Βόβορας: «Πρέπει να παίζεις για 40 λεπτά χωρίς συναισθήματα»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020, 23:38
Βόβορας: «Πρέπει να παίζεις για 40 λεπτά χωρίς συναισθήματα»

Τα εύσημα για την άμυνα, καθώς και την εμφάνιση του Λεωνίδα Κασελάκη απένειμε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βόβορας, μετά τη νίκη επί της Άλμπα Βερολίνου, στο ΟΑΚΑ. Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βόβορας:

Αρχικά, ο Γιώργος Βόβορας είπε: «Κάναμε ένα πολύ σοβαρό παιχνίδι για 40 λεπτά. Το "κλειδί" ήταν η άμυνά μας. Πρέπει να είμαστε πάντα σε ετοιμότητα κόντρα στην Άλμπα. Παίζει εξαιρετικό μπάσκετ, μπορεί να σε τιμωρήσει. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό για 40 λεπτά, αλλά το κάναμε σε μεγάλο βαθμό. Είχαμε εξαιρετικό passing game, βρήκαμε ελεύθερα σουτ και φτάσαμε δίκαια στη νίκη».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού πρόσθεσε: «Η Άλμπα παίζει χωρίς συναισθήματα. Είτε είναι μπροστά με 20 πόντους, είτε χάνει, θα παίξει το ίδιο μπάσκετ. Αυτό ήταν το "κλειδί" για εμάς. Αυτή είναι η Euroleague. Πρέπει να είσαι 40 λεπτά "alert" και να παίζεις χωρίς συναισθήματα. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε, πάνω σε αυτό... περπατάμε. Γι’ αυτό μοχθούμε».

Για τη χρησιμοποίηση του Μήτογλου και του Κασελάκη, ο τεχνικός των «πρασίνων» επισήμανε: «Ο Ζακ είναι εκτός αυτήν τη στιγμή. Μας καλύπτει στο "5". Κάποιες φορές επιλέγουμε τον Μήτογλου εκεί, είναι τακτικά θέματα αυτά, γιατί μπορεί να τραβήξει μακριά από τη ρακέτα τους ψηλούς. Ο Κασελάκης δεν έπαιξε στο προηγούμενο ματς, σήμερα ήταν "κλειδί" για εμάς. Γενικά οι παίκτες από τον πάγκο είναι "κλειδιά". Αυτό είδαμε σε όλες τις νίκες μας».

Ως προς την ενέργεια που έβγαλαν οι παίκτες του μετά τη διπλή παράταση με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Βόβορας σχολίασε: «Και η Άλμπα είχε παράταση και ταξίδι. Δεν είμαστε κουρασμένοι. Ήταν το ίδιο και γι’ αυτούς. Το σημαντικό είναι το πως διαχειριζόμαστε το "πρέπει". Σήμερα είχαμε 36 "deflections", η πίεση πρέπει να βγαίνει στην άμυνα. Αν είσαι καλός εκεί, θα είσαι καλός και στην επίθεση. Από εκεί θα βρεις ρυθμό. Αν δεν έχεις άμυνα, δεν θα είσαι ανταγωνιστικός, ειδικά κόντρα σε μία ομάδα όπως η Άλμπα».

Ο Βόβορας απένειμε εν συνεχεία τα εύσημα στον Λεωνίδα Κασελάκη λέγοντας: «Ήταν ο παίκτης "κλειδί". Μας βοήθησε σε όλα τα σχήματα, μας έδωσε κάτι έξτρα. Γι’ αυτό φτάσαμε στη νίκη».

Στο τέλος, ο προπονητής του Παναθηναϊκού κλήθηκε να σχολιάσει επί του γηπεδικού θέματος στον Βοτανικό. «Είναι μια κουβέντα που γίνεται πολλά χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό. Ο Παναθηναικός αξίζει και δικαιούται να έχει δικό του γήπεδο, με όσα έχει προσφέρει στον αθλητισμό,» είπε ο Γιώργος Βόβορας.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020, 23:41