγησε πως ήταν απόφαση του Σάικς να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό και τόνισε πως απέναντι στην πρωταθλήτρια Euroleague 2019, οι παίκτες του θα πρέπει να πιέσουν στην άμυνα, να πάρουν τα ριμπάουντ και να δείξουν διάθεση για κάθε μπάλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά, ο Γιώργος Βόβορας δήλωσε πριν το ματς με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη: «Έχουμε επισημάνει από την πρώτη μέρα πως θα είναι μια σεζόν απρόβλεπτη, άδικη μια σεζόν πολύ δύσκολη. Έχουμε 3 απουσίες, αλλά έχουμε 12 παίκτες που είναι έτοιμοι να παίξουν και ετοιμαζόμαστε για αυτό το παιχνίδι πλην του Σάικς, που έγινε προσπάθεια να μείνει, αλλά ήταν προσωπική του απόφαση να μη συνεχίσει. Έχουμε 12 παίκτες και με αυτούς ετοιμαζόμαστε για ένα δυνατό παιχνίδι απέναντι στην ΤΣΣΚΑ».

Αναφορικά με την προετοιμασία ενόψει του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ, ο Γιώργος Βόβορας είπε: «Μείναμε 3 ημέρες εκτός προπόνησης, κάναμε κάποιες ατομικές, αλλά από τη Δευτέρα που ξεκινήσαμε έχουμε κάνει πολύ καλές προπονήσεις. Έχουμε μεγάλο κίνητρο και διάθεση και θα παλέψουμε με έναν πολύ δυνατό αντίπαλο που είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου που ελπίζω να έχουμε πρωταθλητή που είναι το πιο σημαντικό για το άθλημά μας και ετοιμαζόμαστε γι’ αυτό».

Για το ύψος της ρωσικής ομάδας σχολίασε: «Έχουν 7 παίκτες που είναι πάνω από τα 2 μέτρα και, αν προσθέσουμε και τον Χίλιαρντ που είναι κοντά στα 2 μέτρα, τότε είναι 8. Έχει μεγάλο size, το ξέρουμε και δεν αποτυπώνεται μόνο στο επιθετικό ριμπάουντ, αλλά και στο ένας εναντίον ενός. Τα “κλειδιά” είναι ο έλεγχος της ρακέτας και στο ριμπάουντ αλλά και στην προσωπική άμυνα και αν δούμε το παιχνίδι τους είναι 2 παίκτες ο Τζέιμς, που έχει αρχίσει εξαιρετικά τη σεζόν, αλλά και ο Κλάιμπερν, που έχουν το 45% των πόντων της ΤΣΣΚΑ. Άρα είναι πολύ σημαντική η προσωπική άμυνα και πάντα υπάρχει ένας παίκτης που κάνει τη διαφορά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με τα στοιχεία που ξεχωρίζουν την ΤΣΣΚΑ, ο προπονητής του Παναθηναϊκού σημείωσε: «Η ΤΣΣΚΑ έχει και την αθλητικότητα να ανοίξει το ρυθμό και το “transition”. Είναι άλλο ένα παιχνίδι που το κλειδί θα είναι η άμυνα, ο έλεγχος των ριμπάουντ και η διάθεσή μας να πάμε σε κάθε μπάλα πρώτοι. Αυτό χτίζει η ομάδα αυτή και είναι μονόδρομος για παιχνίδια όπως αυτό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας».

Όσον αφορά στη θέληση των παικτών είπε: «Αυτό δεν έχει σχέση με το ταλέντο και το ρόστερ. Έχει σχέση με το πώς ετοιμάζεται ένας παίκτης. Είμαστε στον σωστό δρόμο σε αυτό το θέμα. Οι 12 παίκτες που θα είμαστε θα έχουν αυτή τη λογική».

Για το νέο lockdown στην Ελλάδα, ο Βόβορας επισήμανε ότι: «Πριν 3-4 μέρες συζητoύσαμε άλλα θέματα. Τώρα προέκυψαν κάποιες αποφάσεις από ανθρώπους που ξέρουν πολλά περισσότερα από εμάς για ένα lockdown. Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί σε μία εβδομάδα, σε έναν μήνα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να υπάρξει πρωταθλητής στην Euroleague. Να βρούμε τον τρόπο οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι να υπάρξει πρωταθλητής γιατί αν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν υπάρξει πρωταθλητής δεν θα είναι ευχάριστο για κανέναν. Και οι αθλητές και οι τα μέλη των ομάδων περνάνε καταστάσεις που δεν είναι ευχάριστες αλλά θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο ώστε να συνεχιστεί και να δώσουμε χαρά στους τηλεθεατές».

Ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος δήλωσε: «Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Είναι μια υπερδύναμη στη Euroleague. Έχει πολλούς καλούς παίκτες. Ήμουν και εγώ εκεί πέρυσι. Έχει δύο προσθήκες. Έχουμε δει μερικά βίντεo και παίζουν καλά. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι».

Για τις αναμνήσεις του από την ΤΣΣΚΑ είπε: «Πάντα θα είμαι ευγνώμων για την πρώτη μου εμπειρία στη Euroleague που ήταν εκεί, με τον κόουτς Ιτούδη και την υπόλοιπη ομάδα. Θα είναι διασκεδαστικό να παίζω εναντίον τους».

Σχετικά με τον κορωνοϊό τόνισε: «Δυστυχώς δεν ξέρεις ποιον και πώς θα χτυπήσει κάποιον. Είναι κάτι που πρέπει να δείξεις πως είσαι επαγγελματίας. Δεν θα πρέπει να σκεφτείς αυτό, θα μπορούσε να ήταν Covdi 19, θα μπορούσε να ήταν ένα διάστρεμμα. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα».

Όσον αφορά στα ψηλά κορμιά της πλειονότητας των παικτών της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και το μαρκάρισμα του Τζέιμς σημείωσε ότι: «Ξέρω ότι είναι πολύ σημαντικός γι’ αυτούς και κυρίως στον τρόπο που δημιουργούν. Έχουν τρομερό ταλέντο ως ομάδα και θεωρώ ότι το να τον σταματήσουμε θα είναι κομβικό».

Τέλος, για τη θέση του πλέι μέικερ ανέφερε: «Έχω κάποια σκαμπανεβάσματα. Σε όλη την καριέρα μου έπαιζα στο 2-3. Ο κόουτς Βόβορας με εμπιστεύεται να παίζω στον άσο. Έχω σκαμπανεβάσματα, αλλά συνηθίζω. Η ομάδα με βοηθάει, ο κόουτς με πιστεύει και μου δίνει την ευκαιρία».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης