Με αρκετή καθυστέρηση ξεκίνησε η νέα αγωνιστική σεζόν για τον ΠΑΟΚ. Πριν την έναρξη της προπόνησης ο νέος τεχνικός Κώστας Φλεβαράκης μίλησε στους δημοσιογράφους απαντώντας στις ερωτήσεις τους για την πορεία της ομάδας, τα ανοιχτά της προβλήματα, τους στόχους και τις δικές του φιλοδοξίες.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Έλληνας τεχνικός: «Καταρχάς ότι είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ, που παρά τα οποία προβλήματα αντιμετωπίζει, παραμένει πάντα ένας μεγάλος σύλλογος, και εδώ είναι το κλειδί να ξεπεραστούν τα προβλήματα, γιατί όταν ένας μεγάλος σύλλογος καταφέρνει να γνωρίζει στον κόσμο ποια είναι η κατάσταση, και όταν δουλεύουμε όλοι μαζί συσπειρωμένα, ο καθένας είναι απαραίτητος. Χωρίς την δύναμη του καθενός θεωρώ ότι η προσπάθεια μας είναι πιο δύσκολη, οπότε ξεκινάμε έχοντας επίγνωση των δύσκολων συνθηκών, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την τελευταία του παρουσία στον ΠΑΟΚ: «Ήταν μια δύσκολη χρόνια, αλλά στο δικό μου μυαλό θέλω να κρατώ και από εκείνη την περίοδο αλλά και από τον τελευταίο τίτλο, κρατάω κάθε εμπειρία που είναι χρήσιμη για την επόμενη μέρα. Κάθε φορά έχει τη δυσκολία της, αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να επικεντρωθούμε στη πραγματικότητα, ν πάρουμε γρήγορες αποφάσεις, που είναι σίγουρα δύσκολο λόγω οικονομικών δεδομένων».

Για το τι πρέπει να γίνει: «Άμεση στελέχωση του ρόστερ, ώστε όσο γίνεται γρηγορότερα να έχουμε ένα μεγάλο κομμάτι αυτού στο γήπεδο. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε αυτή τη διαδικασία, περιμένουμε και σήμερα κάποιες αποφάσεις, για να μπορούμε να ξεκινήσουμε την στελέχωση του ρόστερ, εκτός από αυτούς που είναι εδώ. Πρέπει να δουλέψουμε και σκεφτόμαστε την επόμενη προπόνηση, και παιχνίδι με το παιχνίδι, χωρίς μακροπρόθεσμα σχέδια. Ο καθένας να δώσει ότι μπορεί».

Για τις προσθήκες: «Οι Έλληνες είναι λίγοι στην αγορά, που μπορούν να βοηθήσουν, εφόσον υπάρξει συμφωνία με αυτά τα παιδιά είναι θετικό και θα έρθουν άμεσα Έχουμε επικοινωνήσει μαζί τους και πρέπει να ξέρουν πως θα πρέπει να λειτουργήσει η ομάδα, οπότε αυτό πρέπει να το γνωρίζουν… Ήδη έχουμε κάνει επαφές με ξένους και περιμένουμε απαντήσεις, θέλουμε παιδιά που έχουν κίνητρο να έρθουν να αγωνιστούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τους στόχους της ομάδας: «Οποιονδήποτε στόχο και να βάλουμε δεν είναι ρεαλιστικός, γιατί οι αντίπαλοι έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τα ρόστερ, και εμείς είμαστε στο ξεκίνημα… Κάτι περισσότερο θα μπορούμε να πούμε μόλις ολοκληρωθεί και το δικό μας… Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να φτιάξουμε την ομάδα ώστε , και να λύσουμε όλα τα προβλήματα».

Αν είναι από τις πιο δύσκολες αποστολές του: «είναι δεδομένο ότι είναι κάτι πολύ δύσκολο, αλλά ίσως βοηθάει το ότι το έχω ξανακάνει, αυτές είναι οι συνθήκες, πρέπει να παλέψουμε κάτω από αυτές, ώστε πως θα καταφέρουμε να βγάλουμε την σεζόν».

Για τον κόσμο: «Κάθε άνθρωπος της ομάδας είναι απαραίτητο να είναι δίπλα σε αυτή τη πορεία, η κοινή αγάπη όλων για τον ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι πάνω απ’ όλα».

Τι θέλει να δείξει ο ίδιος στο παρκέ: «Όταν δεν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ στο γήπεδο, δεν μπορώ να πω κάτι… Αυτό που θέλω είναι η ομάδα να παίζει σύγχρονο μπάσκετ, να στηρίζεται στην ομαδικότητα και να κάνει τα πάντα μαζί».

Για την Ευρώπη: «Ξέρουμε τις δυσκολίες που έχει το Τσάμπιονς λιγκ, αλλά νομίζω ότι όταν είσαι σε μια τέτοια κατάσταση, και παρά τις δυσκολίες, θα κοιτάξεις να δεις τα οφέλη από την παρουσία σου στην Ευρώπη, και από την άλλη να κοιτάξεις και τα αρνητικά ώστε να τα αντιμετωπίσεις όσο μπορείς περισσότερο για να μην φθαρείς πολύ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης