Κατά μέτωπο επίθεση εναντίον του Γιώργου Βασιλακόπουλου εξαπέλυσε ο πρώην ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Πανιώνιος, Ηλίας Λιανός, χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο της ΕΟΚ υπεύθυνο που οι «κυανέρυθροι» δεν θα αγωνιστούν στην Α1 μπάσκετ των Ανδρών.

«Μας αντιμετωπίζουν σας νεόπλουτα κωλόπαιδα» ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε σε άλλο σημείο ότι «αν δεν υποκλιθείς ή δεν κάνεις τα κέφια τους όλοι ξέρουν ότι έχουν τρόπους να σου δημιουργήσουν προβλήματα» αναφερόμενος στην ΕΟΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ο κ. Λιανός κατηγόρησε τον κ. Μαργέτη για αφερεγγυότητα αλλά και τον Δήμαρχο της Ν. Σμύρνης, Πολύδωρα Συρίγο, για το γεγονός ότι δεν έλεγξε την οικονομική δυνατότητα του υποψήφιου επενδυτή.

Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι «βρισκόμαστε στα τελευταία στάδια για να στείλω χρήματα από Λονδίνο για να βγει η εγγυητική».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Λιανού στον “Sentra 103,3”:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η αλήθεια είναι το λιγότερο που νιώθω έτσι. Και κερατάς και δαρμένος! Θα εκφράσω πολλές απογοητεύσεις. Πρώτη και μεγαλύτερη είναι ότι ένιωσα ότι δεν έχω δικαίωμα να αποφασίσω τι θα κάνω με τη ζωή μου. Γύρισα μια φορά από το Λονδίνο που είχα σοβαρά προσωπικά προβλήματα για να μην πέσει ο Πανιώνιος και πολλοί το ξέχασαν. Και είπα φεύγω και κανείς δεν με πίστεψε. Το να κοιτάξω να φύγω να πάω στο Λονδίνο να βγάλω δυο φράγκα για την οικογένειά μου, γιατί όλοι νομίζουν ότι είμαστε νεόπλουτα κωλόπαιδα δεν ενδιαφέρει κανέναν. Θα πρέπει να έρχονταν και στο γήπεδο να δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους στην ομάδα αυτοί που με κατηγορούν.

Εγώ δήλωσα ότι θα φύγω. Κανένας δεν πήγε στον κ. Κακαβά (σ.σ.: νομικός σύμβουλος του Λιανού) και τον κ. Καρτάλο (σ.σ.: τιμ μάνατζερ) να τους ενοχλήσει. Μόνο ο κ. Μαργέτης. Και ο Πολύδωρας Συρίγος (αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης) έχει μεγάλη ευθύνη γιατί όφειλε να ελέγξει το πόθεν έσχες κι αν έχει τις ικανότητες τις οικονομικές ο Μαργέτης να το στηρίξει αυτό. Ακόμα και στην ΕΕΑ μου είπαν ότι πήγαν ο Ερασιτέχνης με τον Μαργέτη και από την τράπεζα Χανίων ότι η εγγυητική βγαίνει. Και δεν έγινε ποτέ αυτό. Σαν μέρος μεταβίβασης είχα αναλάβει να καλύψω τα λίγα που είχαν μείνει από το παρελθόν, γύρω στα 100.000 ευρώ. Δεν υπάρχει γρόσι να χρωστάει πουθενά ο Πανιώνιος. Ούτε σε ΙΚΑ ούτε σε Δημόσιο. Καλώς ή κακώς αυτός ο κύριος λάκισε. Κι εμφανίστηκαν του Ερασιτέχνη και μου είπαν βοήθησε μπας και σώσουμε την ομάδα στην κατηγορία. Αυτά αφορούν στο παρελθόν. Στο παρόν ζούμε ένα δεύτερο θέατρο του παραλόγου.

Δεν μπορώ να κατηγορήσω την επιτροπή για το γράμμα του νόμου. Αλλά οι δικαστές και οι νομικοί κοιτούν και την ουσία κι έτσι πρέπει να παίρνονται ενίοτε οι αποφάσεις. Αυτό είναι το λιγότερο που περίμενα. Από την εγγυητική που καταθέσαμε και αφού είχε πάει και ο Μαργέτης που τελικά δεν έπεισε κανέναν και δεν έγινε καμία όχληση από την επιτροπή. Δεν κατάλαβα που έβλαψε ο Πανιώνιος το δημόσιο συμφέρον, αφού δεν χρωστάει πουθενά. Με το γράμμα του νόμου είχαν δίκαιο, με το πνεύμα θα μπορούσαν να δώσουν μια παράταση κάποιων ημερών. Καταλαβαίνω γιατί έστειλε ο Βασιλακόπουλος την επιστολή. Και η επιτροπή κι αυτός καλά κάνουν. Ήταν όμως λίγες οι ομάδες που ήταν σωστές στην ώρα τους. Θα μπορούσαν να δώσουν λοιπόν παράταση. Έστειλα ένα μήνυμα στον Βασιλακόπουλο η απάντησή του ήρθε με την ανακοίνωση. Έχει χαθεί η μπάλα στο ελληνικό μπάσκετ. Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός παίζουν μόνοι τους κι εμείς είμαστε κομπάρσοι. Η ΕΟΚ δεν δίνει φράγκο, αν δεν υποκλιθείς ή δεν τους κάνεις τα κέφια όλοι ξέρουν με ποιον τρόπο θα σου δημιουργήσουν προβλήματα. Το ελληνικό μπάσκετ πάει από το κακό στο χειρότερο…»

Για το ότι είπε ο Μαργέτης ότι ο Λιανός θέλει να ρίξει τον Πανιώνιο: «Είναι αστεία πράγματα… Δεν τον έχω δει καν στο γήπεδο και κανείς δεν τον ήξεραν ούτε φατσικά. Καλώς η κακώς αυτός εμφανίστηκε είπε πολλά ψέματα, δυστυχώς οι Πανιώνιοι αρπάχτηκαν με την πρώτη και είπαν ήρθε ο σωτήρας Μαργέτης και το λυπηρό είναι ότι ο πρώτος ο Πολύδωρας Συρίγος που συνεργάστηκε μαζί του έπρεπε να τον ελέγξει αν μπορεί να βοηθήσει οικονομικά».

Για το αν υπάρχει φως στον ορίζοντα: «Υπάρχει το άλλο παράδοξο για τον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα… Είπα στην επιτροπή ότι μπορούμε να καταθέσουμε εγγυητική άμεσα, για την τιμή των όπλων κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια. Είναι η τελευταία πράξη που θα κάνω για τον Πανιώνιο. Βρισκόμαστε στα τελευταία στάδια για να στείλω χρήματα από Λονδίνο για να βγει η εγγυητική. Περιμένω σήμερα αύριο να στείλω στην τράπεζα Αττικής. Τα υπόλοιπα έχουν κατατεθεί. Τα υπόλοιπα είναι το Δ.Σ. που δεν υπήρχε, φορολογική κι ασφαλιστική ενημερότητα και ο έλεγχος από ορκωτό λογιστή για τον ισολογισμό. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι η επιτροπή θα επανεξετάσει τον φάκελο. Εκεί θα βοηθούσε ο Βασιλακόπουλος. Του έστειλα μήνυμα και του είπα, εγώ δεν θα είμαι στα πόδια σου, τι δουλειά έχει ο Πανιώνιος μ’ αυτό; Και είδατε την απάντησή του. Του είπα απλά να βοηθήσει, όπως έκανε με τον Άρη στη FIBA. Και τι θα έκανε; Θα έπαιρνε ένα τηλέφωνο την επιτροπή και θα έλεγε απλά ότι εμείς σαν ΕΟΚ δεν έχουμε πρόβλημα… Η Καβάλα βρίσκεται σε εκκαθάριση. Ο ΕΣΑΚΕ έστειλε ομόφωνη απόφαση να συμπεριληφθεί ο Πανιώνιος στο πρωτάθλημα. Δεν καταλαβαίνουν στην επιτροπή, όχι με το γράμμα αλλά με το πνεύμα του νόμου ότι κουτσουρεύουν το πρωτάθλημα και δεν ζημιώνεται κανείς αν δοθεί μια παράταση ολίγων ημερών, αφού δεν χρωστάμε στο δημόσιο και σε κανέναν; Δικηγόρος που ασχολείται με αθλητικό δίκαιο μου είπε ότι πρέπει να υπάρχουν έξωθεν πιέσεις. Αν είναι να λειτουργεί έτσι η Ελλάδα και τα επόμενα 30 χρόνια δεν πάμε πουθενά…»

Για τον αν μπορεί ο ΕΣΑΚΕ να παρέμβει:
«Το έχει κάνει, έστειλε ομόφωνη επιστολή για να δοθεί παράταση. Εγώ απ’ ό,τι κατάλαβα νομικό έρεισμα δεν υπάρχει για να ανασταλεί η απόφαση της επιτροπής και επαφίεται πλέον στην επιτροπή. Έχουν ξεκάθαρα θέμα με την επιστολή της ΕΟΚ και με το θέμα της Καβάλας. Τώρα βέβαια πως θα ρίξουν μια ομάδα που είναι σε όλα ΟΚ που είναι στο δημόσιο καθαρή και θα ανεβάσουν ομάδα που είναι σε εκκαθάριση, είναι παγκόσμια πρωτοτυπία.».

Για την αίσθηση με την οποία έφυγε από το μπάσκετ: «Με θυμό. Δεν είναι τραγικό μετά από τόσα εκατομμύρια και τόσες ώρες ενασχόλησης, που ήταν μεράκι, να φεύγεις με πίκρα κι απ’ αυτούς που σου έλεγαν συνέχεια μπράβο, μπράβο. Ούτε τα παιδιά μας δεν κρατάμε 30 χρόνια. Πόσο έπρεπε να μείνω; Αιώνιος πρόεδρος; Φεύγω με πίκρα γιατί όσα γίνονται αντικατοπτρίζουν την εικόνα του τι γίνεται στη χώρα γενικότερα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης