Η αμυντική νοοτροπία είναι το ζητούμενο για τον Γιώργο Βόβορα, ενόψει της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ (27/11, 21:00, Novasports 1HD), για την 11η αγωνιστική της Euroleague.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» δήλωσε: «Ήταν πολύ σημαντική αυτή η εβδομάδα για τον τρόπο που προπονηθήκαμε. Για να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Μετά τα όσα προηγήθηκαν το τελευταίο διάστημα και τις συνεχόμενες ήττες που γνωρίσαμε. Αυτό που έπρεπε να κάνουμε, μετά από μια δύσκολη εβδομάδα, είναι να περιορίσουμε τα συναισθήματά μας. Σε “νεκρά” διαστήματα των παιχνιδιών επηρεαζόμασταν πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι. Στην επίθεση όταν δεν είχαμε κυκλοφορία της μπάλας μεταφερόταν και στην άμυνα. Όταν λέμε ότι έχουμε αμυντική νοοτροπία πρέπει να ξεχωρίσουμε τις πλευρές. Το αμυντικό mentality πρέπει να είναι πάντα εκεί για εμάς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις δυσκολίες της προετοιμασίας του αγώνα είπε: «Προσπάθησα να μεταφέρω στους παίκτες ότι αυτή η ομάδα πρέπει να προσπαθεί μέχρι το τέλος. Στην Ισπανία ο ρυθμός είναι το πρωτεύον. Και όταν οι αντίπαλοί μας πήραν διαφορά, η αντίδρασή μας δεν ήταν η σωστή. Έπρεπε να παίξουμε πειθαρχημένα για 40 λεπτά. Ειδικά όταν παίζεις κόντρα σε μια ομάδα όπως η Μπασκόνια. Της επιτρέψαμε να βρει ρυθμό και από εκεί και πέρα κάναμε πολλά λάθη».

Αναφορικά με την Μπάγερν τόνισε: «Τώρα έχουμε ένα παιχνίδι απέναντι στην Μπάγερν, που είναι η ομάδα του προπονητή. Ο κόουτς έχει περάσει τη φιλοσοφία του και οι παίκτες παίζουν με αυτοπεποίθηση για την ομάδα. Εμείς πρέπει να αντεπεξέλθουμε. Να μην επηρεαστούμε από την πίεση και να μπούμε έτοιμοι για 40 λεπτά σκληρού μπάσκετ. Με πολλή ενέργεια και χωρίς συναισθήματα. Αυτό που ξεχωρίζει στην Μπάγερν είναι η λέξη ομάδα. Μπορεί να βρει πολλούς πρωταγωνιστές. Μέσα από τη λειτουργία της στην επίθεση μπορεί να βγάλει διαφορετικούς πρωταγωνιστές».

Από την πλευρά των παικτών, ο Νεμάνια Νέντοβιτς δήλωσε: «Προπονηθήκαμε πολύ καλά αυτή την εβδομάδα για να νικήσουμε, αν και η αλήθεια είναι πως δεν θα είναι εύκολο. Η Μπάγερν παίζει φανταστικά και έχει πάρα πολλή αυτοπεποίθηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Η ισχύς της είναι η ομαδική λειτουργία. Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιον, θα ήταν ο Μπόλντγουιν, που παίζει πολύ καλά, και ο Λούτσιτς, που παίζει το καλύτερο μπάσκετ της ζωής του».

Όσο για το τι θα πρέπει να βελτιώσει ο Παναθηναϊκός, είπε: «Τα πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε είναι η άμυνα. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Δεχόμαστε πολλούς πόντους. Ακόμη κι αν παίξαμε με δύο πολύ καλές ομάδες στην Ισπανία, δεχτήκαμε πολλούς πόντους. Στην επίθεση πρέπει να εκμεταλλευόμαστε κάθε λεπτομέρεια και να εκτελούμε σωστά».

Τέλος, όσον αφορά στο match-up του Λούτσιτς με τον Παπαπέτρου, σχολίασε: «Θα είναι απολαυστική η μονομαχία. Ελπίζω ότι ο Παπαπέτρου θα την κερδίσει, αλλά και ο Λούτσιτς παίζει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης