Στη μαχητικότητα που έδειξε ο ΠΑΟΚ -και- απέναντι στην Κίμκι στάθηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος μετά την ολοκλήρωση του αγώνα με τον ρωσικό σύλλογο, που διεξήχθη την Τετάρτη στην Πυλαία για την 3η αγωνιστική των «32» του EuroCup.

Ο τεχνικός του «δικεφάλου» του Βορρά εστίασε με έμφαση στα πολλά χαμένα ριμπάουντ που, όπως επισήμανε «στοίχισαν», , ενώ παραδέχτηκε ότι μετά την ήττα με 82-78 σκορ που υπέστη η ομάδα του «…μειώθηκαν οι ελπίδες μας, αλλά συνεχίζουμε να παλεύουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ξέραμε ότι είχαμε να δώσουμε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα, που είναι πρωτοπόρος, μαζί με την ΤΣΣΚΑ, στη Βαλτική λίγκα. Μπήκαμε σε ορισμένες καταστάσεις δύσκολες στο πρώτο δεκάλεπτο, δώσαμε το δικαίωμα στην αντίπαλη ομάδα να τρέξει, κάτι που δουλεύαμε και δε θέλαμε να συμβεί» ανέφερε αρχικά ο πολύπειρος κόουτς και συνέχισε:

Βελτιωθήκαμε στο δεύτερο δεκάλεπτο, παίξαμε καλύτερη άμυνα. Στο τρίτο δεκάλεπτο ήμασταν ανταγωνιστικοί, αλλά και εκεί δεν ήμασταν τόσο έτοιμοι στην επίθεση, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουμε άσχημα στο τέταρτο δεκάλεπτο. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, δεν είχαμε καλές επιλογές περισσότερο στην άμυνα και δώσαμε δικαίωμα να δεχτούμε καλάθια από κάτω. Η αντίπαλη ομάδα ανανέωσε τις μισές επιθέσεις της. Πάλεψαν τα παιδιά όσο το δυνατόν περισσότερο απέναντι σε μια ομάδα με πάρα πολλά προσόντα. Πρέπει να προετοιμαστούμε, πλέον, για το Ρέθυμνο».

Ερωτηθείς για τα ριμπάουντ ο Μαρκόπουλος σχολίασε: «Χάσαμε πολλά και στοίχισαν. Είναι τρία τα σημεία για να χάσεις ένα ριμπάουντ. Ένα είναι η συγκέντρωση κάποια στιγμή. Όταν λέμε συγκέντρωση είναι το timing πότε και σε ποια στιγμή πρέπει να βγάλει ο παίκτης τον αντίπαλο έξω από τη γραμμή. Όταν έχεις μειονέκτημα πρέπει να το δουλέψεις αυτό. Η Κίμκι έχει ψηλά κορμιά, δεν πηδούσαν και μάζευαν την μπάλα. Στη δεύτερη διεκδίκηση ήταν πιο εύκολο να την πάρουν. Στις περιστροφές υπήρχαν μις ματς που δε μπορούσαμε να καλύψουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταλήγοντας ο τεχνικός του δικεφάλου του Βορρά επισήμανε: «Πρέπει να δούμε τα αρνητικά σημεία που είχαμε στο παιχνίδι. Ορισμένες φορές δε γύρισε η μπάλα όπως θέλαμε, υπάρχουν σημεία που παίξαμε καλά σε άμυνα και επίθεση. Σε αυτά πρέπει να “χτίσουμε” και να δούμε την ομάδα μας στα επόμενα παιχνίδια. Μειώθηκαν οι ελπίδες μας για τη συνέχεια της διοργάνωσης, αλλά συνεχίζουμε να παλεύουμε. Αν δεν οριστικοποιηθούν ορισμένα αποτελέσματα δε μπορείς να ξέρεις την έκβαση».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης