Ως την πιο σημαντική νίκη του Πανιωνίου στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ των Ανδρών χαρακτήρισε ο Θανάσης Παπαχατζής την χθεσινή εντός έδρας επικράτηση επί του ΠΑΟΚ στην παράταση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο άμεσος συνεργάτης του Σφαιρόπουλου στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ:

«Ήταν μια νίκη πολύ μεγάλης βαθμολογικής σημασίας, γιατί μας δίνει σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση της τρίτης θέσης της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. Θέλουμε ακόμη μια νίκη για να έχουμε πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ και, αν δεν προκριθούμε στους τελικούς, στους αγώνες για την 3η–4η θέση. Ήταν ίσως η πιο σημαντική νίκη της φετινής σεζόν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παπαχατζής συνέχισε: «Εκτός από τη βαθμολογική σημασία της, η νίκη επί του ΠΑΟΚ έχει και ψυχολογική, γιατί προερχόμασταν από κακή εμφάνιση, ίσως την χειρότερη της φετινής αγωνιστικής χρονιάς, στον αγώνα με αντίπαλο τον Κολοσσό στην Ρόδο. Θέλαμε τη νίκη για να ανέβει και η ψυχολογία μας. Αξίζαμε την νίκη, γιατί είχαμε συνεχώς το προβάδισμα, πήραμε διαφορές τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο ημίχρονο της κανονικής διάρκειας του αγώνα και επιβεβαιώσαμε ότι ήμασταν ανώτεροι».

Στη συνέχεια ανέλυσε γιατί, κατά την άποψή του, ο αγώνας κρίθηκε σε έξτρα πεντάλεπτο: «Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, γιατί δεν καταφέραμε να ελέγξουμε τον καλύτερο σκόρερ των αντιπάλων, Κώστα Χαραλαμπίδη, που με προσωπικά τρίποντα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου μείωσε τη διαφορά και στο τέλος της κανονικής διάρκειας ισοφάρισε και έστειλε την αναμέτρηση στο έξτρα πεντάλεπτο».

Ο βοηθός του Γιάννη Σφαιρόπουλου πρόσθεσε: «Νικήσαμε τον ΠΑΟΚ από την επίθεσή μας. Στην άμυνα ήμασταν καλοί κατά διαστήματα και, όταν ήμασταν καλοί στην άμυνα, παίρναμε διαφορές. Εάν συναντήσουμε ξανά τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ, πρέπει να παίξουμε καλύτερη άμυνα στους Ντι Τζέι Κούπερ, Κώστα Χαραλαμπίδη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στον αγώνα με τον ΑΓΟ Ρεθύμνου που ακολουθεί το ερχόμενο Σάββατο, (5/4) στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής, τονίζοντας: «Στο Ρέθυμνο το ματς θα είναι δύσκολο, γιατί ο αντίπαλος μας στην έδρα του είναι δυνατός και έχει την ικανότητα να ανοίξει τον ρυθμό και να τρέξει στον αιφνιδιασμό.

Αν ελέγξουμε τον ρυθμό, πάρουμε τα ριμπάουντ και υποχρεώσουμε το Ρέθυμνο να παίξει στο μισό γήπεδο, θα έχουμε βάλει τις βάσεις για να διεκδικήσουμε τη νίκη μέχρι το τέλος του αγώνα. Πρέπει να πάμε στο Ρέθυμνο με τη σκέψη στο μυαλό μας ότι με μια νίκη εξασφαλίζουμε την τρίτη θέση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου και αρχίζουμε τα πλέι οφ στο ίδιο σημείο εκκίνησης με την προηγούμενη σεζόν».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης