Αναχώρησε για το Κάουνας η αποστολή του Παναθηναϊκού, εν όψει της αναμέτρησης με τη Ζαλγκίρις, την Τρίτη (19/11, 19:30, Novasports 2HD), στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. O Τζιμέρ Φριντέτ συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, καθώς ξεπέρασε τη θλάση που τον ταλαιπώρησε και τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου και τον Ιωνικό Νικαίας.

«Θα πρέπει να ελέγξουμε τα λάθη και τα ριμπάουντ», δήλωσε ο Γιώργος Βόβορας, ενώ ο Τζέικομπ Ουάιλι αναφέρθηκε στην αποχώρηση του Αργύρη Πεδουλάκη από την τεχνική ηγεσία: «Όλοι μας νιώσαμε έκπληξη με το timing της αποχώρησής του, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στον Γιώργο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μέχρι πρότινος βοηθός του Αργύρη Πεδουλάκη, Γιώργος Βόβορας, που θα πραγματοποιήσει ντεμπούτο ως πρώτος προπονητής στη Ευρωλίγκα δήλωσε κατά την αναχώρηση της αποστολής: «Προερχόμαστε από δυο πολύ κακές ήττες. Ήταν πολύ σημαντικό το ματς του Σαββάτου, ώστε να δείξουμε μία αντίδραση, να αλλάξει η κατάσταση και λίγο πνευματικά η διάθεση των παιδιών. Πάμε σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα που προέρχεται από δυο ήττες και θα βγάλει σίγουρα μεγάλη ενέργεια. Έτσι κι αλλιώς, η Ζαλγκίρις στο γήπεδο της παίζει πολύ επιθετικά. Αν θέλουμε να έχουμε πραγματικές ελπίδες, θα πρέπει να ελέγξουμε τα λάθη και τα ριμπάουντ. Είναι δυο τομείς που θα κρίνουν το παιχνίδι».

Ως προς τις πιθανές αλλαγές που έχει επιφέρει η παρουσία του στην τεχνική ηγεσία, ο Βόβορας τόνισε: «Δεν χρειάζονται πολλές αλλαγές. Έχουμε χάσει πολλά ματς στις λεπτομέρειες. Αν είχαμε κερδίσει κάποια από τα ματς που κρίθηκαν στον πόντο, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι να είσαι 40 λεπτά προσηλωμένος στο πλάνο σου, να μην επηρεαστείς από την επιθετική άμυνα της Ζαλγκίρις. Αν μείνουμε πιστοί, μπορούμε να φτάσουμε στη νίκη».

Για την ήττα από την Άλμπα Βερολίνου μετά από δύο παρατάσεις (105-106), ο Βόβορας τόνισε: «Ήταν ένα πολύ κακό παιχνίδι, στο οποίο δεν είχαμε συγκέντρωση. Συνήθως μετά από μία τόσο κακή ήττα, οι παίκτες είναι συγκεντρωμένοι. Το πιστεύω ότι θα γίνει, γιατί χρειαζόμαστε νίκες σε δύσκολες έδρες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τζέικομπ Ουάιλι τόνισε από την πλευρά του: «Παίξαμε εντός έδρας στα προηγούμενα τρία ματς και τώρα είναι ώρα να παίξουμε μακριά από το σπίτι ματς προσπαθώντας να πάρουμε τη νίκη». Σχετικά με το αν «σοκαρίστηκε» με την αποχώρηση του Αργύρη Πεδουλάκη, αποκρίθηκε: «Όλοι μας νιώσαμε έκπληξη με το timing της αποχώρησής του, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στον Γιώργο (σ.σ. Βόβορα). Ήταν ήδη assistant coach της ομάδας και θέλουμε να παίξουμε και γι’ αυτόν πλέον».

Κλείνοντας, ο Ουάιλι δήλωσε: «Δεν θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε όσα έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε απλά πράγματα, να είμαστε προσηλωμένοι στο πλάνο και να το εκτελέσουμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης