Την πεποίθηση ότι αν και το ρόστερ συγκροτήθηκε με καθυστέρηση, η ομάδα είναι εφικτό να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις υποχρεώσεις της στη νέα σεζόν, σε Ελλάδα και Ευρώπη, εξέφρασε για τον ΠΑΟΚ ο Ζήσης Σαρικόπουλος.

Ο έμπειρος σέντερ βρέθηκε το απόγευμα, μαζί με τους Σταύρο Σχίζα, Άνταμ Σμιθ, ΤζεΚουάν Λιούις, στην 84η ΔΕΘ, στο χώρο που φιλοξενείται η μπουτίκ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Βγήκε, όπως και οι συμπαίκτες του, πολλές φωτογραφίες με φιλάθλους των «ασπρόμαυρων» και στην πορεία μίλησε σε εκπροσώπους του Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 «Το “δέσιμο” μιας ομάδας είναι μια διαδικασία που χρειάζεται χρόνο. Μαζευτήκαμε αργά, είναι αλήθεια, αλλά και ο κόουτς και όλο το σταφ προσπάθησαν πολύ για να καλύψουμε το χαμένο, χρονικά, έδαφος. Γίνεται πολύ σκληρή δουλειά, όλα τα παιδιά είναι συγκεντρωμένα, υπάρχει μεγάλο κίνητρο από όλους για να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε κάτι καλό. Οι απαιτήσεις είναι πολλές, θέλουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις μας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Όπως όλες οι ομάδες, θέλουμε και εμείς χρόνο, ώστε να βρεθούμε ο ένας με τον άλλον. Θα δώσουμε φιλικά παιχνίδια. Είμαστε αισιόδοξοι», τόνισε αρχικά.

Πρόσθεσε λέγοντας: «Οι προσωπικοί στόχοι συμβαδίζουν, ως ένα βαθμό, με αυτούς της ομάδας. Θέλω να πετύχω μέσα από την ομάδα. Ο ΠΑΟΚ, όσο αργά και να φτιάχτηκε, με όποιες δυσκολίες, παραμένει μια μεγάλη και σοβαρή ομάδα. Όλα τα παιδιά το γνωρίζουν. Αυτό δε δημιουργεί έξτρα πίεση, θέλουμε να πετύχουμε, να φτάσουμε όσο γίνεται πιο ψηλά γίνεται. Είναι νωρίς, όμως, για να θέσουμε στόχους, θέλουμε πρώτα από όλα να είμαστε υγιείς. Η ομάδα κινείται γρήγορα και αυτό το βλέπουμε και στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου».

Για το ότι θα χρειαστεί με τους Βαγγέλη Μαργαρίτη, Απόλλωνα Τσόχλα, ως εμπειρότεροι παίκτες, να στηρίξουν τους νεότερους και καινούργιους καλαθοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, σχολίασε: «Για μένα μια ομάδα, για να πετύχει, πρέπει να έχει καλούς γηγενείς παίκτες και καλούς χαρακτήρες, ώστε να εγκλιματίσουν με αυτόν τον τρόπο οι νεοαφιχθέντες, ειδικά οι ρούκι, οι οποίοι θα ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία σε ένα απαιτητικό πρωτάθλημα. Είναι και δικός μας ρόλος να τους βοηθήσουμε να συνειδητοποιήσουν την κατάσταση και να βοηθήσουμε να αποκτήσει η ομάδα ομοιογένεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης