Πέθανε σε ηλικία 68 ετών ο Τζόνι Νιούμαν, ο οποίος διετέλεσε προπονητής του ΠΑΟΚ την αγωνιστική περίοδο 1988-89, καθώς και του Παγκρατίου. Ο Αμερικανός προπονητής είχε γεννηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου 1950 και ως παίκτης φόρεσε τη φανέλα των Ιντιάνα Πέισερς (1974-75 και 1977) και Λος Άντζελες (1976-77) στο ΝΒΑ, ενώ τη σεζόν 1978-79 αγωνίστηκε στην ιταλική Καντού.

Ως προπονητής εκτός από την Ελλάδα, εργάστηκε στην Κύπρο, τον Λίβανο, την Κίνα, την Ιαπωνία, το Ισραήλ, το Κουβέιτ, την Σαουδική Αραβία και την Ρουμανία. Το 2010 είχε αναλάβει Ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Ρουμανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε έναν αξέχαστο αγώνα του ΠΑΟΚ στο Βελιγράδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα για το Κύπελλο Κόρατς, ως τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ο Τζόνι Νιούμαν είχε χάσει την ψυχραιμία του στην παράταση, λόγω διαφωνίας του με τα διαιτητικά σφυρίγματα με αποτέλεσμα να επιτεθεί στον Ιταλό διαιτητή Γκρόσι. Για την πράξη του αυτή αποβλήθηκε από τον αγώνα και τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της FIBA.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης