Δεν έχουν τελειωμό, από ό,τι φαίνεται, τα προβλήματα στον Πανιώνιο. Οι «κυανέρυθροι», μετά τον υποβιβασμό της περσινής σεζόν, δεν θα αγωνιστούν στην Α2, όπως όλα δείχνουν, αλλά στην Β΄ Εθνική.

Συγκεκριμένα, ο Ερασιτέχνης Πανιώνιος αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι ο Χάρης Σταμούλης δεν θα μπορέσει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του σχετικά με την συμμετοχή της ομάδας στην Α2 χωρίς προβλήματα και «… μπροστά στον κίνδυνο να εξαφανιστεί ο Πανιώνιος από τον μπασκετικό χάρτη», αποφάσισε να συγκροτήσει επιτροπή σωτηρίας με μοναδικό σκοπό την συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη:

«Τα λόγια του Μαΐου δεν έγιναν πράξεις έως την 14η του Σεπτέμβρη και ως εκ τούτου, μπροστά στον κίνδυνο να εξαφανιστεί ο Πανιώνιος από τον μπασκετικό χάρτη, ο Ερασιτέχνης Πανιώνιος αποφάσισε να πάρει την πρωτοβουλία συγκρότησης Επιτροπής Σωτηρίας, με σκοπό η ομάδα να μετάσχει στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής ανδρών, την αγωνιστική περίοδο 2015-16.

Οι δεσμεύσεις του Χάρη Σταμούλη, σύμφωνα με τις οποίες η ΚΑΕ Πανιώνιος θα ήταν σε θέση να μετάσχει -δίχως προβλήματα- στην Α2 Ανδρών, δεν έγιναν πραγματικότητα, η προθεσμία για την κατάθεση του φακέλου συμμετοχής στην Α2 παρήλθε και, μολονότι η ΕΕΑ έδωσε παράταση (έως την ερχόμενη Πέμπτη 17/9), δεν προέκυψε κάποια εξέλιξη που να επιτρέπει την αισιοδοξία πως, έστω και αργά, θα βρεθεί βιώσιμη λύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για αυτό και ο Πανιώνιος ΑΣ προχώρησε άμεσα σε συγκρότηση Επιτροπής Σωτηρίας που έθεσε ως βασική προτεραιότητα τη συμμετοχή της ομάδας στη Β΄ Εθνική, διότι ουδείς σώφρων άνθρωπος θα δεχόταν να αναλάβει την ΚΑΕ, με τα δεδομένα οικονομικά προβλήματα και το άδειο ρόστερ.

Σε σημερινή επικοινωνία με τον κ. Σταμούλη, ο τελευταίος δήλωσε για πρώτη φορά πως η ΚΑΕ αδυνατεί να διατηρήσει την ομάδα στην Α2 κατηγορία και αμέσως ενημερώθηκε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης