Ο Πανιώνιος πέτυχε στην Κρήτη επί του Ρεθύμνου Cretan Kings την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα της φετινής σεζόν. Τους «κυανέρυθρους» οδήγησε στο πολύτιμο «διπλό» και την δεύτερη σερί νίκη τους, ο Ντέβιον Μπέρι. Ως επιστέγασμα της εμφάνισης του 27χρονου Αμερικανού γκαρντ ήρθε η ανάδειξη του σε MVP της 19ης αγωνιστικής της Betshop Basket League.

Ο Μπέρι συγκέντρωσε 35 βαθμούς στο ράνκινγκ (30 πόντοι με 10/10 βολές, 7/12 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, δύο ασίστ, ένα κόψιμο εις βάρος, 10 κερδισμένα φάουλ, τρία φάουλ κατά, τέσσερα λάθη σε 39’ και 39’’ συμμετοχής) περισσότερους από κάθε άλλο παίκτη νικήτριας και μη ομάδας στην 19η αγωνιστική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 «Ο τίτλος του MVP μου αυξάνει την αυτοπεποίθηση να συνεχίσω να δουλεύω με την ίδια διάθεση, γιατί στα παιχνίδια του πρωταθλήματος, φαίνεται η δουλειά της προπόνησης», σχολίασε για την διάκριση του ο 27χρονος Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος είχε αναδειχθεί Πολυτιμότερος Παίκτης και την 8η αγωνιστική μαζί με τον Φιλ Γκος του ΠΑΟΚ.

 «Είναι ο συνδυασμός επιστροφής προπονητή Βασίλη Φραγκιά και της απόκτησης των Τιγουέιν ΜακΚι, Μπλέικ Χάμιλτον, αλλά το μεγαλύτερο μερίδιο ανήκει στον κόουτς», τόνισε ο Μπέρι για τους λόγους της «μεταμόρφωσης» των «κυανέρυθρων» τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

 «Προσωπικά, αυτή η χρονιά σημαίνει πολλά, ο Πανιώνιος μου έδωσε μια μεγάλη ευκαιρία να αποδείξω ποιος είμαι στο ελληνικό πρωτάθλημα που είναι στα πέντε πιο ανταγωνιστικά της Ευρώπης», επισήμανε ο 27χρονος Αμερικανός γκαρντ και σχολίασε σχετικά με την πορεία της ομάδας του ότι: «Πιστεύω ότι ο Πανιώνιος μπορεί να κάνει ακόμα καλύτερο τερματισμό από την εξασφάλιση της παραμονής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Τι σημαίνει για σένα η ανάδειξη σου σε MVP της 19ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Betshop Basket League σε συνδυασμό με την εκτός έδρας νίκη του Πανιωνίου επί του Ρεθύμνου Cretan Kings;

«Ο τίτλος του MVP είναι προσωπικός για κάθε παίκτη που τον κερδίζει, αλλά πιστεύω ότι αποτελεί επιτυχία της ομάδας μου, των συμπαικτών μου και του προπονητή μου. H συγκεκριμένη διάκριση που προσωπικά κερδίζω για δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League, δίνεται σε παίκτη, του οποίου η ομάδα νικά.

Αυτό σημαίνει ότι αν δεν είχε νικήσει ο Πανιώνιος στην έδρα του Ρεθύμνου, δεν θα το κέρδιζα. Και αυτό είναι σωστό κριτήριο, γιατί ποιά σημασία θα είχαν οι 30 πόντοι που σκόραρα, αν ο Πανιώνιος είχε ηττηθεί; Θα ήταν απλά μια διάκριση που θα «ξεχνιόταν» πολύ γρήγορα.

Ο τίτλος του MVP μου αυξάνει την αυτοπεποίθηση να συνεχίσω να δουλεύω με την ίδια διάθεση, γιατί στα παιχνίδια του πρωταθλήματος, φαίνεται η δουλειά της προπόνησης. Όσο ταλέντο κι αν έχει κάθε παίκτης, αν δεν δουλέψει στην προπόνηση, δεν θα είναι ο καλύτερος στον επόμενο αγώνα.

Αυτό που θέλω να κάνω σωστά, είναι να «τελειώνω» στην επίθεση, τις φάσεις που δημιουργούν οι συμπαίκτες μου. Έχω αυτή την ευθύνη, όταν η μπάλα καταλήγει σε εμένα και είχε περάσει από άλλα οκτώ χέρια και «βγαίνουν» τα συστήματα που πρέπει να σκοράρω».

– Τι άλλαξε στην ομάδα σου τις τελευταίες εβδομάδες και πετύχατε δύο σερί νίκες ύστερα από τρεις μήνες «ανομβρίας»;

«Το πρώτο που άλλαξε είναι η επιστροφή του κόουτς Φραγκιά. Είναι ο προπονητής που σου εμπνέει εμπιστοσύνη και ο ίδιος εμπιστεύεται τους παίκτες που συνεργάζεται. Μιλήσαμε αρκετά, όταν επέστρεψε στην ομάδα, πριν από 45 μέρες και στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος. Είναι έμπειρος και κατάλαβα ότι γύρισε για να τελειώσει την δουλειά που άφησε στην… μέση.

Προσωπικά, έχω δεχτεί μεγάλη πίεση και ευθύνη από την αρχή της χρονιάς. Έχουμε αλλάξει προπονητές και παίκτες. Αυτό που ζήτησα από τον κόουτς Φραγκιά είναι να τελειώσουμε μαζί αυτή την χρονιά. Κι αυτό θα κάνουμε για να πετύχει ο Πανιώνιος τον στόχο που έχει από την αρχή της χρονιάς. Οι άλλοι δυο προπονητές είχαν καλά στοιχεία, αλλά υστερούσαν σε εμπειρία.

Το δεύτερο είναι η προσθήκη του Μακ Κι και του Χάμιλτον. Έχουν βοηθήσει και οι δυο. Παίζουμε πιο ομαδικά και έχει δυναμώσει η ενότητα μας. Ξέραμε ότι δεν θα έχουμε άλλες ευκαιρίες για τις νίκες που πρέπει να πετύχουμε. Είναι ο συνδυασμός επιστροφής προπονητή και των δυο παικτών, αλλά επαναλαμβάνω ότι το μεγαλύτερο μερίδιο ανήκει στον κόουτς».

– Πόσο κοντά στον στόχο της παραμονής βρίσκεται ο Πανιώνιος μετά τις δύο τελευταίες νίκες και τι θέλει να καταφέρει έως το τέλος της σεζόν;

«Πιστεύω ότι ο Πανιώνιος μπορεί να κάνει ακόμα καλύτερο τερματισμό από την εξασφάλιση της παραμονής. Δεν έχουμε αριθμητικά πετύχει τον στόχο μας, αλλά γιατί να μην προλάβουμε να συμμετάσχουμε στα πλει οφ, αν παίξουμε χωρίς άγχος, όταν θα είμαστε σίγουροι για την παραμονή μας; Ξέρουμε ό,τι δεν θα μας χαριστεί, αλλά μπορούμε να το διεκδικήσουμε.

Προσωπικά, αυτή η χρονιά σημαίνει πολλά. Ο Πανιώνιος μου έδωσε μια μεγάλη ευκαιρία να αποδείξω ποιος είμαι στο ελληνικό πρωτάθλημα που είναι στα πέντε πιο ανταγωνιστικά της Ευρώπης. Δεν σκέφτομαι τι θα γίνει την επόμενη χρονιά, ούτε λέω ότι ο Πανιώνιος είναι «σκαλοπάτι» για εμένα. Περνώ καλά εδώ και είμαι υποχρεωμένος στην ομάδα που με πρόσεξε. Προσπαθώ να το ανταποδίδω σε κάθε παιχνίδι.

Πριν από δυο χρόνια δεν με εμπιστεύτηκαν, ενώ στον Πανιώνιο, νιώθω ότι με αγαπούν και στην ομάδα και ο κόσμος. Έχω μόνο ένα παράπονο. Έχω δει σε φωτογραφίες και βίντεο, τις εξέδρες να είναι γεμάτες στην προηγούμενη έδρα μας. Θέλω μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, έστω και σ΄ ένα παιχνίδι, να παίξουμε μπροστά σε γεμάτες εξέδρες από τον κόσμο του Πανιωνίου».  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης