Το πλάνο της στρατηγικής τους από τη στιγμή που ανέλαβαν τα ηνία της εταιρείας και όσα αφορούν τις άμεσες μελλοντικές κινήσεις τους γι’ αυτήν, εξέφρασαν σήμερα, δημόσια, τα μέλη της νέας διοίκησης της ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

Στην αίθουσα Τύπου του PAOK Sports Arena, ενώπιον δημοσιογράφων, τέθηκαν ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Άρης Καρακούσης, και οι Νίκος Κωνσταντινίδης (αντιπρόεδρος), Λεωνίδας Δεδέογλου, Γιώργος Δακουράς. Κοινή συνισταμένη της αναφοράς όλων αποτέλεσε το ότι ο άξονας της δουλειάς τους για την ΚΑΕ ΠΑΟΚ αφορά στο τρίπτυχο: «Διαφάνεια, συσπείρωση, εξωστρέφεια», αλλά και στο ότι στην προσπάθεια για να ορθοποδήσει ξανά η εταιρεία «… δεν περισσεύει κανείς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη διαδικασία παρακολούθησε δια ζώσης και ο τεχνικός διευθυντής του «Δικεφάλου», Νίκος Σταυρόπουλος, ο οποίος, όπως εξηγήθηκε: «Θα παραμείνει κοντά μας και θα έχει έναν διευρυμένο ρόλο στην ομάδα».

Στο χώρο ήταν ακόμη ο Αντώνης Καρούσης, εκπρόσωπος του ΑΣ στο ΔΣ της ΚΑΕ και από ένα σημείο και μετά το επίσης μέλος του ΔΣ, Πόλυς Κατσιώρας.

Ο κ. Καρακούσης παρουσίασε τα τρία μέλη της διοίκησης, τα οποία ήταν στο πάνελ μαζί του, εξηγώντας πως «ο κ. Κωνσταντινίδης, επιχειρηματίας, είναι ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, ο κ. Δεδέογλου, πολιτικός μηχανικός, γιος του Θανάση Δεδέογλου, που μαζί με τον αδερφό του έκαναν τη δωρεά του οικοπέδου για να χτιστεί το PAOK Sports Arena, θα έχει ευθύνη στον τομέα του μάρκετινγκ. Ο κ. Δακουράς, δικηγόρος, ο οποίος ήταν αθλητής στα τμήματα υποδομής της ομάδας μας και αποτελεί μέλος του συλλόγου των παλαιμάχων μας, θα είναι ο εκπρόσωπός μας στις υπερκείμενες αρχές. Ο Αντώνης Καρούσης είναι ο εκπρόσωπος του ΑΣ και θα ασχολείται με τα οικονομικά της εταιρείας και ο Πόλυς Κατσιώρας με το εμπορικό κομμάτι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είπε ακόμη, ο κ. Καρακούσης ανάμεσα σε άλλα: «Είναι χαρά μας που νέοι άνθρωποι ασχολούνται με τον ΠΑΟΚ, καινούρια δραστήρια μέλη είναι μαζί μας και βοηθούν στο δύσκολο εγχείρημα που έχουμε μπροστά μας.

Στις 19/8 αρχίσαμε την προσπάθειά μας, με συνάντηση που έγινε στον ΑΣ, σε δύσκολες συνθήκες. Δεν είχαμε τίποτα. Ευχαριστούμε τον κ. Αμοιρίδη και τον κ. Σαββίδη για την καθοριστικής σημασίας συμβολή τους. Μέσα σε 40 μέρες ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την πρόσληψη του κ. Φλεβαράκη και σε χρόνο ρεκόρ δημιουργήσαμε το ρόστερ. Ήμασταν η πρώτη ομάδα που πήρε πιστοποιητικό από την ΕΕΑ, καταθέσαμε πλήρη φάκελο, πήραμε πριν από μερικές μέρες και δελτία και είμαστε έτοιμοι. Τη στιγμή, μάλιστα, που 10 ομάδες δεν έχουν ακόμη αδειοδότηση. Το πιστώνεται αυτό η διοίκηση, θα πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα. Είναι συγκινητική η συμπαράσταση του κόσμου με την αγορά των διαρκείας».

Για τις πρόσφατες παραιτήσεις των Τέλη Ζουρνατσίδη, Χρήστου Καραμπέρη, ανέφερε: «Προσπάθησα να μεταπείσω τον Τέλη, είχε πάρει την απόφασή του. Τον Καραμπέρη τον ήθελα δίπλα μου, ο ένας είναι ήρεμος, ο άλλος φωνακλάς, συμπληρώνει ο ένας τον άλλον. Ήταν προσωπική απόφασή του να παραιτηθεί. Δεν έκανα κάποιο λάθος με τις υποθέσεις τους».

Αποκάλυψε επίσης ότι: «Μιλάω καθημερινά με τον Μπάνε (σ.σ. Πρέλεβιτς), βλέπει την προσπάθειά μας, χαίρεται και πιστεύει ότι θα τα πάμε καλά».

Για το αγωνιστικό κομμάτι επισήμανε πως: «Βασικό μέλημά μας είναι να σώσουμε την εταιρεία και να δουλεύουμε παράλληλα για το αγωνιστικό κομμάτι. Η ομάδα φτιάχτηκε σε λίγο χρόνο, με μισό μπάτζετ σε σχέση με πέρυσι και πιστεύουμε ότι θα είναι ανταγωνιστική. Πολλοί Αμερικάνοι ήρθαν και ήθελαν να έρθουν, επειδή παίζουμε στην Ευρώπη».

Τη… σκυτάλη, μετά τον πρόεδρο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, πήραν τα άλλα τρία μέλη που ήταν στο πάνελ, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων:

Γιώργος Δακουράς: «Κανείς μας δεν είναι επαγγελματίας παράγοντας. Βρισκόμαστε όλοι δίπλα στον ΠΑΟΚ. Στο ΔΣ μας έφερε η επιθυμία να βοηθήσουμε την ΚΑΕ στη δύσκολη στιγμή που βρίσκεται. Κανείς δεν υπόσχεται θαύματα, παρά μόνο σκληρή δουλειά και διαφάνεια. Έχουμε επίγνωση του ρόλου και της αποστολής μας. Όλοι μας έχουμε διαδρομή επαγγελματική, δεν πιστεύει κανείς μας ότι ο μπασκετικός ΠΑΟΚ θα λύσει επαγγελματικά μας ζητήματα. Κανείς μας δεν ήρθε για να προβληθεί. Κανείς μας δεν αμείβεται. Είναι πράγματα αυτά φυσιολογικά και αυτονόητα, αλλά πρέπει να τα πούμε. Η θέση μας και η παρουσία καθενός, είναι στη διάθεση του ΑΣ ανά πάσα στιγμή. Ο ΑΣ και ο κ. Κατσαρής, οποτεδήποτε προκύψει άλλος, πιο ικανός και πρόθυμος από εμάς, έχει στη διάθεσή του την παραίτησή μας. Προσπαθούμε να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο ΑΣ. Δε ζητούμε περίοδο χάριτος, θέλουμε στήριξη όταν γίνονται σωστά πράγματα και εποικοδομητική κριτική. Η ανάγκη για συσπείρωση στην ομάδα είναι πιο μεγάλη από κάθε άλλη φορά.

Δεν περισσεύει κανείς. Ο Χρήστος Καραμπερης είναι δεδομένο πως αποτελεί σημαντικό μέλος οικογένειας του ΠΑΟΚ. Είχε συμμετοχή σε πολλά ΔΣ, σεβόμαστε την παραίτησή του, δε χρειάζεται να έχει θέση στο ΔΣ της ΚΑΕ για να βοηθήσει. Επικαλέστηκε λόγους υγείας, αν εμείς πούμε κάτι διαφορετικό, θα τον διαψεύσουμε και δεν είναι σωστό. Ο Χρήστος έκανε μια τοποθέτηση, δε βλέπουμε κανένα λόγο εμείς να τοποθετηθούμε διαφορετικά για την παραίτησή του και να τον διαψεύσουμε. Η παραφιλολογία για το θέμα έφτασε σε απίστευτους χαρακτηρισμούς περί “ανύπαρκτης διοίκησης”, “γλάστρες”.

Για τον Τέλη Ζουρνατσίδη, ως άνθρωπο και στέλεχος της ΚΑΕ, θα μπορούσα να μιλάω με ύμνους, τον γνωρίζω 35 χρόνια. Αναγνωρίζουν όλοι την προσφορά του στην ομάδα. Ολοι τον αναγνωρίζουν, ίσως και σε όλη την Ευρώπη, ως κορυφαίο τιμ μάνατζερ. Τη θέση αυτή την έχει ανεβάσει σε μεγάλο επίπεδο».

Ερωτηθείς για τον τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, Νίκο Σταυρόπουλο, απάντησε: «Θα είναι διευρυμένος ο ρόλος του με την εμπειρία και το ειδικό βάρος που έχει. Θα είναι μαζί μας, θα είναι ο μεσολαβητής ανάμεσα στη διοίκηση και την ομάδα, μετά την παραίτηση του Τέλη Ζουρνατσίδη. Η θέση του τιμ μάνατζερ θα καλυφθεί, δε θα πρέπει να γίνουν βεβιασμένες κινήσεις όμως. Η επιλογή θα πραγματοποιηθεί όσο πιο σωστά γίνεται».

Για το αν ο μήνας που “τρέχει” θα “βγει” οικονομικά, σχολίασε: «Έχουμε μια πληρέστατη ενημέρωση για τα οικονομικά της ΚΑΕ. Αισιοδοξούμε ότι θα ανταποκριθούμε».

Νίκος Κωνσταντινίδης: «Η φιλοσοφία του ΔΣ είναι πως είμαστε εδώ για τη συσπείρωση. Εχουμε βάλει το “εγώ” μας κάτω από το καλό του ΠΑΟΚ. Δεν ήρθαμε ως σωτήρες ή ως τιμωροί. Θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε λάθη του παρελθόντος και να δουλέψουμε σκληρά. Διαφάνεια και εξωστρέφεια είναι οι άξονές μας. Για τη διοίκηση του Μπάνε Πρέλεβιτς, δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Ο Μπάνε είναι τοτέμ για τον ΠΑΟΚ, μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του μπάσκετ του ΠΑΟΚ, αναγνωρίζεται από όλους. Δεν είχε καμία υποχρέωση να αναλάβει τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι αποστολή μας να αποδώσουμε ευθύνες. Προχωράμε μπροστά, δεν έχουμε την πολυτέλεια να μείνουμε στο χθες. Δεν περισσεύει κανείς. Δεν είναι τυχαίο πως τα νέα μέλη είμαστε όλοι τεχνοκράτες. Η ΚΑΕ ξοδεύει περισσότερα από όσα βγάζει. Θέλουμε να φτάσουμε σε έναν ισοσκελισμό, θέλουμε μείωση εξόδων και αύξηση εσόδων. Δεν είναι βέβαιο πως θα τα καταφέρουμε. Στόχος μας είναι να βρεθεί επενδυτής, είναι αυτονόητο ότι ψάχνουμε για ιδιοκτήτη για την ΚΑΕ. Έχουμε ήδη κοστολογημένο χορηγικό πρόγραμμα, για πρώτη φορά και αυτό έγινε τις πέντε-έξι πρώτες μέρες μας στη διοίκηση. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ είναι ελκυστικό προϊόν. Όσο γίνεται αντιληπτή η τεχνοκρατική προσέγγιση, υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Η ΚΑΕ δεν είναι μαγαζάκι σε τιμή ευκαιρίας, υπάρχει το value for money. Είχαμε συνάντηση με τη συντονιστική των συνδέσμων, τους παραθέσαμε το σήμερα και ζητήσαμε συσπείρωση. Φαίνεται από τις πωλήσεις των διαρκείας ότι είναι δίπλα μας, ο ΠΑΟΚ ανήκει στο λαό του. Φίλαθλοι είναι και όσοι δεν ανήκουν σε συνδέσμους, ο ΠΑΟΚ τους χρειάζεται όλους. Ομόνοια και συσπείρωση χρειαζόμαστε. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι “μαγαζάκι” ευκαιρίας.

Το πλάνο μας γίνεται ανεξάρτητα από το αν υπάρχει κάτι στο βάθος, σε επίπεδο ιδιοκτήτη. Θέλουμε ο οργανισμός να φτάσει να είναι αυτάρκης. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, πόσο μάλλον ο πατριάρχης της οικογένειας, ο κ. Ιβάν Σαββίδης.

Καμία ανώνυμη εταιρεία δεν εκθέτει νούμερα. Υπάρχει θετικό κλίμα πως θα επιβιώσουμε. Δεν πιστεύω πως με τη μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ, τον κόσμο, τον ΑΣ, δε θα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας κάθε τέλος του μήνα.

Υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με τον κ. Σαββίδη, μέσω του ΑΣ, όχι με απευθείας επαφή. Πατριάρχης, φυσικά, του ΠΑΟΚ είναι ο κ. Ιβάν Σαββίδης.

Με τον Μπάνε Πρέλεβιτς δεν έχει γίνει επίσημα επαφή, θα τον αφήσουμε να ξεκουραστεί, ποιος δε θα ήθελε τον Μπάνε ξανά στο γήπεδο, δίπλα στο μπασκετικό ΠΑΟΚ;».

Λεωνίδας Δεδέογλου: «Συσπείρωση, ενότητα και εξωστρέφεια είναι οι άξονές μας, μέχρι να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας σε όλα τα επίπεδα. Χωρίς αυτό δεν έχει μέλλον η ομάδα. Υπήρχε επιφυλακτικότητα σε χορηγικό επίπεδο και στον κόσμο, αλλάζει αυτό το δεδομένο. Τις τελευταίες εβδομάδες γίνεται επαφή με εταιρείες που θέλουν να διαφημιστούν, αλλά και με διαφημιστικές εταιρείες. Ευχαριστούμε τους κ. Κώστα Αμοιρίδη και Ιβάν Σαββίδη, αν δεν ήταν αυτοί μάλλον δε θα ήμασταν εδώ σήμερα. Αυτήν την κρίσιμη περίοδο δεν περισσεύει κανείς. Πρέπει να καταφέρουμε να βγάλουμε το… κάρο από τη λάσπη. Υποχρέωση για να σώσει την ομάδα δεν έχει ούτε ο κ. Σαβίδης, ούτε ο κ. Αμοιρίδης, ούτε ο Πέτζα Στογιάκοβιτς. Υποχρέωση έχει, αν έχει, μόνο ο λαός του ΠΑΟΚ. Το μόνο που υποσχόμαστε είναι διαφάνεια και ανιδιοτελή προσπάθεια.

Γίνονται καθημερινά επαφές με διαφημιζόμενες εταιρείες, χρειάζεται χρόνος για να πείσουμε τι πάμε να κάνουμε. Πηγαίνουμε με το μήνα. Τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά. Δείχνουν πολλοί άνθρωποι να μας εμπιστεύονται. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε σύντομα ευχάριστα. Πιστεύουμε και στη βοήθεια του κόσμου. Στις επόμενες ημέρες νομίζω πως θα έχουμε ευχάριστα νέα.

Δεν επαιτούμε, ούτε απαιτούμε. Όποιος θέλει να βοηθήσει, ξέρει πού μπορεί να μας βρει. Με τη διαφανή δουλειά που κάνουμε, να βοηθήσει ο κόσμος. Να εμπιστευτεί ξανά ο κόσμος την ΚΑΕ. Με κόπο και καθημερινή δουλειά θα αλλάξουμε το κλίμα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης