Στον πρώτο του αγώνα ως υπηρεσιακός προπονητής στον Παναθηναϊκό, μαζί με τον Θανάση Γιαπλέ, ο Κώστας Χαραλαμπίδης υπέστη μια βαριά ήττα από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, στο ΟΑΚΑ. «Δεν διαβάσαμε το ματς όπως έπρεπε, ενώ χάσαμε και κάποια εύκολα καλάθια,» παραδέχτηκε ο Χαραλαμπίδης και πρόσθεσε: «Πρέπει να κάνουμε ένα restart για να επιστρέψουμε εκεί που ανήκουμε, εκεί που μπορούμε».

Αναλυτικά, ο Κώστας Χαραλαμπίδης δήλωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρώτα απ’όλα θέλω να συγχαρώ την Ζενίτ. Άξιζαν τη νίκη, έπαιξαν πολύ καλύτερα, έθεσαν το δικό τους τέμπο στο ματς και ήταν δύσκολο για εμάς να ακολουθήσουμε. Η Ζενίτ έχει ποιότητα και είναι η κορυφαία άμυνα της λίγκας. Δυσκολευτήκαμε πολύ, δεν διαβάσαμε το ματς όπως έπρεπε, ενώ χάσαμε και κάποια εύκολα καλάθια. Τους εύχομαι τα καλύτερα, πρέπει να συνεχίσουμε. Έχουμε δείξει σε πολλά ματς ότι δεν είμαστε έτοιμοι πνευματικά για να μπουμε σωστά στο παρκέ. Το κίνητρο δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Πρέπει να υπάρχει μέσα μας, είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να το βρίσκουμε για να λειτουργούμε. Είναι μία δύσκολη εβδομάδα, αλλά τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Έχουμε ένα δύσκολο ματς μπροστά μας, πρέπει να κάνουμε ένα restart για να επιστρέψουμε εκεί που ανήκουμε, εκεί που μπορούμε».

Ο Λεωνίδας Κασελάκης τόνισε μετά τη βαριά ήττα από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης: «Ο κόσμος περιμένει μια αντίδραση και δυστυχώς δεν την βλέπει. Όσο έχουμε μαθηματικές ελπίδες πρέπει να παλεύουμε. Είναι ανεπίτρεπτη η εικόνα μας, παρά τις υποσχέσεις που δώσαμε μεταξύ μας. Καλώς ή κακώς η Euroleague δεν συγχωρεί τα λάθη. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ, ιδιαίτερα πνευματικά ώστε να είμαστε 40 λεπτά έτοιμοι. Τη σωστή και λάθος άμυνα την κάνουν οι παίκτες. Οπότε συμφωνώ με τον κοουτς, δεν είναι τι άμυνα θα παίξεις, αλλά πως θα την παίξεις. Αυτοκαταστρεφόμαστε καθώς δεν δείχνουμε την απαιτούμενη συγκέντρωση. Να λέμε πως πρέπει να αντιδράσουμε είναι κουραστικό. Πρέπει να το αποδείξουμε και στο παρκέ».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης