Στον 2ο όμιλο της Β΄ Εθνικής θα αγωνιστεί ο Πανιώνιος τη σεζόν 2020-21. Οι «κυανέρυθροι», μία ημέρα μετά την επίσημη αποχώρηση από την Basket League, αιτήθηκαν τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, αντί στην ΕΣΚΑΝΑ από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ). Η ΕΟΚ έκανε δεκτό το αίτημα της ομάδας της Νέας Σμύρνης και ανακοίνωσε τη συμμετοχή του Πανιωνίου στη Β΄ Εθνική.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρεται:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Eπιτροπή Εθνικών Πρωταθλημάτων και Κυπέλλων της Ε.Ο.Κ. ανακοινώνει ότι ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ. Σ. δήλωσε συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών για την περίοδο 2020-2021, σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη για τα σωματεία που δεν δήλωσαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών. Ο Πανιώνιος θα συμμετάσχει στον δεύτερο όμιλο του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής Κατηγορίας.

Στην επιστολή του προς την ΕΟΚ, με την οποία αιτήθηκε να συμμετάσχει στη Β΄ Εθνική ο Πανιώνιος ανέφερε: «Ο Πανιώνιος συμπληρώνει εφέτος 130 χρόνια από την ίδρυσή του στην μαρτυρική Σμύρνη και υπερηφανεύεται για την διαχρονική προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό και στο μπάσκετ.

Η χρονική συγκυρία, όμως δεν συνάδει με το παρόν της ομάδας μπάσκετ του συλλόγου, καθώς όπως έγινε γνωστό και έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ απέσυρε τη συμμετοχή της από το πρωτάθλημα της Basket League για την περίοδο 2020/21.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διοίκηση του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ και εγώ προσωπικά όπως είναι ευκόλως αντιληπτό, δεν είχε καμία θεσμική και νομική δυνατότητα να παρέμβει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα στη διαχείριση της καλαθοσφαιρικής ανώνυμης εταιρίας.

Ως εκ τούτου και μετά την οριστικοποίηση της αποχώρησης της ομάδας μπάσκετ από την κατηγορία του επαγγελματικού μπάσκετ, ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ ανέλαβε τη διαχείριση και τη δημιουργία του εν λόγω τμήματος από μηδενική βάση.

Σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην γενική προκήρυξη και στην ειδική προκήρυξη της Β’ Εθνικής κατηγορίας, δικαίωμα συμμετοχής αποκτούν τα αθλητικά σωματεία μετά τη δήλωση μη συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας.

Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ δηλώνει την συμμετοχή της ομάδας μπάσκετ στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής για την περίοδο 2020/21. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την αναστάτωση που ενδεχομένως να προκαλέσει το αίτημα της συμμετοχής του ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ στην τετελεσμένη κλήρωση των ομίλων στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας και ζητούμε την κατανόηση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΟΚ και των άλλων συμμετεχόντων συλλόγων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης