Τις σκέψεις του για τον ΠΑΟΚ μετά τα πρώτα επίσημα παιχνίδια που έδωσε η ομάδα στη σεζόν για την Basket League, απέναντι σε Άρη και Λάρισα, κατέθεσε ο Κώστας Φλεβαράκης. Ο τεχνικός του «Δικεφάλου» μίλησε σε εκπροσώπους του Τύπου, στο PAOK Sports Arena, στο πλαίσιο media day της ΚΑΕ, αναφέροντας αρχικά:

«Η ομάδα δείχνει σημάδια βελτίωσης , όπως το περιμένουμε. Ο δρόμος μας ξέρουμε ότι είναι μακρύς και δε θα είναι εύκολος, ειδικά από την επόμενη εβδομάδα και μετά, όταν θα αρχίσουν και οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις μας. Το μόνο που θα κοιτάμε είναι η επόμενη προπόνηση και το επόμενο παιχνίδι, ευχόμενοι να έχουμε, πάνω από όλα, υγεία. Κάθε μέρα που δουλεύεις σου δίνει το δικαίωμα να είσαι πιο αισιόδοξος για τη συνέχεια, ώστε να πετύχεις τους στόχους που έχεις θέσει. Για μας, στην προκειμένη, είναι να έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις που θα συμμετέχουμε και να περάσει αυτή η μεταβατική σεζόν όσο γίνεται πιο ανώδυνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ σχολίασε: «Το χαρακτηριστικό της είναι πως συνδυάζεται με μια ομαδική προσπάθεια. Η πρώτη ένδειξη, με την παρουσία του κόσμου στον αγώνα με τη Λάρισα, ήταν κάτι θετικό για μένα. Μακάρι η δικιά μας δουλειά να γίνεται αφορμή να θέλει ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο για να μας υποστηρίξει. Να μας στηρίζει στις καλές, αλλά κυρίως στις δύσκολες στιγμές».

Για αν το σύνολό του θα καταφέρει να ανταποκριθεί στο πρόγραμμα που θα έχει με τους διπλούς αγώνες την εβδομάδα, από τη στιγμή που θα αρχίσουν τα παιχνίδια για το Τσαμπιονς Λιγκ (15/10), τόνισε: «Όταν βλέπεις ομάδες με ευνοϊκότερες συνθήκες δουλειάς και χρόνο περισσότερο προετοιμασίας στην πλάτη τους, να ζητάνε πίστωση χρόνου, νομίζω ότι εμείς το δικαιούμαστε περισσότερο. Ο στόχος που έχουμε θέσει, το να αισθανόμαστε, δηλαδή, πως κάθε μέρα κάνουμε το καλύτερο, εκπληρώνεται. Τα παιδιά ανταποκρίνονται σε ό,τι κάνουμε. Αν συνεχίσουμε έτσι, δε θα μιλάμε για ποσοστά ανετοιμότητας της ομάδας, αλλά για ποσοστά ετοιμότητας. Κινούνται σε άλλα δεδομένα οι υπόλοιπες ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όλοι θέλουν κάθε χρόνο η διοργάνωση να δυναμώνει. Υπάρχουν υψηλοί στόχοι και οι ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση θέλουν η συμμετοχή τους να είναι καλύτερη κάθε χρόνο. Ξέρουμε, από την πρώτη μέρα μας στον ΠΑΟΚ, που κινούμαστε. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στη συντήρηση κάποιων παιδιών, για να μπορέσουμε να αντέξουμε».

Κατέληξε ο Φλεβαράκης επισημαίνοντας: «Μια ομάδα, όπως ο ΠΑΟΚ, πρέπει να φτάσει σε ένα σημείο πάλι, ώστε να μη ζηλεύει κανέναν, αλλά να τον ζηλεύουν άλλοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης