Η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ γιόρτασε τα 90 χρόνια ζωής της ομάδας, με την φιλική αναμέτρηση κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που έχασε με 94-80. Το ματς πέρασε σε δεύτερη μοίρα, καθώς στο κλειστό της Πυλαίας παρέλασαν όλα τα μεγάλα ονόματα που ανά περιόδους φόρεσαν τη φανέλα του «Δικεφάλου».

Πρώτος τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου πάτησε ο αρχηγός της ομάδας του «Δικεφάλου» του 1959, Δημήτρης Δαπόντε, ακολούθησαν οι Στέργιος Αστεριάδης, Γιώργος Οικονόμου, Αλέκος Παρασκευάς, Τζίμης Ανδρεάδης, Άγγελος Μιχόπουλος, Γιώργος Τσομπανάκης, Μάνθος Κατσούλης, Αχιλλέας Μαματζιόλας, Κεν Μπάρλοου, Κλιφ Λέβινγκστον, Μάικ Τζόουνς, Γιώργος Μπαλογιάννης, Νίκος Μπουντούρης, Χρήστος Τσέκος, Ευθύμης Ρεντζιάς, Δήμος Φυντανίδης, Ντράγκαν Σάκοτα, Ντούσαν Ιβκοβιτς, Κώστας Φλεβαράκης, Απόστολος Οικονομίδης, Απόστολος Αλεξόπουλος, Μπάνε Πρέλεβιτς, Νίκος Σταυρόπουλος, Σούλης Μαρκόπουλος και Κώστας Χαραλαμπίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, στο γήπεδο βρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος καθώς και ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης. Μάλιστα, ο Ρώσος επιχειρηματίας έλαβε δώρο από τον Μπάνε Πρέλεβιτς μια ποντιακή λύρα, ενώ σε δηλώσεις του τόνισε:

«Είμαι ευτυχισμένος που στεκόμαστε εδώ όλοι. Θέλω να σας πω πως θα ζω μέσα στον ΠΑΟΚ. Θέλω να είμαι αντάξιος της ιστορίας του και της ιστορίας που έγραψαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Θέλω να κάνω τα πάντα για το μεγαλείο του ΠΑΟΚ».

Η ΤΣΣΚΑ επικράτησε 94-80, χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα. Στο πρώτο ημίχρονο ο δικέφαλος προσπάθησε να μείνει κοντά στο σκορ και βρέθηκε πίσω με το σκορ στο 46-39.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ











σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης