Σημαντικό επίτευγμα χαρακτήρισε ο Γιάννης Αθανασούλας την πρόκριση του Πανιωνίου για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στην ημιτελική φάση των πλέι οφ της Α1.

Ο 26χρόνος γκαρντ φόργουορντ εξήγησε ότι θεωρεί την πρόκριση στην ημιτελική φάση σημαντικό επίτευγμα, γιατί καθιερώνει τον «Ιστορικό» στις κορυφαίες ομάδες της χώρας και του δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσει την πρόκριση στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η πρόκριση στα ημιτελικά των πλέι οφ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν είναι σημαντικό επίτευγμα για τον Πανιώνιο, γιατί η ομάδα μας καθιερώνεται ως μια από τις τέσσερις μεγαλύτερες στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο Αθανασούλας και επισήμανε ότι: «Αποδεικνύει ότι η κατάκτηση της τρίτης θέσης της τελικής βαθμολογίας την περασμένη αγωνιστική περίοδο δεν ήταν τυχαία και μας δίνει, επίσης, την ευκαιρία να διεκδικήσουμε την έξοδο στην Ευρώπη.

Είναι σημαντικό επίτευγμα, επίσης, διότι η προημιτελική σειρά των πλέι οφ με αντίπαλο τον Άρη ήταν μια σημαντική εμπειρία για την νεανική ομάδα μας, γιατί είχαμε τον τίτλο του φαβορί και τα περισσότερα παιδιά ή δεν είχαν παίξει πλέι οφ ή στους λίγους αγώνες, που είχαν δώσει, δεν είχαν πετύχει νίκη και είχαν να αντιμετωπίσουν παίκτες με μεγαλύτερες παραστάσεις.

Ίσως να μην διαχειριστήκαμε σωστά τον τίτλο του φαβορί, αλλά σημασία έχει ότι πετύχαμε τις δύο νίκες, που χρειαζόμασταν και προκριθήκαμε. Στους αγώνες κόντρα στον Παναθηναϊκό θα ήμαστε πιο απελευθερωμένοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι πιο έμπειροι στην ομάδα προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τους πιο νέους και να μετατρέψουμε το άγχος, που σε καταβάλει, σε δημιουργικό άγχος», εξήγησε ο 26χρόνος γκαρντ φόργουορντ σε ερώτηση πως ο ίδιος και οι Μάριος Μπατής, Μπίλ Κιζ προσπάθησαν να βοηθήσουν τους άπειρους από πλέι οφ συμπαίκτες τους.

Σε ερώτηση τι σκέφθηκε πριν πετύχει τα δύο καθοριστικά για την νίκη του Πανιώνιου καλάθια στα τελευταία λεπτά του χθεσινού αγώνα ο Αθανασούλας απάντησε ότι: «Όταν παίζεις δεν σκέφτεσαι πολύ.

Επειδή επέστρεψα στο παρκέ στο τέλος της τέταρτης περιόδου και στο προηγούμενο διάστημα έβλεπα από τον πάγκο ότι δεν λειτουργούσαμε καλά στην επίθεση είπα στον Μάριο Μπατή ότι έπρεπε να εφαρμόσουμε κάποια επιθετικά συστήματα μας, ώστε να βάλουμε την ομάδα σε κίνηση, όπως μας είχαν ζητήσει οι προπονητές μας, για να κουράσουμε τον αντίπαλο και να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι είχαμε πλεονέκτημα στην ταχύτητα.

Να δείξουμε, επίσης, επιθετικότητα στους πιο αδύναμους αμυντικά παίκτες του Άρη. Έτσι και κάναμε και βρέθηκα σε δύο close out απέναντι σε Πάσαλιτς, Βεργίνη και πέτυχα τα καλάθια».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης